На море в Гърция 2022 - II

• 69 379
  • 796
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, планираме почивка на о. Корфу за 7 дни в края на юни. Ще пътуваме със самолет и тригодишно дете и няма да имаме собствен транспорт на острова. До сега не сме били в Гърция и много бих се радвала да се включат хора, които могат да споделят впечатления и мнение относно следните неща:
- Обмисляме да използваме рент а кар или обществен траспорт - според вас кой е по-удачния вариант?
- Кой район препоръчвате за отсядане (не сме решили дали да е хотел или апартамент под наем) - държим да сме на стратегическо място, в близост до хубав плаж, който да е подходящ за деца и да има хубави заведения за хранене. Ще съм много благодарна ако препоръчате определен район, плаж, хотел или заведение. Абсолютно всяка информация е добре дошла.
- Искаме да имаме време както за плаж, така и да обиколим района (Керкира, Палеокастрица, Канони, Сидари)

Според вас 7 дни дали са достатъчни за подобна програма, като се има предвид, че детето спи следобяд Simple Smile

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 00:10 от PureFlower

# 181
Ако сте без кола, ще можете да посещавате само плажа, до който сте ситуирани, и столицата. Т.нар. зелени автобуси вървят по определени лъчи от и до Керкира. Според мен с малко дете и без кола е немислимо.
От по-близката до столицата част хубав плаж е например Кондоялос, под Пелекас. Но за плаж като плаж, най-добри са Исос и Гарденос. Те са на юг и далеч от всичко. Няма голям избор от вкусни таверни на плажовете, хубавите са във вътрешността, в селцата, и искат обикаляне.

Източния бряг въобще го забравете. Освен Керкира там няма какво да правите. Евентуално ако обикаляте севера с кола, Касиопи може да се види набързо.

# 182
Това Дукадес изглежда много симпатично около площадчето. Ние сме минавали няколко пъти транзит покрай него, но явно сме изпуснали. А Макрадес е много фотогенично село и подходящо да се разходи човек без коли около него.

PureFlower, и аз смятам, че без кола ще ви е много трудно или няма да видите почти нищо. За плажове на стратегическо място, подходящи за дете - този под Пелекас (който Параход е посочила) и Глифада. Евентуално може да видите и Агиос Гордиос, но там е много тегаво с паркирането, ако хотелът ви си няма собствен паркинг.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 00:30 от Deviant Art

# 183
Агиос Гордиос на мен ми се видя ужасно място. Отидохме точно колкото мъжът ми да си купи шорти за плажа, че ги беше забравил, и търтихме да бягаме Simple Smile Иначе страхотни панорамни гледки отгоре към залива, и хубава локация в средата на острова. Ако човек има толеранс към комерсиални курорти за англичани, вероятно е ОК.

И нещо друго за А. Гордиос тази година. Миналата есен имаше големи порои, наводнения (все по-типично за Йонийско море през последните години) и брегът му беше напълно срутен. Някаква част е възстановена, но все още има изоставени заведения и целият плаж е в огромни камъни. Вероятно до лятото ще се постараят да оправят, но гледката не бе никак приятна.
Подобно нещо видях и на Агиос Георгиос-юг, където щетите бяха значително по-малки обаче.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 00:52 от Параход

# 184
  • София
Малко информация за цените, но е на сръбски. Пише, че е актуализирана на 27 май 2022. Не е последна инстанция, разбира се, но може да е от полза все пак:

https://www.grckainfo.com/blog/cene-u-grckoj?fbclid=IwAR2TCdD1sX … YUTKza-fClLseUu7E

# 185
Малко информация за цените, но е на сръбски. Пише, че е актуализирана на 27 май 2022. Не е последна инстанция, разбира се, но може да е от полза все пак:

https://www.grckainfo.com/blog/cene-u-grckoj?fbclid=IwAR2TCdD1sX … YUTKza-fClLseUu7E

мерси изчетох си го, не че ме  е затруднило  и после видях, в дясно като цъкнеш на знаменцето има и на англ. ез.

цените се менят всеки ден в ГР. както и при нас само това ще кажа

# 186
  • Варна
цените се менят всеки ден в ГР. както и при нас само това ще кажа

Масово се публикуваха снимки по гръцките бензиностанции по 3 евро.
У нас кое е като вчера - цаца - 10 лв. , пържени картофи и шопска по 15 лв. , и палети с 2 вида олио в Кауфланд по 3,99 ,   а в съседния 7 лв.

# 187
  • София
Здравейте, препоръчайте ми място за хапване във Фанари 🙃

Когато ние почивахме във Фанари, отседнахме в Хотел Фанари - http://www.fanari-hotel.gr/
Той има и ресторант и се оказа, че на нас най-много ни хареса храната именно там.
Дано готвачът да е същият. Simple Smile

# 188
2.22 до 2.25 евро Шел +- 5 цента според местоположението

# 189
  • София
2.22 до 2.25 евро Шел +- 5 цента според местоположението

Това за бензин или дизел?

# 190
На Санторини бензин  2.49-2.51 евро, дизел 2.16 -2,18....Ама остров все пак...
Променят се цените да..за 5 дни гироса  в Йоги гирос от 3.10 стана 3.60, но като че ли в заведенията  не е чак толкова скъпо и променено... Може би защото   у нас вече е толкова скъпо в ресторантите ,та не усетихме  огромна разлика в таверните. .
В хранителните магазини гравиери и маслини са без промяна...

# 191
  • СОФИЯ
Дизелът е по-евтин в северната континентална Гърция. 1.75-1.85 евро. Бях по 24.05.

# 192
Цените на горивото миналия уикенд варираха във всяка бензиностанция, дори в северната континентална част имаше значителни разлики в радиус от няколко километра. Около Кавала бяха от 1.75 за обикновен дизел до 1.95 за премиум, бензинът беше над 2.10. На Тасос всичко беше с 30-50 цента нагоре.

# 193
1.80-1.90 e дизел (тук включвам и по-евтините бензиностанции на Корфу), бензинът над 2, но не запомних колко.
Гирос ядохме за 4.50 евро на пристанището в Игуменица, порция за 8.50.
В магазините не ми се видя да има голяма промяна (за разлика от България), кръчми посещавахме доста широк спектър, та на разни цени и не бих вадила изводи.

# 194
Резервирах Корфу за 10 дни през юли Simple Smile Второ посещение ще бъде, но реших, че е подходящо с малко дете. Самостоятелна вила в гората, с голям двор с люлки, обезопасена за малките, барбекю в двора, удобно място за обикаляне навсякъде, дано ни хареса.

Препоръчайте приятни места за хапване на Корфу. Били сме, но нито една от таверните на острова не ме впечатли при първото посещение. Всъщност бих казала, че там кухнята ме разочарова малко, та сега искам да се подготвя.

Бихте ли споделили коя в вилата, тъй като и ние ще сме с малко дете и търсим спокойно място за настаняване, което да е близо до хубав плаж. За сега сме се спряли на вариант рент а кар за обикаляне в района, но ще го караме по спокойно заради детето.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 12:51 от PureFlower

Общи условия

Активация на акаунт