На море в Гърция 2022 - II

• 69 407
  • 796
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не ми се отваря видеото

# 256
Нещо в мамата е проблемът, като копираш линка и го пейстнеш в браузър, се получава. Наистина и при мен не позволява директно отваряне от бутона.

# 257
  • софия
Taka?
Иначе може да се гугълне Crete: Incredible Hospitality

# 258
Прекрасна реклама.
И аз искам да живея в Гърция.

Запознахме се с едно семейство. Жената каза, че като се пенсионират, ще си купят къща там. Мъжът й щял да лови риба, а тя да прави сувенири. Няма, каза, да умрем от глад. 🤑  Вярвам им, че ще го направят.

Аз даже маслини да бера съм готова, или да ги бруся, или каквото там се правят...😂

# 259
  • Пловдив
И Така не...
За оня с портокалите ли е? Simple Smile
Гугъл сърч на линка и така стана.

# 260
  • софия
Дааа, ония с портокалите.
Чудни реклами правят. Докосват и винаги е нещо, което си усетил.

# 261
  • Пазарджик
Параход, да на това Парадизос ще сме до Неа Мармарас. Притеснява ме че плажа е малко тясна ивицата и дали няма да има много хора.
Дали от някъде в Ситония предлагат еднодневни круизи с лодка?

# 262
Малко странично, но да знаете как е интернета в Гърция? Достатъчно добър ли е, за да се работи от там - зуум срещи и подобни? Ние искаме да почиваме в някое малко селце, не в голям град или курорт. Но понеже ще се наложи да св включвам в зуум срещи, малко се притеснявам дали връзката ще е достатъчно добра. Някой да има опит с това?

# 263
  • софия
Интернет връзката зависи от мястото, на което си. Няма общо правило.

# 264
Здравейте, пътешественички!:-)

Следя от известно време тази тема и съм много благодарна за предоставената информация от всички и особено от Параход. Регистрирах се, защото се надявам да ми помогнете с информация на която не съм попадала досега.

Аз прекарах половината от живота си извън Европа, сравнително отскоро живея пак в България, и не съм запозната с много неща в Европа, а и в България. Освен това, сега обстановката не е нормална. Ако не беше огромното ми желание да видя поне още веднъж в живота си Гърция, въобще не бих си причинила пътуване в чужбина, но това лято може да е последна възможност. Бих се радвала да получа отзиви от хора пътували до Гърция от началото на май тази година насам, както със самолет, така и с други транспортни средства.

Купих самолетен билет и направих резервация за Гърция преди да забележа една малка за някои, но изключително важна за мен, подробност и засега никой на Туитър не е отговорил на моя въпрос. Пишат, че е възможно да бъдеш подложен на случаен тест след пристигането си там. Страшно мразя такива неясноти. Предпочитам информацията да е ясна и точна, дори и да е неприятна. Искам да попитам дали някой е наблюдавал такова нещо при пристигането си в Гърция на летище или при преминаване на сухоземна граница. Съобщавано ли е въобще? Чували ли сте дори от някого за нещо подобно. Видях предупреждението на 2 държавни сайта - английски и американски.

В момента изглежда какафонията с полетите е ужасна. Непрекъснато чета за големи закъснения, отменени полети, загубен багаж... Евентуален тест обаче ме притеснява повече, защото категорично няма да се подложа на него и това ще ми провали почивката и ще доведе до финансови загуби несравнимо по-големи от канселирания билет. Въпреки ужасно неприятното пътуване с автобус, започвам да мисля дали не е по-добре да се откажа от самолетния билет. Обикновено по сухоземните граници нещата са по-спокойни във всяко едно отношение от летищата.

Благодаря предварително на всеки отзовал се.

# 265
Пишат, че е възможно да бъдеш подложен на случаен тест след пристигането си там. Страшно мразя такива неясноти. Предпочитам информацията да е ясна и точна, дори и да е неприятна. Искам да попитам дали някой е наблюдавал такова нещо при пристигането си в Гърция на летище или при преминаване на сухоземна граница. Съобщавано ли е въобще? Чували ли сте дори от някого за нещо подобно. Видях предупреждението на 2 държавни сайта - английски и американски.

Не, няма вече такова нещо. Случваше се често през последните две години, докато бяха активни ограничителните мерки за коронавируса и се търсеха тестове и сертификати, в момента никой не проверява нищо. Минава се свободно, само с паспорт.

П.П. Днес попаднах на информация от първа ръка за случайно тестване на летище в Италия, където от 1 юни падат сертификатите. Но това извън нашата тема.

# 266
  • София
Аз преди време четох във ФБ за случайно тестване на летището в Атина, но не съм сигурна дали е било преди 01.05. или след. Всеки случай, това не ме притеснява особено и не му обърнах голямо внимание. От първа ръка ще разбера на 13.06., живот и здраве. Не разбирам какво толкова ви пречи това, все пак отиваме на територията на друга държава и трябва да приемаме техните правила. А и по-гостоприемна държава от Гърция не знам дали има. Разбира се, при случайно тестване ако излезеш + може да ти се обърка почивката, но то риск от провалена почивка има винаги, дори и без Ковид пандемия.

# 267
  • София
Е, то и с рейса нямаше гаранция, че случаен тест ще ти се размине. По ковид времената и на Кулата бъркаха в носовете сериозно. Сега всичко е свободно.

# 268
Цитат
Случваше се често през последните две години, докато бяха активни ограничителните мерки за коронавируса и се търсеха тестове и сертификати, в момента никой не проверява нищо. Минава се свободно, само с паспорт.

Благодаря за отговора, Параход. Но каква е логиката да е имало случайни тестове когато бездруго са се изисквали...?

От прочетеното останах с впечатление, че ти пътуваш предимно с кола. Летяла ли си през май? Имаше ли такива случайни тестове по сухоземните граници преди това?

P.S. Този форум е по-различен от тези на които съм свикнала. Мислех да отговоря на всички отзовали се, но не е възможно. Благодаря ви за информацията. Надявам се Миленка да сподели опита си след като се върне. Моето пътуване ще е в началото на септември.

# 269
  • София
А какво толкова те притеснява тестът?

Общи условия

Активация на акаунт