На море в Гърция 2022 - II

• 69 424
  • 796
  •   1
Отговори
# 300
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте!

Не знам дали питането ми е за тук, но не видях конкретна тема за Солун. Имате ли впечатления и посещавали ли сте плажове в близост до града? Какви са горе-долу цените за чадъри и шезлонги? Има ли паркинги около плажовете?

# 301
  • София
Може ли да препоръчате някоя таверна, която си заслужава на Касандра по пътя за Пехокори, домашно готвено, да си оближеш пръстите?

# 302
Препоръчвам тази https://goo.gl/maps/phkNqptrgdWn8u8z6, a.k.a. таверната на средата на първия ръкав Stuck Out Tongue

Но не е за готвено.

# 303
Здравейте,
аз разширявам търсенето с още две местенца - Офринио и Неа Ираклица /колкото и да са предпочитани от българи, досега не съм ходила там и почти нищо не знам за тях/. И пак да питам за плажовете /градските/. Има ли части от тях, които не са подходящи за малки деца /с камъни и т.н./. В коя част на Офринио е добре да се гледа за отсядане /първа линия или по-назад, много ли е шумно?/ А за Ираклица? Гледайки картата, ми се струва, че голяма част от плажа е в нещо като вилна зона /на идване от Палио/, а самото селце е скупчено в края на плажа на нещо като хълм. Имотите в т.нар. вилна зона имат ли лесен достъп до центъра на селото или си трябва кола? Има ли пекарни, магазини и ресторанти или те са съсредоточени в центъра на селото? В коя част е хубав плажът?

# 304
  • Там където
Edelvais 0404, погледни на този линк за Меси- червеното кръгче гледай:

https://www.feelgreece.com/bg/map#loc=messi-rhodopi&z=12& … .941916,25.197397

Като отвориш линка натисни Map за да ти отгори картата в Гугъл

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 14:31 от Qaki

# 305
Здравейте, имате ли представа дали има добре уреден междуградски транспорт до близки до Солун градчета, с хубав плаж. Семейство, гостуващи във България и не разполагат с автомобил. Искам да им препоръчам удобна дестинация за 2-3 дни.
Благодаря предварително Simple Smile

# 306
Бях чела малко за ветровете по Цикладите и по-специално на Наксос и затова избрах западната страна, Агия Анна, първата половина на септември. Сега чета и някои ваши стари мнения и уж въпросните ветрове веят предимно през юли и август, но като погледнах днешната прогноза ... лошо ми стана... В момента в Бургас вее ужасен вятър и го дават че е 27 км/ч, а на най-близката станция до Агия Анна е 41 км/ч на 3 юни! Какво е това чудо...?!:anguished: Ще им се не види и на красивите островчета... На мен ми е писнало от вятър в Бургас, където не духа единствено и само когато може би искаш да духа! Може би не трябва да се опитвам да отслабвам... Ще ме издуха!:smiles:

# 307
Ние бяхме на Наксос септември 2019. Ми духаше си доста.

# 308
За разглеждане на западната част на  Крит аз също не бих избрала настаняване в самия град Ханя. Много е красив, но ако сте с кола влизането и излизането от града може да отнеме без да преувеличавам часове. Ние бяхме отседнали в селце на 10 км от него и беше удобно за придвижване. Ходихме две вечери до Ханя на разходка, като едната чакахме два часа в задръстване, за да се доберем до центъра. До Елафониси ходихме два пъти в рамките на седмица, защото и на нас много ни хареса плажа. На изток е много по-спокойно и също има красиви плажове. Не като Балос и Елафониси, просто е по-различно изживяване и зависи кой какво иска и търси. На мен лично много ми хареса целият Крит и следващата година мисля отново да го посетя.

# 309
Здравейте,

Бихте ли ми препоръчали място за настаняване в Керамоти, от което сте доволни. Не държа да е хотел, не търся лукс. Достатъчно е да е чисто и на достъпна цена.

# 310
  • София
Здравейте, планираме почивка в Корфу края на месец август. Ще пътуваме с кола. Моля, за препоръка къде да отседнем като място, за да  може да посетим поне няколко различни плажа. Идеята ни е да отседнем някъде и да посетим различни плажове и забележителности, но някоя вечер и да можем и да излезем и пеша в населеното място, без кола. Четох препоръки за Северната част - Ахарави, Сидари. Ще имаме достатъчно дни, така, че ако конкретен плаж ни хареса, може и да сме на един и същи плаж няколко дни, а ако този плаж е на пешеходно разстояние от мястото ни на настаняване, още по-добре, но не е задължително.

Много исках да видя обобщения пост на Параход за Корфу на стр.11, но са останали само снимките или поне аз не намерих друго, а много бих оценила тези препоръки.

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 09:03 от Ninche

# 311
Момичета, в момента обмислям една еднодневна екскурзийка, която би била невъзможна ако не включи последното фери за деня, на Блу Стар. По принцип идеята за никакъв последен транспорт за деня не ме привлича, но тези фериботи са големи и се надявам да няма вероятност да не пътуват при лошо време. Ще се радвам ако някой от опитните членове на форума сподели дали съм права или може от много мерак да се радвам на плажа цяла нощ Wink.

Нямам желание да ползвам малките и бързите, дори не толкова заради цената, а защото за мен удоволствието от пътуване с фери е стоенето навън, но тъй като може да се наложи да бъдат използвани в други еднодневни разходки, ще попитам същото и за тях. Мисля че ми се мерна някъде вероятността те да не пътуват при лошо време...

# 312
  • София
Saguaro, има периоди с бурен вятър в Егейско море, когато никакви ферита не пътуват. За големите мисля, че е когато вятърът е над 9 по Бофорт, за катамараните (това са бързите) - над 4-5. Хубавото е, че не си спомням да е имало такива ветрове юли и август, но през септември, особено втората половина, са възможни, но не са чести. Имало е случаи туристи да не могат да си тръгнат от островите навреме, заради такъв силен вятър, който спира дори и полетите, а и не на всеки остров има летище. Все пак това не трябва да те отказва, защото обикновено има прогнози за тези ветрове и предупредителни съобщения. Освен това, когато се касае за еднодневна екскурзия, е малко вероятно сутринта да е спокойно, а изведнъж вечерта да излезе толкова силен вятър, че да спре корабите. А и за големите кораби на Блустар, когато си без кола, няма нужда да се купуват билети предварително. А това, че е последен курс за деня, не трябва да те тревожи, стига да го хванеш Smile Има много острови, на които има само по един кораб дневно или дори на 2-3 дни.

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 18:04 от миленка_д

# 313
Цитат на: миленка_д
Saguaro, има периоди с бурен вятър в Егейско море, когато никакви ферита не пътуват.

Благодаря много за изчерпателния и бърз отговор, Миленка! Simple Smile

Да, вече видях разписанието за дните когато, живот и здраве, ще съм там и наистина удобни възможности в някои случаи има само за 2-3 дни през това време. В случая става дума за разходка от Наксос до Куфониси. Смятам да се порадвам на чудния плаж Амос и околните заведения, от които дори се вижда пристанището, така че няма начин да го изтърва Wink, а и не съм такъв човек. Като погледнеш, и една нощ на плажа не е чак толкова трагична перспектива, освен ако не е много хладно през септември. Спомням си как съм завиждала дори на чистачите на плажовете в Мексико. Аз бях там за ограничено време, половината време се опитвам да се възстановя от умората и дестресирам, и докато ми дойдат сили за живот, става време да си ходя, а те могат да протегнат ръка и да откъснат кокосов орех, да гребнат във водата и да извадят риба, и дори да спят на плажа защото е винаги достатъчно топло! Реално погледнато, почти не се нуждаят от работа и пари и са спокойни, усмихнати и щастливи, за разлика от "почиващите"!

Като стана дума за Мексико, специални благодарности на Таис! Simple Smile Не че нямаше да го видя, но ми стана приятно още сега да науча за съществуването на мексиканския ресторант Пикасо, на Наксос, на плажа Плака, още в началото, до Агия Анна. Тъй като живеех в Аризона и за мен морските ваканции бяха в Мексико, много си го обичам и ми липсва. Не си падам по повечето мексиканска храна, но пък много ми се ще пак да пийна (евентуално) свестни пини коладки и маргаритки с автентични чипсове. Също обичам фахитас и ги препоръчвам. Ястието на снимките изглеждат малко по-различно от това с което бях свикнала, но се надявам да е вкусно. От нея разбрах, че се готвят и петленца на Наксос и почвам да ги търся, че и тях много обичам! Спомням си как една година с бивш съпруг обикаляхме селата в България с надеждата да си купим петел, предлагайки солидна сума за него, но никоя баба не пожела да ни продаде... Бил за младите, като дойдат от градО...

# 314
  • SF
Фаласарна за мен бе ужасно разочарование, загубихме сума време, за да отидем до плаж, който в моите очи е ужасен.
Сейтан Лимани е по-красив за гледане от високо. Пътят до долу си бе приключение за нас. Слязохме долу, снимахме и тръгнахме веднага обратно преди да са налазили туристите. Нямаше никакъв шанс да се разминем с някого на този път. После в селото се наложи да слизам от кемпера и да повървя пеша, за да спра движението, за да можем да минем.
Пак ми се ходи, но с новите цени на фериботите не знам дали ще се случи скоро.

А какво не ти хареса на Фаласарна?
Ако се върна в Крит, в западната му част, сигурно ще отида поне 2 пъти там. Пътят е удобен, паркинг огромен, заведения, гледки, на високото има една кръчма, за която сте говорили тук, но ние не сме много по манджите и не сме спирали в нея.

Общи условия

Активация на акаунт