На море в Гърция 2022 - II

• 69 416
  • 796
  •   1
Отговори
# 285
  • СОФИЯ
Утре летя до Корфу за дълъг уикенд. Този музей с механизирани фигури май е нов, някои да е посещавал?  

# 286
Не знам на кой плаж на Флогита става стръмно, но този в южния край на селото е широк, плитък и спокоен дори в топ сезон. Говоря за плажа до Breeze Sea-Side Bar. Ако имате предвид наклона на улиците, съвсем приемлив. Още повече, че настаняванията са предимно около плажа.
Висчки села наоколо според мен са популярни сред сърби и румънци. Но ако се отсяда в покрайнините им са напълно приемлив вариант за нас за бърз дълъг уикенд на спокойно място в Гърция.
Няколко пъти сме ходили, и единствено за отбелязване е мръснията залив, което е нормално. Т.е. водата в целия залив на Солун не е идеална. И има от онези гадни хапещи рибки. Последния път имаше и микроскопични медузи. Но това е до сезон и време.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 22:34 от Fancy

# 287
  • SF
Здравейте, има ли тук сред Вас момичета, посетили остров Крит?
Можете ли да ми дадете насока къде да си вземем на нощувки, възможно и на две места да са. Благодаря!

Кои две места имаш предвид? Ханя и Ираклион?
Аз бях на остров Крит и обиколих западната му половина, настанени комфортно в Ханя.
Друг път ще отида на Изток.

Аз пък търся препоръки за нощувки в Парос или Наксос, за 4 нощи в края на юли.

# 288
Здравейте, има ли тук сред Вас момичета, посетили остров Крит?
Можете ли да ми дадете насока къде да си вземем на нощувки, възможно и на две места да са. Благодаря!

Кои две места имаш предвид? Ханя и Ираклион?
Аз бях на остров Крит и обиколих западната му половина, настанени комфортно в Ханя.
Друг път ще отида на Изток.

Аз пък търся препоръки за нощувки в Парос или Наксос, за 4 нощи в края на юли.

Това, което видях, в западната половина са по -известните плажове. Въпроса ми е даже и Ханя не е ли твърде далеч от тях, видях че са на разстояние около 1 и 30 минути. Дали не е подходящо да се спи някъде другаде, в района например на плажа Елафониси?

# 289
До Елафониси има настаняване (на самия плаж няма, но в рамките на 5-10-20 км от него), но това е най-тъпото място в западен Крит между юни и септември.
Иначе ние само за обиколка на западната част бяхме отседнали на 4 различни места.
В темата е писано подробно за Крит стотици пъти, търсачката работи. Даже и в текущата тема писахме, моят личен пост е на 12-а стр. Simple Smile

# 290
  • София
Не е особено близо от Ханя до Елафониси, но не е и непостижимо. Въпрос на предпочитания. Може да се спи и около Кисамос (ние спахме в Каливиани) - удобно е за Балос и е по-близо до Елафониси. За Фаласарна също е удобно. Имайте предвид, че известните плажове са доста посещавани и рядко се ходи повече от веднъж на тях. Така че си направете план къде искате да ходите и след това изберете мястото/местата за спане. Южният бряг също заслужава внимание. Доста хора, пишещи в темата, са били на Крит - потърсете с търсачката и ще се ориентирате по-лесно.

# 291
В темата е писано подробно за Крит стотици пъти, търсачката работи. Даже и в текущата тема писахме, моят личен пост е на 12-а стр. Simple Smile
На 12 стр. пише за Корфу! Flowers Tulip

# 292
Първият пост на страницата с многото снимки е за Крит Simple Smile

Към поста на Миленка мога само да добавя, че Фаласарна се отличава в това отношение от Балос и Елафониси, по-удобен плаж с по-добра инфраструктура е и заради големите си размери - не навсякъде пренаселен, та някои хора предпочитат да ходят там на плаж многократно.

# 293
Цитат
Ако можех да зарежа всичко, веднага бих се преместила да живея на някой гръцки остров. Дано някой ден успея.

Ех, мечти човешки... Wink Може да сме били гъркини в предишен живот. Гърция ми обърка живота още преди 31 години! От разни опити за пресъздаването и в момента се подвизавам с гръцка фамилия, която отдавна не е актуална, а не съм я виждала от 1995... Все ми е в очите ферибота от Атина до Санторини и гледките между тях и толкова искам да ги видя още веднъж! Майката на притежателя на въпросната фамилия имаше къща на Корфу, но бяхме заедно за толкова кратко време, че така и не стигнах и аз до Корфу. Корфу не ме привлича особено обаче. Италианската архитектура е съвсем различна.

Ясно ми е, че от реалистична и практична гледна точка, живеенето в къщичките по Цикладите едва ли е идеално и то не само извън сезона, но пък са толкова красиви и романтични! И цветята, и музиката, и всичко останало просто ти пълни душата! От друга страна, опасявам се, че може да си разваля чудесните спомени... Едно от многото неща които винаги са ме привличали е този дух на свобода, като във филма Зорба Гъркът, който е един от най-любимите ми филми, но свободата вече отдавна я няма... Бих препоръчала един друг стар филм, с Мелина Меркури, който сигурно ще ви хареса: Never on Sunday

https://www.youtube.com/watch?v=FIP2FRS2pD8&t=7s

# 294
  • SF
За 1 седмица ние отидохме 2 пъти до Елофониси, защото много ни хареса. Не бихме наели място в околностите за спане.
Фаласарна и Балос много си заслужават.
Ходихме на плаж на запад от Ханя - едно малко интимно плажче като във фуния - Сейтан Лимани. Фантастично беше, въпеки че пътят до там малко ме изплаши.
От паркинга до плажа се стига по козя пътека, но наистина е много дивно и красиво място.
За спане и вечер препоръчвам Ханя. Кисамос е градче един красив площад с няколко ресторанта, търговска морска уличка с магнитчета, няколко супермаркета наоколо и с това центърът се изчерпва. Останалото са жилищни сгради и тихи улички. Плажът не е нищо особено. Все пак доста вкусно вечеряхме на 2 пъти в Кисамос, но не знам какво бихме правили там вечер, ако бяхме взели хотел в града.

# 295
За Крит- ние си наехме апартаменти в Ханя и Ретимно. И двете места са чудесни и много приятни вечер за разходка. От Ханя се разходихме до Балос и Елафониси за по ден с кола. Напълно постижимо. Бяхме и с дете, което стоически премина през целия Марс😂 пеша, за да стигне до Балос и му хареса. За хапване след Балос препоръчвам Gramvousa Restaurant. Приятен интериор и много хубава кухня. Страхотни местенца има в Крит. Не стигнахме до южната част на острова. Следващия път.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 00:13 от BettyBoop

# 296
  • София
Esmee, не си спомням ти кога беше на Крит, но ние бяхме в началото на юни 2019г. и в Ханя беше невъобразима лудница. Спахме една вечер там, защото полетът ни беше рано сутринта. Определено не бих нощувала там повече от една вечер ако искам да почивам. Иначе градът е прекрасен, но си е град - не става за почивка - народ, шумотевица, трафик и т.н.
Тук можете да прочетете пълното ми мнение оттогава.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 00:11 от миленка_д

# 297
  • SF
Аз бях в края на август. Хотелът ни беше на самия плаж. Разкошна гледка, морето и малко зелено островче с една огромна палма - картинка!!
В Ханя е оживено и това ми хареса много, въпреки че не хванахме купон заради ковид ограниченията. Баровете работеха, но без никаква музика. Не можахме да се потопим в нощния живот на Крит.
Зависи кой какво търси. Ние си обичаме да е живо и пъстро.
Но пък около хотела ни беше доста спокойно. Имахме чудесен рууф топ, където изкарвахме до късно вечер, въпреки че не можеше да дъни яка музика. Все пак си имахме и музика, и светлини, и небе със звезди. Не си падаме по почивки със списание (телефон) в ръка, спане, тишинка и никой да не ни закача. Плажът пред нашия хотел беше доста добър. Имаше чадъри и шезлонги долу на пясъка, стълбички и тревни площи, в тревата също шезлонги и бар с музика. Е, познай къде прекарвахме време. На бара!
Фаласерна много ми хареса. Много е картинно там.  И пясъчните лилии. Жалко, че не остана време да повторим.
До Балос ходихме с кораб. Не рискувахме с колата под наем, защото от агенцията ни предупредиха, че пътят е ужасен и колата няма застраховка. Но пък с кораба беше много приятно изживяване! Спирахме за плаж и на остров Грамавуса. Аз даже тръгнах да се катеря нагоре по острова, но беше адска жега и по едно време реших, че долу в прозрачното море ще ми е по-добре.

# 298
  • София
Фаласарна за мен бе ужасно разочарование, загубихме сума време, за да отидем до плаж, който в моите очи е ужасен.
Сейтан Лимани е по-красив за гледане от високо. Пътят до долу си бе приключение за нас. Слязохме долу, снимахме и тръгнахме веднага обратно преди да са налазили туристите. Нямаше никакъв шанс да се разминем с някого на този път. После в селото се наложи да слизам от кемпера и да повървя пеша, за да спра движението, за да можем да минем.
Пак ми се ходи, но с новите цени на фериботите не знам дали ще се случи скоро.

# 299
Ужасни са цените наистина. За един и същи hop on- hop of маршрут от края на март до сега има поскъпване от почти 200 евро за трима. Колкото и гадно да звучи, силно се надявам това да спре поне отчасти потока тази година, че да се насладим на един от по-туристическите им острови.
Когато резервирах настаняването някои по-хубави вили бързо изчезваха, но гледам, че сега пак са свободни.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 09:23 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт