На море в Гърция 2022 - II

• 69 482
  • 796
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,в понеделник тръгваме за Кавала и много се притеснявам,че няма да случим на хубаво време ...
Някой има ли наблюдение какво е времето?
Дали вали много?🤦‍♀️

# 511
  • София
MimsSsy, като гледам прогнозата, може и да превали до сряда, но няма да е по цял ден. Вали, след това изгрява слънцето и всичко изсъхва. След 15.06. времето в Гърция е лятно, не се тревожете толкова. Приятна почивка ви пожелавам!

# 512
Здравейте,в понеделник тръгваме за Кавала и много се притеснявам,че няма да случим на хубаво време ...
Някой има ли наблюдение какво е времето?
Дали вали много?🤦‍♀️
Синът ме вчера трябваше да посети Паралия Офринио за уикенда на гости при близки, но му се обадиха да не тръгва, че всичко е във вода по улиците, яка буря и т.н.  Изобщо не тръгна. Проверете си добре нещата, но едва ли ще се оправи толкова бързо.

# 513
Wow, Параходче плувало много, този сайт е просто ФЕНОМЕНАЛЕН!!! НЕВЕРОЯТЕН!!!  Hands Plus1 Hands Clap

https://tripinview.com/en

Позволявам си да те повторя, защото много хора нямат време да четат всичко и не всички обръщат внимание на подробности. Аз ровя много и не мога да повярвам, че никога не съм го виждала. Може би защото е само за Европа или е по-нов. Разбрах, че е гръцки и те са много горди с него. Има защо!

Дори и да не ходи човек никъде, може да си мечтае на дивана цяла зима и поне да се радва на толкова красота по тая земя.

# 514
Моя близка в момента е близо до Ставрос и казва, че гърми много и всеки ден. Не вали чак толкова. Но зависи от района.
Някой бил ли е на Самотраки? Какви са ви впечатленията?

# 515
Фериботна библия! Simple Smile

https://www.davestravelpages.com/ferries-in-greece/

Доколкото разбирам, нещата винаги са се променяли от година на година и особено последните години, но все пак това са основните възможности. Информацията е от 2020, на английски. За мен е изключително дразнещо, че разписанията всяка година излизат толкова късно защото през това време човек ще изтърве по-удобни и евтини полети и по-предпочитани и евтини хотели, особено ако смята да ходи на по-отдалечени и екзотични места, но това било "Greek thing"... Недостатъците се налага да се приемат заедно с предимствата...

Габонка, снощи хвърлих един поглед мимоходим на Самотраки защото е близо до България. Бил рай за катерещи се козички, за наслаждаване на природни красоти, но не за плаж. Като преглеждах горния сайт, видях че има фери от Александруполис. И феритата между Гърция и Турция функционират това лято, въпреки че аз лично не бих се завирала в този район в момента.

P.S. Ще добавя и този линк защото групите острови са описани добре и става ясно кои имат летища.

https://realgreekexperiences.com/an-introduction-to-the-greek-islands

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 14:53 от Saguaro

# 516
Здравейте група, плажували сме в района на Керамоти и Кавала, иска ми се обаче тази година да слезнем по на юг, към Халкидики, но не знам къде да гледам, пътуваме през Маказа, с две деца на 10 и на 2 години. Пътят много ли е за малкото дете според вас, тя по принцип добре пътува, но знам ли? Ще търся апартамент,  само към Airbnb ли да се насоча или има и други сайтове? Искам да запазя нещо за края на юни/началото на юли, много ще съм благодарна за насоки.

# 517
KarnaVall, до Халкидики (през Маказа) сме пътували спокойно с детето още когато беше на 8 месеца. Могат да се правят почивки на паркингите на тол таксите.
Лично аз резервирам през Букинг. Предпочитанията ми са за самостоятелни апартаменти, защото искаме да се храним всеки ден на различни ресторанти.
Когато търся място за настаняване си залагам филтрите, гледам рейтинга на отзивите и чета коментарите. Нямаме навика да се връщаме втори път на едно и също място.

# 518
  • София
Който  не е гледал "Пътешествието на Гордън, Джино и Фред" в Гърция по 24 kitchen ще го дават на  25 юни от 12:55 (събота) -две предавания едно след друго : "Мама Миа!"  и "Сблъсък на трима титани" . Ще ги повтарят същия ден от 23:00 часа.  Има доста време до тогава , дано да не забравя Simple Smile

# 519
Срещам този постоянен съвет относно Гърция - винаги когато е възможно, да се избягват банкоматите на EuroBank! Препоръчват се Piraeus и Alpha.

# 520
"Фалшивите" банкомати са Euronet, пълно е и в България с такива.
https://boulevardbulgaria.bg/articles/bankomati-na-euronet-udarz … -nishto-nezakonno

Eurobank си е най-нормална гръцка банка, собственик е на българската Пощенска.

# 521
Нелили, "Пътешествието на Гордън, Джино и Фред" ми е сред любимите предавания. Ще е супер да ги видим в Гърция.
Малко извън темата, но винаги съм се чудила защо подобни предавания, макар че са безбройно много, никога не включват България? Гърция ясно защо винаги присъства, но съм гледала за Хърватска, дори Албания. Никога България. Unamused

# 522
Здравейте на всички гръцки пътешественици! Предстои и ни на нас пътуване до Амулиани, Халкидики. Четох вчера обаче обезпокояваща информация за нашествие на опасни лилави медузи, които се срещали много на Халкидики тези дни. Има ли истина в това, ще се радвам някой, който живее или тъкмо се връща оттам, да сподели.

# 523
MermaidR,
можете да следите тази група https://www.facebook.com/groups/medouses/, макар че аз не бих си го слагала на сърце. За 20 години в Гърция не ме е опарила ни една медуза, а м.г. в Хърватия ме парна съвсем балъшки Stuck Out Tongue
Последните години наистина има повече медузи по плажовете в Гърция, заради климатичните промени и замърсяването, ама не са навсякъде, нито през цялото време. А и една част са безопасни, а други хапят не по-зле от комар. Носите си Фенистил и това е.

# 524
"Фалшивите" банкомати са Euronet, пълно е и в България с такива.
https://boulevardbulgaria.bg/articles/bankomati-na-euronet-udarz … -nishto-nezakonno

Eurobank си е най-нормална гръцка банка, собственик е на българската Пощенска.

Този съвет всъщност е потвърден и от гърци и аз смятам да се възползвам от него, но всеки действа според разбиранията си и толерантността си към рискове, разбира се. Фактът, че са собственици на българска банка изобщо не е предимство за мен; даже напротив.

Аз знам, че и тук има банкомати-убийци и така или иначе винаги съм избягвала случайни банкомати, както в България, така и навсякъде другаде. Ползвам банкомати до банка, по възможност дори В банка, по бял и работен ден. Но явно и в Гърция вече на повечето места се приемат кредитни карти. Разбира се, по таверните и баровете процентът "развалени" терминали бил доста по-висок от нормалното, но това може да се очаква. Wink Изглежда и цените са скочили неимоверно и порциите са се свили откакто са ги хванали за гушите за данъци и касови бележки. Може да си остана с мечтата за огромна чиния с хрупкави, чудни, златисти калмари от спомените си... Гледам на Наксос на повечето места "известните" им евтини картофи заемат половината чиния...

Като стана дума за промени, не че ще ходя без компас сега, но ми е интересно дали все още хората посрещат феритата с предложения за хотели и квартири. Спомените ми от едно време са от активния сезон и дори и тогава ги имаше. Какво е положението сега?

Общи условия

Активация на акаунт