На море в Гърция 2022 - II

• 69 098
  • 796
  •   1
Отговори
# 615
Привет, момичета! Blush
Аз също обожавам Гърция и от години ходим там, таа.. няколко години на Ситония - на Сарти, но макар и хотелът да ни беше на 50 м от плажа на Сарти, ходихме на Портокали бийч. Сега пак мислим да бъдем на Ситония, но някъде другаде ни се иска. Та се надявам да ни препоръчате хубав хотел със закуска, ако има хубав плаж ще е супер, но не е проблем и ходенето с колата до плажа, но поне ми се иска  - да пътуваме само до плаж, а не и до градче- за вечеря и разходка, тъй като сме с детенце на 2,5 г.
  От коментари в предишни теми бях видяла добри отзиви за Лагомандра бийч - но неоктрих наоколо много избор на хотели, бюджет за хотел - около 2100-2500 лв.
  Виждам, че хвалите хотел Athena Pallas - Elia, но разбрах, че плажът пред хотела не става, та трябва да пътуваме до близките плажове, и отделно до градче.

Преди години бяхме и на Тасос, Хриси Амудя - може да ми препоръчате и добър хотел там.  Ще съм Ви благодарна! Blush

# 616
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте от Солун!
Времето ни през последните дни е много хубаво - облаци и слънце харесваме. От вчера вали дъжд следобед, вечерта спира. И в момента вали.
Прави ми впечатление,че носят маски в таксита и транспорта.
Навсякъде по заведенията е много чисто,ядем на различни места. Магазини,витрини, всичко е изрядно чисто. За сладкишите им мога одисея да напиша, няма други на света!

Много е полезна темата,благодаря на всички с опит от пътувнията!
Бих искала да отида на Корфу, но изглежда трябва сериозно планиране.

Забравих да кажа,че на границата минахме за не повече от 15 мин. И двете. Явно сезона все още не е в разгара си.

# 617
Пиячка може да си носите ... едва ли ще замъкнете повече от 2 бут. твърд и10 бут. вино?!
Повече от 12 год. примерно минавам с децата САМА  сега уточнявам за кола, един единствен път са ми поискали декларацията от бащата!
Никога и пак ще кажа ама НИКОГА не са ми искали акт за раждане/ първо с паспорт после с л.к. като станаха на 14г. пътуваха децата ми/  хеле пък ОРИГИНАЛ... боже изумявам се на съветите ВИ.
Въздържам се да пиша, но ПАРАХОД на всяка тема на стр. 1 слага всичката необходима информация и винаги се появяват нови и нови със същия въпрос. /да нося ли оригинала?? честно що не си носите и оригиналите на венчалното/кръщелното/ защо не и вашите актове за раждане  😂😂

# 618
  • София
Сега ще пиша обратното 😃 за повече от десетина години, винаги, ама винаги са ни искали акта за раждане (с различни фамилии сме). Само веднъж на Илинден се заядоха, че не е оригинал, понеже носим само обикновени копия.

# 619
Да, с различни фамилии искат винаги акта. Не че не могат да проверят в системата,но все пак го искат.

# 620
Относно извеждане на дете от един родител през граница - на Кулата не съм минавала сама с дете, защото не шофирам, но на летище София ВИНАГИ са ми искали освен нотариално завереното пълномощно от бащата, И оригинал на удостоверението за раждане (за справка), И копие (което остава там). Та даже гири са ми вдигали, ако не нося копие за тях, га че нямат ксерокс.
Абе, и аз кат Наоми Кембъл да се изплача... Grinning

Другото е точно както казва над мен Armini - могат, но не искат.

# 621
  • софия
Да, с различни фамилии искат винаги акта. Не че не могат да проверят в системата,но все пак го искат.
Оххх, НЕвинаги. По-малко от 5 пъти са ми искали за повече от 10 години.

# 622
  • София
Просто на Кулата е по-бързо минаването като се носи акта, аз там граничен в кабинката не съм виждала, все са отвън покрай колите. Докато онези от Илинден откровено си ги мързи, седейки на стола в кабината, да цъкнат в компютъра и да видят на това дете кои са му родителите. 😃

# 623
  • София
Относно извеждане на дете от един родител през граница - на Кулата не съм минавала сама с дете, защото не шофирам, но на летище София ВИНАГИ са ми искали освен нотариално завереното пълномощно от бащата, И оригинал на удостоверението за раждане (за справка), И копие (което остава там). Та даже гири са ми вдигали, ако не нося копие за тях, га че нямат ксерокс.
Абе, и аз кат Наоми Кембъл да се изплача... Grinning

Другото е точно както казва над мен Armini - могат, но не искат.

Моят син няма баща. Носех акт за раждане (вече е голям и може да пътува сам), за да се види, че няма от кого да искам съгласие. Точно на летище София граничен полицай не пожела да види акта, защото го вижда в системата.
Явно зависи на кого попаднеш.

# 624
Май за всичко у нас е така Stuck Out Tongue

# 625
На летище никога не искат, аз веднъж се излъгах само да нося и до там. Те задължително си проверяват сами в системата и ако не сме се скупчили тримата на гишето едновременно, то ни викат.
Правила съм си експеримент, отива само детето или само аз с него, но веднага търсят другия родител, след като бръкнат в системата.

# 626
  • Наблизо
Да се включа за разрешителните.Искат си пълномощно,ако бащата е българин.Нашият не е и нямаме пълномощно,минаваме с двата паспорта.

# 627
На мен пък последния път на летище София ми казаха изрично да НЕ нося повече актовете за раждане на децата, но като ви чета, ще си ги нося:) Само декларацията била достатъчна.
И един въпрос по темата - заслужава ли си да ходим до Итака от Кефалония за един ден? Има ли нещо уникално там, което трябва да видим непременно?

# 628
  • Наблизо
Шимбите,носи си.Зависи на кого ще попаднеш.Аз и законът си нося,че при два паспорта,няма нужда от пълномощно.За всеки случай.

# 629
  • София
Момичета, можете ли да ми кажете нещо повече за Неи Пори? Някой бил ли е там?
Ще сме с кола и бих искала да отседнем някъде на спокойно място, около което има места за обикаляне. Четох, че в Неи Пори плажа е пясъчен и широк, което звучи чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт