На море в Гърция 2022 - II

• 69 118
  • 796
  •   1
Отговори
# 600
  • София

Ако и селския плаж ставаше там, може би бихме повторили.

E, до плажа, който е след къщите посока Афитос не стигнахте ли?!?
Това ми беше едно от топ попаденията, когато ми беше малко детето.
https://www.google.com/maps/place/Ayia+Thymia/@39.2566364,23.175 … 4875a,13.1y/data=!3m8!1e5!3m6!1sAF1QipMdtmiaQ9ktaSwGtV9tpNnsRGkglBGbP_06sAFG!2e10!3e10!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMdtmiaQ9ktaSwGtV9tpNnsRGkglBGbP_06sAFG%3Dw203-h114-k-no!7i1920!8i1080!4m13!1m7!3m6!1s0x14a717854e834dcd:0x67ab18ce676c8cc!2zTGVmb2thc3RybyAzNzAgMDYsINCT0YrRgNGG0LjRjw!3b1!8m2!3d39.2517945!4d23.1797502!3m4!1s0x14a717ffe1587aa7:0x7eef21ccb2f8e46a!8m2!3d39.2566364!4d23.1757745
Стигнахме, бях забравила за него, благодаря за напомнянето. Там отзад имаше и една много хубава вила. Ще помисля дали не е опция пак да се върнем в Лефокастро. А бихте ли споделили къде сте отсядали?

# 601
  • София
Портокалкова , Микро на Пелион също е ок за лежерна почивка, с изключение на алеята за разходки, и малко по сложната логистиката с обикалянето. Плаж и таверни на една ръка разстояние

# 602
Giada, там е работата, че на Лефкада малко таверни предлагат морска храна с такова качество.

Еее, останах малко разочарована като прочетох това Grinning

Момичета, благодаря и аз, че ми помогнахте с избор за Лефкада. Направихме си маршрута - една нощувка в гр.Лефкада, ще го разгледаме и после по крайбрежния път ще се спуснем до Василики за още няколко нощувки. Надявам се на хубаво време, чудесни гледки, вкусна храна и приятно изкарване Simple Smile

# 603
  • София
Портокалкова , Микро на Пелион също е ок за лежерна почивка, с изключение на алеята за разходки, и малко по сложната логистиката с обикалянето. Плаж и таверни на една ръка разстояние
О, да. Голям и празен плаж точно пред студията, две таверни в двата края и една по средата. Единствено събота и неделя идваха гърци на плажа и имаше повече хора. На втория ден оставихме плажните принадлежности на плажа и ги взехме последния ден. Без надуваемите, де, че излизаше вятър нощем. Страхотна почивка беше там.

# 604
Здарвейте, ...
Акта за раждане на децата предполагам копието е достатъчно, тъй като оригинала не ми се разнася по колата, ама знам ли?
Защо акт за раждане,с различни фамилии ли сте родителите? Нали няма нови изисквания за родители с брак и еднакви фамилии и паспортите са достатъчни. Навсякъде отпаднаха маските и сертификати за туристи  в Гърция,нали ?

# 605
Привет! Насочили сме се към почивка в Гърция края на август, ако може да препоръчате сайтове, в които да погледна за нощувки ^^ гледах в букинг, но ако може още възможности да погледнем, защото няма много голям избор останал :/

# 606
  • София
О, да. Голям и празен плаж точно пред студията, две таверни в двата края и една по средата. Единствено събота и неделя идваха гърци на плажа и имаше повече хора. На втория ден оставихме плажните принадлежности на плажа и ги взехме последния ден. Без надуваемите, де, че излизаше вятър нощем. Страхотна почивка беше там.
Това плажът на пътя, до който имаше отсечка с липсващ асфалт ли беше? Имам спомен за едно вкусно хапване в таверна там.... И май имаше пътека за съседен плаж?

# 607
Здарвейте, ...
Акта за раждане на децата предполагам копието е достатъчно, тъй като оригинала не ми се разнася по колата, ама знам ли?
Защо акт за раждане,с различни фамилии ли сте родителите? Нали няма нови изисквания за родители с брак и еднакви фамилии и паспортите са достатъчни. Навсякъде отпаднаха маските и сертификати за туристи  в Гърция,нали ?
За всеки случаи ще ги взема, доколкото разбрах трябва да се носят, коментирано е доста пъти.

# 608
  • някъде ... тук ...
Портокалкова, ние сме отсядали два пъти тук. Много ни хареса, а и собственичката е много мила и гостоприемна.

От Платания има пътека до Микро (около 10 минути е, но не е много ОК за голяма жега), а и лодки (преди няколко години беше по 1.50Е/човек в посока).

# 609
  • София
Това плажът на пътя, до който имаше отсечка с липсващ асфалт ли беше? Имам спомен за едно вкусно хапване в таверна там.... И май имаше пътека за съседен плаж?
Да, а пътеката е до Платания. Там също е много приятно, но плажът е компромисен

# 610
Имам питане откъм алкохола - мислим да си носим бяло вино и ракия за лична употреба, какво е ограничението? Четох някъде 90 литра вино, 10 литра ракия, но ми се струва шега Laughing
Ами, шега - истина, няколко страници по-назад беше цитиран официалният регламент от МВнР. Не е баш "някъде четох".
Относно лекарства за лична употреба - няма ограничения.

Акта за раждане - не се заяждат, но е добре да е със силата на оригинал. Ние носим нотариално заверено копие, струваше 5-10 лева заверката и едно и също разнасяме вече 14 години. Прилича на баница.

Ssandraro,

специално за близка Гърция, има барем 5 сайта с няколко хиляди настанявания на 1-ва стр. Да кажа и аз като един бивш премиер (някои сигурно не са били родени тогава) - за бога, братя (и сестри), четете!

Armini,
Торони и Каламици виж.

Сертификатите отпаднаха, маски мисля, че останаха за болнични заведения и обществен транспорт, който е без седящи места (демек градски).

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 11:37 от Параход

# 611
Като стана дума за картофи и теверни да ви препоръчам една семейна такава в Скиатос, ако някой ходи тази година- Anatoli Skiathos. Още ги сънувам бейби калмарите на собственичката Yum Не е на централно място, доста встрани, но кухнята и гледката са топ. Друго място, за прясна риба с маси до водата- Taverna sklithri skiathos! Рибарят беше един възрастен дядо, дано да е жив човекът.

# 612
О, Анатоли беше чудесна таверна! Не че съм ходила скоро, но и аз доволна от нея останах и преди много години я препоръчвах в темата Simple Smile

# 613
  • София

Сертификатите отпаднаха, маски мисля, че останаха за болнични заведения и обществен транспорт, който е без седящи места (демек градски).

И фериботи в закритите части, там където няма със запазени места Simple Smile То, вярно че феритата са си обществен транспорт, ама все пак да не се обърка някой Simple Smile

# 614
Права си, но това НИКОЙ не го спазваше даже през май, когато все още бяха задължителни във всички закрити пространства. Два пъти пътувах и дали видях и един човек с маска Stuck Out Tongue Тогава все още в големите градове се спазваше в магазини, аптеки. Но не и по островите.

Общи условия

Активация на акаунт