На море в Гърция 2022 - II

• 69 338
  • 796
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Обмисляме пътуване края на юни, началото на юли. Винаги тогава пътуваме и като цяло бива откъм туристи. Ще го мислим:) Притеснява ме и паркирането. В старите градове обикновено е проблем, а не ми се ще да я мисля и колата. Като знам мъжа ми как откача при всяка драскотина:) А как е откъм морска храна на острова? Оставам с впечатлението, че се набляга предимно на месо и то агнешко:)

Рибата на Корфу ми се стори по-скъпа от други места. Цените започваха от 18 евро и стигаха до 60-70 за порция. Агнешко не ям  и честно казано не съм забелязала да преобладава в менюто. На мен ми липсваха тиквичките, патладжаните и типично гръцките разядки, много рядко се срещаха. Има много италианска храна, на всякъде паста и пица. С паркирането в малките селца си е приключение като на всякъде. В Керкира не сме имали сериозно проблеми с паркоместата. Едното ни настаняване беше в близост до Керкира -  Перама. Не беше лошо и въпреки, че е сравнително близо до летището самолетите не се чуваха, може би защото има леко възвишение там.
Със смесени чувства съм към този остров. Много неща не ми допаднаха там  като храната на повечето места, студената вода в района на  Палеокастрица и Агиос Георгиус, тълпите туристи, задръстванията около Керкира.... , но пък не можеш да подминеш красотата на Кейп Дратис, Канал д'амур, и естествено архитектурата на Керкира, невероятен град Blue Heart , за мен беше и голяма тръпка да видя къщите на семейство Даръл, тази от сериала и истинската. Децата ми пък много харесаха аквапарка.

# 61
  • СИ
Ох, да си помрънкам. От няколко дни се ровя за Корфу и се отчаях от цените. Ние сме любители на градчетата и разходките до късно вечер и за нас няма смисъл да спим някъде другаде освен в Керкира. Там обаче ни е доста скъпо и като ударя чертата на настаняване+транспорт не знам иозбщо дали си струва. От няколко години му се чудим на Корфу и докато му се чудим посетихме някои от островите на Спорадите и Крит:) Не, че там е по-евтино, но има много повече неща за разглеждане. Чета и в Магеланци, много от хората са разочаровани от Корфу. Особено от плажовете и храната. Разбира се всичко е субективно, но съм разколебана. След Парга, Паксос и Антипаксос се притеснявам да не се разочаровам, а да строшим сумати пари:)

Да... Това го пропуснахме. Корфу си е по-скъпичко. Нищо общо с Тасос и Северна Гърция. На Корфу ще е по две, може и по три. Основният контингент туристи са англичани и скандинавци. Което обяснява и по-високите цени. В сезона е още по-скъпо. Градът е много приятен за разходки. Някакъв смесен италиански стил.
Какво значи дали си струва? Ако тръгнеш да смяташ парите преди да сте тръгнали... Не знам. По-вероятно е да не ви допадне много. От храната едва ли ще останете разочаровани. На някои, по-скоро не са им допаднали цените.
Сега се сещам, че сме ползвали и автобуси там. Оставяли сме колата и до града сме ходили с обществен транспорт. Редовно разписание, чистички автобуси и може спокойно да си пийнеш биричка и да си хапваш. Може да огледате какви линии бяха и откъде минават. Удобно ми се стори така.

# 62
Много благодаря на всички, които се включват с мнение и съвети. Може би се вглеждам прекалено в детайлите, но винаги предварителното проучване ми е било в полза. Ако бяхме с неограничени средства, вероятно щеше да ми е по-лесно:) Не сравнявам с Тасос и северна Гърция. Там още не сме ходили. Подхванахме я Гърция малко в обратен ред:) Предполагам, че Корфу е сравнимо като цени със Скиатос, макар настаняването в Скиатос да беше доста по-приемливо. И там беше пълно с англичани.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 12:26 от BettyBoop

# 63
  • Пазарджик
Привет, момичета! Ние още сме в чуденка къде да ходим тази година. Ще ни се на Ситония но има ли място където да не е гъчканица, да има плитък пясъчен плаж без вълни. Не ми се иска да сме сред тълпи от хора. Но все пак да не е супер забутано, че сме с дете на 5 години.

# 64
Много благодаря на всички, които се включват с мнение и съвети. Може би се вглеждам прекалено в детайлите, но винаги предварителното проучване ми е било в полза. Ако бяхме с неограничени средства, вероятно щеше да ми е по-лесно:) Не сравнявам с Тасос и северна Гърция. Там още не сме ходили. Подхванахме я Гърция малко в обратен ред:) Предполагам, че Корфу е сравнимо като цени със Скиатос, макар настаняването в Скиатос да беше доста по-приемливо. И там беше пълно с англичани.
Въпреки,че впечетленията ни за Корфу са отпреди 8 години ( 2014 г.) по мое мнение Скиатос е доста по-скъпо място. Естествено, че всичко зависи от много детайли - място където отсядаш, храна която се консумира. При тогавашното ни посещение ни направи впечетление, че Корфу беше с по-ниски цени от Лефкада и с идентични с тези на Пелион. Ние бяхме отседнали в района на Санта Барбара ( мисля, че дори хотела така се казваше) - непретенциозен семеен хотел, по спомен струваше около 40-50 евро студиото началото на Септември. Сега вероятно е малко по-скъпо...В близост до хотела, на пешеходно разстояние, има уникална таверна - собственика Костас е голям образ. Вероятно в по-северната частна острова - около Палеокастрица и Керкира, цените са по-виисоки.

# 65
Погледах камерите и се пренесох на морето! В крайна сметка ще се посети Паралия Офриниу. Ако някой от вас е бил там, нека сподели отзиви.
пост 736

# 66
Здравейте! Това лято ще пътуваме до Кефалония. Можете ли да ми кажете от къде е най-удобно да се хване ферибот до острова, като настаняването ни е в южната част на острова. Мислим да направим и междинна спирка в Гърция с нощувка по  път. Някакви идеи за интересно място за една  нощувка?  BlushSmile  Пожелавам слънчево, весело и незабравимо лято на всички!

# 67
  • СИ
За Кефалония? Сякаш от Патра е най-добре. Откъде тръгвате в България? По пътя може да се спре някъде под Олимп. Има много добри къмпинги с бунгала. Около Волос също е интересно.

# 68
Моля, за мнения! Искахме началото на Септември да отидем до о.Тасос, но ме разколебават. Много съм рискувала с времето, понеже било остров ставало ветровито и водата по - студена. Континенталната част била за предпочитане. Всяко мнение ще ми е от полза. Незабравимо лято на всички!

# 69
  • София
За Кефалония? Сякаш от Патра е най-добре. Откъде тръгвате в България? По пътя може да се спре някъде под Олимп. Има много добри къмпинги с бунгала. Около Волос също е интересно.
За Кефалония не е най добре от Патра, и междинно спане около Волос и Олимп изобщо не е попътно. Погледнете картата все пак преди да пишете.
За южната част евентуално Астакос - Сами. Междинна нощувка Мецово, Йоанина примерно.

# 70
  • СИ
За Кефалония не е най добре от Патра, и междинно спане около Волос и Олимп изобщо не е попътно. Погледнете картата все пак преди да пишете.
За южната част евентуално Астакос - Сами. Междинна нощувка Мецово, Йоанина примерно.

Аз и затова попитах откъде се тръгва? Може и да не знаете, но има хора и извън София, които ходят в посока Гърция.

# 71
Моля, за мнения! Искахме началото на Септември да отидем до о.Тасос, но ме разколебават. Много съм рискувала с времето, понеже било остров ставало ветровито и водата по - студена. Континенталната част била за предпочитане. Всяко мнение ще ми е от полза. Незабравимо лято на всички!

Точно септември съм ходила и морето е било страхотно. В края на август обаче имаше вълнение и вятър.
Не знам дали може да се правят генерални обобщения

# 72
  • СИ

Целият септември става за почивка на Тасос. Нито е ветровито, нито водата е студена. Много е приятно, защото не е толкова горещо. Понякога и до 10-15 октомври става за къпане. Ходили сме няколко пъти в хотелчета до Лименария от южната страна.

# 73

Най-късното ми като дата къпане на Тасос беше на 28 Октомври.
Водата беше хладничка, но ставаше ако плуваш. Септември ще е супер.

# 74
  • Наблизо
Здравейте!Имате ли впечатления от Паралия Дикелон,Макри и другите подобни селища на морето преди Александруполи?
Никога не сме ходили,а си търсим спокойна къща на морето и близо до българската граница.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт