На море в Гърция 2022 - II

• 69 346
  • 796
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, имам въпрос за Вурвуру. Не сме ходили в Гърция никога май месец. Температурата на въздуха ще е ок, но 17 градуса за водата не е ли доста ниско? Можем да отделим сега време само за три нощувки и се чудя дали си струва да бием път, ако не успеем и да се цопнем в морето:)
Точно така, водата е студена и ако целта ви е къпане в морето, преди 15 юни няма смисъл да ходите.
Тъй като и моите терзания са сходни,почивката в Северна Гърция ми е възможна от 20-ти юни или 13-ти юли.Питането ми е големи ли са жегите принципно след 13-ти юли?

# 76
  • София
За Кефалония не е най добре от Патра, и междинно спане около Волос и Олимп изобщо не е попътно. Погледнете картата все пак преди да пишете.
За южната част евентуално Астакос - Сами. Междинна нощувка Мецово, Йоанина примерно.

Аз и затова попитах откъде се тръгва? Може и да не знаете, но има хора и извън София, които ходят в посока Гърция.

Чудесно знам, че не всички тръгват от София, аз самата не винаги тръгвам към Гърция от София, и продължавам да не разбирам защо за пътуване към Кефалония, предлагате да спят попътно около Волос? Направо да минат през Атина за по-пряко?

# 77
  • СИ
Чудесно знам, че не всички тръгват от София, аз самата не винаги тръгвам към Гърция от София, и продължавам да не разбирам защо за пътуване към Кефалония, предлагате да спят попътно около Волос? Направо да минат през Атина за по-пряко?

Какво има да се разбира толкова? Ние като пътуваме гледаме да съчетаем и да погледнем и нещо настрани. 50-100 километра, какво са? Малко се разнообразява и се вижда нещо друго. Да бързам по най-прекия път не ми трябва. Кой както му харесва.

# 78
  • Пловдив
За Кефалония не е най добре от Патра, и междинно спане около Волос и Олимп изобщо не е попътно. Погледнете картата все пак преди да пишете.
За южната част евентуално Астакос - Сами. Междинна нощувка Мецово, Йоанина примерно.

Аз и затова попитах откъде се тръгва? Може и да не знаете, но има хора и извън София, които ходят в посока Гърция.

😂😂😂
И ние не пътуваме от София, че и разглеждаме, но през Патра не би ми хрумнало за Кефалония. Можем да огледаме и турското крайбрежие за всеки случай 🤔
Изчезна bled, други се появиха... И не само заради настоящия пример.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 21:34 от jul

# 79
  • София
Ама то и ние често се прибираме за по-пряко от Пирея, през Халкида, до пазара в Лутра за маслини, после до Катигиорги на Пелион, и от там за Кулата  Simple Smile , но повечето хора нямат толкова време, че да обиколят половин Гърция за да идат на Кефалония.

# 80
  • Русе
Ние взехме ферибота от Нидри до Фискардо и също бяхме в южната част.

# 81
  • Варна
Мислим да направим и междинна спирка в Гърция с нощувка по  път. Някакви идеи за интересно място за една  нощувка?  BlushSmile  Пожелавам слънчево, весело и незабравимо лято на всички!

Метеора
Мъничко се отклонявате ама си прибавяте още едно страхотно преживяване. Там има и 2 - 3 селца с няколко десетки приятни хотелчета/таверни. Гледайте да не пристигате в късния следобяд за да имате време за 1-2 от манастирите.

# 82
Може ли съвет? Били сме в Неа Перамос и ми много хареса, сега търсих пак за там, но изскочи оферта и за Неа Ираклица. Ние сме семейство с две деца - 3 и 8 год, искаме хубав плаж (Амалофи), да се разхождаме вечер, паркчета, забавления за децата. За хапване не знам какво ще ядем, може би на заведенията или ще взимаме бързо хранене...
Мнения за Неа Ираклица и плажът как е?

# 83

Kalimera
мерси за новата тема и поздрав от Атон, водата е 15* С ....бррр

# 84
Seahorse,
откъдето и да тръгвате, информацията ви и за Корфу, и за Кефалония в последните две страници на темата е погрешна и подвеждаща.
Фериботът Нидри-Фискардо винаги е най-кратък и най-евтин, независимо откъде идва човек. От Астакос не е лошо, но е един на ден, до Сами.
Има и от Пелопонес, ако човек иска по-голяма обиколка, но не от Патра, а от Килини - няколко пъти на ден.

# 85
  • Варна
Seahorse,
Фериботът Нидри-Фискардо винаги е най-кратък и най-евтин, независимо откъде идва човек. От Астакос не е лошо, но е един на ден, до Сами.

Лично мнение:
специално за Южна Кефалония както беше запитването за мен е по удобен  Нидри- Сами и ако се вземе двупосочен билет дори е и по евтин , самия кораб е много по голям и винаги има място за всички.Лошо е че е само веднъж на ден , преди по обяд , тази година не знам.Иначе всички си знаят , че до Лефкада си има мост за няколко евро такса.
За хапване в Неа Перамос има готварница , всеки ден около 11 00 - 11 30 прясна , тип домашно приготвена храна .

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 12:04 от peterky2002

# 86
  • София
Има и от Пелопонес, ако човек иска по-голяма обиколка, но не от Патра, а от Килини - няколко пъти на ден.

За да сме точни все пак в информацията, има и от Патра, но пак е един на ден, доколкото виждам:

https://www.levanteferries.com/en/routes/patra-sami-ithaki/

# 87
Преди време тук ми бяхте дали един линк за ферибот Нидри - Фискардо - West ferry, но изобщо не успявам да букна каквото и да било. Може ли да се резервира по телефон/мейл? Ако имате опит, моля да споделите...

# 88
Привет от Метеора!
Варна-Каламбака 12 часа през Маказа. Утре продължаваме за Лефкада.
За първи път правим такъв маршрут и сме разглобени. Отседнахме в Кастраки.

# 89
Лично мнение:
специално за Южна Кефалония както беше запитването за мен е по удобен  Нидри- Сами и ако се вземе двупосочен билет дори е и по евтин , самия кораб е много по голям и винаги има място за всички.Лошо е че е само веднъж на ден , преди по обяд , тази година не знам.
Има ли сега Нидри-Сами? Аз също бях доволна от Василики-Сами, но в първите години след преместването на пристанището тази линия я спряха, след това не съм ходила натам. А и съвсем не беше всеки ден, а нещо като 1-2 седмично.

Шимбите,
кога ще пътувате? Има форма в сайта, резервацията е безплатна, но ако не се оправяш, можеш да им звъннеш и по телефона - преди така ставаха резервациите. Според мен седмица по-рано е пре-предостатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт