На море в Гърция 2022 - II

• 69 402
  • 796
  •   1
Отговори
# 225
  • Пазарджик
Момичета, какво ви е мнението за Сивири и Парадизос? С дете на 5 сме искаме да има поне малко развлечения за нея, пясъчен плитък плаж.

# 226
Кавос ми е най-най-най неприятното място на Корфу, умишлено не го споменах. Нещо като Слънчака, но в по-мини версия и без големите сграда. Даже плажът не е точно с пясък, а с нещо като влажна пресована пръст и чакъл във водата. Само го видяхме и си тръгнахме.

Надуваеми неща имаше и на Глифада преди няколко години, но сега дали са там след събитията...И да, на Ипсос също имаше.

На Наксос Агиос Прокопиос определено е по-добре от Плака. Миналата година обаче наемът на шезлонгите там в края на юни беше между 18 и 30 евро комплекта в различните заведения, казвам го информативно, да не се изненадате. На съседното Агия Анна всичко беше срещу консумация, но там плажът е по-тесен, а пък Прокопиос е и по-фотогеничен Simple Smile

# 227
  • Пловдив
Прекрасно изглежда.  Нещо подобно ,но  На час-два -три от границата с кола ( без ферибот) . Самостоятелен двор в по-изолирано ( спокойно,забутано)  място за 4+ куче. Някой попадал ли е,да сподели.
Малко е по-базово може би, но пък мястото е много спокойно, собственичката чудесна и е петс френдли това място в Сивота, ако ви устройва - http://www.sivota.com.gr/accomodation.html. Ние бяхме в прасковената къща, която е най-навътре в двора.

# 228
Отбелязала съм си такива вили с двор и за четирима човека на Ситония и Пелион за бъдещи пътувания, ако локациите ви интересуват, ще дам линкове. Като цяло обаче в Airbnb има доста опции, най-добре е да разгледате по вашите дати, защото моите критерии са по-специфични, например съм избягвала стълби и широки пясъчни плажове…

# 229
Благодаря за мненията,търся самостоятелен двор,където мога да  пусна свободно кучето,без да притеснява никого . Съвсем в краен случай ми е с общ или без двор,тъй като и аз и кучето няма да се свъртаме много на плажа,а по принцип живеем в апартамент и ми се ще да го усетя и аз  като почивка в къща с двор.

# 230
Търся българска турагенция, която е с опит в самолетните почивки в Гърция. Някой да препоръча?

# 231
За агенция ние бяхме до Санторини преди 5 дни с Емералд Травъл. Мога само хубави неща да кажа за тях.

# 232
  • София
И Солвекс имат самолетни почивки в Гърция. Санторини, Закинтос и Крит.

# 233
Здравейте, моля ви за мнения за три градчета преди първия ръкав Касандра - Паралия Дионисос, Неа Плагия и Неа Мудания. Интересуват ме най-вече плажовете в населените места. С две деца сме на 1г. и 6г. и съм набелязала места съвсем близо до плажа, но и да са близо до пекарни, ресторанти и магазини. Нямаме планове да обикаляме в жегите по плажовете извън населените места много, затова ме интересуват плажовете в посочените градчета. Подходящи ли са за деца? /пясъчно дъно, плитки, спокойни?/ На снимките не ми изглеждат много лазурни, така както са надолу към ръкавите, но надолу са други и цените. Ако имате и други идеи в района, моля споделете!:smile:

# 234
Момичета, какво ви е мнението за Сивири и Парадизос? С дете на 5 сме искаме да има поне малко развлечения за нея, пясъчен плитък плаж.
Ако питате за селцето Сивири, на първия ръкав на Халкидики, аз лично съм с много позитивни впечатления.
https://www.halkidikitravel.com/en/regions-of-halkidiki/kassandr … viri-halkidiki-11
Плажът е организиран, т.е. с чадъри, шезлонги, душ, заведения, които предлагат напитки и храна. Плажът е пясъчени е плитко, през месеците юни и септември е сравнително спокойно, водата е ок като температура. Заведения в селото има предостатъчно, а също и супермаркет Масутис. Локацията е удобна за посещения и на други интересни плажове и населени места по ръкава. Simple Smile

# 235
Привет и от мен Simple Smile Досега никога не сме били на море в Гърция и ми се иска тази година да идем с половинката. Изчетох тази и предишната тема, но има толкова много места, че направо се обърках.
Задълбочих се да гледам плажове и квартири на Тасос, но 6 часа път дотам някак ми убива желанието и ми се иска нещо по- наблизо .
Може би около 4 маааксимум 5 часа от София. Гледах като дестинации Никити, Неа Каликратия, Аспорвалта, от предния пост ще проверя и Сивири.
По скоро ни се иска плаж(по възможност пясъчен) сравнително близо до мястото на отсядане, тавернички и да има къде да си направиш разходка вечер - да не е супер блъсканица, но пък и да не е някакво забутано село, където няма къде да седнеш да вечеряш. Бихте ли ме ориентирали към кое градче да се насоча?

# 236
Пламена,
може да погледнете Керамоти, Неа Перамос (ако не ви пречи да карате 5 мин. до плажа с кола - плажът е Амолофи), Ставрос (по-добрият плаж е на юг в посока Олимпиада, а не към Аспровалта).

Сирена21,
вижте плажа на Флогита - между Неа Плагия и Дионисиу.

# 237
  • SF
Края на юли-август искам да направя нещо из Цикладите. Но не отново на Миконос, а Наксос, Парос, евентуално Антипарос.
Миналата година бях на Миконос цяла седмица. Беше страхотно! Но искам да видя и братчетата му. Била съм на Наксос и Парос за ден по път за Санторини. Толкова е красиво, че сега искам да им обърна повече внимание.
Ще кацнем на Миконос. И после??

# 238
  • Пазарджик
Момичета, гледам там около Вурвуру има някакъв остров Диапорос. Как се стига до там, има ли нещо интересно. Ние май се спряхме на Парадизос. Дано да ни хареса и да е подходящо за деца. Тъй като ще бъдем повече дни ни се ще да пообиколим. Малката обича разходки с лодки.

# 239
Момичета, гледам там около Вурвуру има някакъв остров Диапорос. Как се стига до там, има ли нещо интересно.
Много е приятно островчето, а Синята лагуна е много красива.
На Диапорос няма таверна или магазин. Вземете си храна и напитки. Като си наемате лодка, дават и хладилна чанта. Няколко са фирмите, които отдават лодки.

https://www.bluewaterboats.gr/
https://www.bluelagoon-boats./
https://onwaves.gr/

Препоръчвам предварително да си я резервирате и да се съобразите с времето, да е слънчево и без вятър за да се насладите максимално.
Лодката се взима около 10:00 ч и трябва да се върне към 18:30 ч.
Заплащате си допълнително горивото, което сте изразходвали.

Има няколко красиви плажа на Диапорос, където може да акостирате. Вземете си плажни кърпи, ако решите да се разположите на брега и да плажувате. Синята лагуна е подходяща за гмуркане, стават и прекрасни снимки.
Аватарът ми е от там, снимахме с дрон.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 10:18 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт