На море в Гърция 2022 - II

• 69 433
  • 796
  •   1
Отговори
# 345
VRay, уникална снимка! Рядко се захласвам по снимки.
evolis, Палио е непосредствено след Кавала (ако имаш предвид Палио Цифликон). Бих предпочела Палио, макар че оттам само съм минавала, а ако сте с кола - нищо не ви пречи вечер да ходите да хапвате в Кавала.
За хапване винаги избирам заведението, в което има най-много местни.

# 346
Между Кавала и Палио, определено избирам за почивка Палио, по-спокойно е. Когато отсядаме там, ходим вечер в Кавала на вечеря някои от дните, иначе в селото също има няколко много приятни таверни. То е на 1 км от Неа Ираклица, т.е може да се разнообразява за вечерна разходка и хапване.

# 347
Здравейте , в Гърция съм ходила веднъж на Ставрос преди 15 год. В момента ми предлагат апартамент в Кавала и в Палио. Моля за вашето мнение - в Кавала като град -плаж ,къде да се хапва ? За Палио  имам същите въпроси Simple Smile
Благодаря ви Simple Smile
Палио е като вилна зона на Кавала. Има ограничен брой таверни, няма търговска улица или център. За спокойна почивка е добре, плажовете са по-ненатоварени от Неа Ираклица например.

Кавала си е град. Има плажове в двата края - Каламица (към Палио) и Перигяли (от другата страна, на изток). И двата не са на пешеходно разстояние от центъра. Ако сте в близост до някой от тях, може да се ходи на плаж, но си е градски плаж - по-пренаселен, по-замърсен. По-голямата част от града е на хълм и е далеч от плажовете. В Кавала не бих отседнала за повече от два дни.

# 348
Здравейте,

Искам да получа повече информация за Керамоти, защото за първи път ще ходя там. Можете ли да ми препоръчате ресторанти на добри цени с вкусна храна? Както и ми е интересно има ли свободна зона на Керамоти и какви са цените на платената зона горе-долу? Също така ще се радвам и да ми препоръчате някое място, което да посетим(о свен Тасос).

Лека вечер и хубаво лято!

# 349
  • Пловдив
Били сме само на плаж в Палио и мн.ми хареса...обаче с нощувките ми се струва трудно за нещо читаво Thinking Иначе има прекрасни къщи с гледка.

# 350
Satisfied
Здравейте,

Искам да получа повече информация за Керамоти, защото за първи път ще ходя там. Можете ли да ми препоръчате ресторанти на добри цени с вкусна храна? Както и ми е интересно има ли свободна зона на Керамоти и какви са цените на платената зона горе-долу? Също така ще се радвам и да ми препоръчате някое място, което да посетим(о свен Тасос).

За човек, който е за пръв път в Керамоти е супер! Ще ви е интересно. Ресторантите си изкарват менюто с цените на улицата, така че ще ги видите. Къде е вкусно ще се ориентирате по клиентопотока:Blush
Свободна зона на плажа има предостатъчно ако си носите чадър. Платената зона е обвързана единствено с поръчка на напитка от бара. Едно поръчано кафе ви дава право цял ден да използвате шезлонга и сянката.

# 351
  • София
Аз да не изпусна споделянето на красиви гръцки залези. Моите са по-скромни, надявам се тази година да понатрупам материал от Цикладски залези Sunglasses
Икария

Някъде из Егейско море (от ферибота)

Закинтос

Патмос

Амуляни (поглед от Атон)

# 352
Здравейте,

Препоръчвам Ви тази много добра таверна. Усъмните ли се, че някоя таверна е с български собственик/наемател, заобикаляйте. Един от признаците е меню на български отвън, написано с тебешир на дъска. Весело изкарване!
https://www.google.bg/maps/uv?pb=!1s0x14ae91c588dcfc8b%3A0x28de6 … ADCXAQoip6BAhEEAM
За плажът са Ви отговорили.

# 353
Здравейте мами,

Обичам форума и от години и редовно чета и следя актуалните за мен теми.
Моля да ме извините ,
сега само се вмъквам да отбележа  и да кажа моето благодаря на почетния член на форума -Параход.
Изключително ме респектират положения труд, цялата събрана и подредена информация,
изчерпателните отговори, зад които има отново труд и перфектната подготовка .
А добрият тон и класата са за пример.

# 354
  • София

Препоръчвам Ви тази много добра таверна. Усъмните ли се, че някоя таверна е с български собственик/наемател, заобикаляйте. Един от признаците е меню на български отвън, написано с тебешир на дъска. Весело изкарване!
https://www.google.bg/maps/uv?pb=!1s0x14ae91c588dcfc8b%3A0x28de6 … ADCXAQoip6BAhEEAM

Акрополис от две години не работи, има нещо като сладкарница там, за съжаление.

# 355
  • София
Аз залез още не съм виждала 😃, какво правим все на изток сме.
Изгреви от мен.
Скотина

Неа Макри

Корфу

# 356
  • София
Това им е хубавото на по-малките острови, че може лесно да се наблюдават и изгреви, и залези. Нещо, което на континента е трудно постижимо.

# 357

Акрополис от две години не работи, има нещо като сладкарница там, за съжаление.
Съжалявам, не знаех. Последно я посетихме през 2019г. Собственикът г-н Агапио, беше много добър и като готвач и като менажер. Знаеше как да "погъделичка" всеки клиент той да се върне пак.

# 358
  • София
И от мен няколко залеза, че и един изгрев:

От ферито за Сифнос 2020

Вати, Сифнос, почти залез Simple Smile

Санторини, тази ми е от любимите снимки, въпреки липсата на всякакво усещане за Гърция, красотата му си струваше, слава богу го видяхме празен през 2020 без тълпи.

На влизане в Пирея

И една по изгрев миналата година в Кипариси, Пелопонес:

# 359
Ето, два залеза и от мен.
Плаж Арила, вечер плажът опустяваше и залезите бяха само за нас😃

Общи условия

Активация на акаунт