На море в Гърция 2022 - II

• 69 447
  • 796
  •   1
Отговори
# 375
Цитат на: Deviant Art
Бар Сантана е малък и не е особено шумен.

Благодаря за информацията, Deviant Art. Звучи добре. Аз си помислих, че Сантана може да е някой много шумен бар цяла нощ и да е по-близо отколкото изглежда. Колите от улицата през нощта не вярвам да са проблем. Аз бездруго съм свикнала да спя с тапи за уши защото и където живея сега няма особено спокойствие. И локацията е наистина съвсем подходяща, особено за човек без кола.

# 376
Записвам се с предстоящ Крит другата седмица и се надявам да имам мнение за Фаласарна.
Засега настаняването е до Ханя, имаме нает рентакар и ще се постараем да пообиколим.
В плана са включени и Episkopi beach и Golden beach, и Agii Apostoli beach.

Здравейте, ние сме в края на юни.

Ще ни препоръчате ли фирма за рента Кар. Никога не сме вземали досега.
Благодаря!

# 377
Здравейте,
ако колата не е на наше име, ще ни трябва ли пълномощно?
И знаете ли какво е позволено да се вкарва в държавата- циари, алкохол? Къде да прочета?

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/greece   ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ

# 378
  • София
Записвам се с предстоящ Крит другата седмица и се надявам да имам мнение за Фаласарна.
Засега настаняването е до Ханя, имаме нает рентакар и ще се постараем да пообиколим.

Здравейте, ние сме в края на юни.

Ще ни препоръчате ли фирма за рента Кар. Никога не сме вземали досега.
Благодаря!

Резервирахме от тези https://www.auto-kappa.gr/

# 379
Малко ви завиждам Simple Smile Крит ми е любов от първо посещение, но тази година ударих по масата(шегувам се) и ще отидем да видим Кефалония. И нашият избор за настаняване е в едно селце до Ханя, удобно като начална точка за разглеждане. Дали са ви отлични препоръки за плажове, които да посетите, дано успеете, но все пак и да не прекарате времето си в път от точка А до точка Б. Приятно!

# 380
  • Тук и там
Здравейте,
Чета от известно време темата, но вече имам осезаема нужда от професионален съвет.
Никога не сме ходили в Гърция, а тази година ми се иска да посетим семейно страната - двама възрастни и девойка на 14 навършени години (има вече лична карта). Определила съм бюджет от около 1 500-2 000 лв. за 5-6 нощувки и закуска през август до място на разстояние около 4-5 часа с кола от София. Ще се радвам ако може да помогнете със съвети и идеи за приличен хотел или място за настаняване с басейн, в който може да се плува (не само да се цопне), с приятен и чист плаж със ситен пясък в близост. Мястото за настаняване не е задължително да е на първа линия, но не искаме да използваме колата ежедневно за да ходим на плаж защото на плаж седим по 3-4 часа, не повече. Предпочитаме спокойно място, но все пак вечер да има къде да се разходим и хапнем нещо вкусно и автентично. И не на последно място - личното ми желание е да е такова място, което да ни впечатли така, че да ни се иска както на вас да ходим все по-често и да обикаляме тази прекрасна страна.
Дано да съм обяснила правилно - знам, че всеки има лични предпочитания и желания за своята почивка, но може и с някой някъде да се припокрием в голяма степен в изискванията си Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 21:11 от Iva-1977

# 381
Скрит текст:
Здравейте,
ако колата не е на наше име, ще ни трябва ли пълномощно?
И знаете ли какво е позволено да се вкарва в държавата- циари, алкохол? Къде да прочета?

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/greece   ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ
На служебна кола,когато управителите пътуват,необходимо ли е пълномощно ? ( за Турция изискваха и го проверяваха)

# 382
Ива-1977, без да искам да обидя, но мисля, че този бюджет е малък за 5-6 нощувки. Имайте предвид, че само нощувките е са поне 1000 лв. А къде смятате да се храните - ще си готвите или по заведения? Зависи и какви заведения предпочитате…
Разсъждавам на база цени от миналата година, все още не съм търсила за тази, та не знам има ли увеличение на цените на нощувките.
Иначе близки места със ситен пясък - около Кавала, Атон, Ситоня. Гледате картата и започвате да си търсите място за настаняване според изисквания и бюджет.

# 383
Здравейте,
Чета от известно време темата, но вече имам осезаема нужда от професионален съвет.
Никога не сме ходили в Гърция, а тази година ми се иска да посетим семейно страната - двама възрастни и девойка на 14 навършени години (има вече лична карта). Определила съм бюджет от около 1 500-2 000 лв. за 5-6 нощувки и закуска през август до място на разстояние около 4-5 часа с кола от София. Ще се радвам ако може да помогнете със съвети и идеи за приличен хотел или място за настаняване с басейн, в който може да се плува (не само да се цопне), с приятен и чист плаж със ситен пясък в близост. Мястото за настаняване не е задължително да е на първа линия, но не искаме да използваме колата ежедневно за да ходим на плаж защото на плаж седим по 3-4 часа, не повече. Предпочитаме спокойно място, но все пак вечер да има къде да се разходим и хапнем нещо вкусно и автентично. И не на последно място - личното ми желание е да е такова място, което да ни впечатли така, че да ни се иска както на вас да ходим все по-често и да обикаляме тази прекрасна страна.
Дано да съм обяснила правилно - знам, че всеки има лични предпочитания и желания за своята почивка, но може и с някой някъде да се припокрием в голяма степен в изискванията си Flowers Hibiscus
Ние през май бяхме в хотел
Anais в Коринос. Хареса ни много. Отговаря на вашите критерии. Мисля, че спокойно ще се вместите в този бюджет. Вечеряхме в Катерини Паралия, цените в таверните не са високи. http://www.booking.com/Share-MfW0cF

# 384
Ива-1977, без да искам да обидя, но мисля, че този бюджет е малък за 5-6 нощувки. Имайте предвид, че само нощувките е са поне 1000 лв.
Може би грешно правите сметките - от поста аз разбирам, че дамата е предвидила бюджета за нощувки със закуски само, т.е. по около 150-200 евро на вечер - предостатъчно дори за август.

Ива-1977, основните проблеми са други два. Първият е, че хотелски басейн с плувни размери аз почти не се сещам в Гърция да съм виждала. Може би в огромни хотели само.
И вторият е, че през август - пик сезон, пик цени, навалица и жега, е малко вероятно да се влюбите в дестинацията, която и да е тя.

Все пак ще предложа хотел, от който сме оставали доволни и отговаря на част от условията. Има басейн, има невероятна гледка, намира се в единственото крайбрежно градче с автентична архитектура в близка Гърция, на пешеходно разстояние е от таверни и от плаж (плажът за мен е компромисен). Мисля, че и закуска може да се уреди.
https://aegeanblueafitos.gr/
Сайтът им е малко смотан, повече снимки можете да видите в Букинг или Гугъл мапс. Ето и от мен една, с гледката от терасата

И още един - той е в близост до по-хубав плаж, също има басейн, прекрасна гледка и възможност за закуска, но близкото селце не е върхът на живописта.
https://www.barbagiannis.com/

П.П. Сега чак видях, че сте трима с тийнейджърка, опциите предлагах за двойка, макар че в първия сме ходили с дете (по-малко тогава). Все пак не пречи да ги разгледате.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 04:03 от Параход

# 385
Ива-1977, без да искам да обидя, но мисля, че този бюджет е малък за 5-6 нощувки. Имайте предвид, че само нощувките е са поне 1000 лв.
Може би грешно правите сметките - от поста аз разбирам, че дамата е предвидила бюджета за нощувки със закуски само, т.е. по около 150-200 евро на вечер - предостатъчно дори за август.
Дано е така. Може грешно да съм интерпретирала думите. Ако е само за нощувките, значи всичко е точно.

Ива-1977, дори и да няма закуска към цената на стаята, не мисля, че е проблем, защото има прекрасни пекарни навсякъде.
Ако търсите през Букинг например, има филтри които можете да зададете, за да ви излезнат само местата за настаняване, които ще ви удовлетворят.
Ето една идея, но предвид, че е хотелски комплекс, не вярвам да е много спокойно.
https://platamon.cronwell.gr/en/

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 08:38 от Djordja

# 386
  • Русе/ София
Здраейте. Ние досега сме се вмествали в бюджет 2000 лв за 5-6 нощувки, с 5 членно сем-во - говорим за настаняване и храна само - нощувки по 80Е/вечер, като храната ни е приготвена предимно от нас - спагети, пасти, салати, таратор....и на място гироси, пица и сладолед Wink Пазаруваме от местните магазинчета или от близък Лидл/Матсутис.  На таверни сме сядали рядко, но предвид че 2/5 от семейството не консумират морски продукти - сме на мусака и пълнени домати;)))  На плажа сме със собствени чадъри и палатки...правилния избор за  мен за голямо семейсвто и настрани от плажни барове и шезлонги....За тази година имам едно наум да увелича бюджета със 1000 лв за Керамоти.

# 387
Iva-1977, като за първи път в Гърция и по-близо до Бг, аз също предлагам да разгледате Касандра или Ситония на Халкидики. Баш в сезона Паралия Катерини, Неа Перамос и онзи район около него не бих ги препоръчала.

Ето това например е в началото на Ситония: https://www.barbagiannis.com
Знам, че басейнът не ви отговаря на критериите, но съвсем наблизо пеша има голям пясъчен плаж, а в Ормос Панагияс има таверни (пак пеша). Някой ден можете да мръднете и с колата и да се пуснете по крайбрежието надолу или пък да минете от другата страна на полуострова.

# 388
Привет на всички, да попитам, ако някой може да ме насочи.
Почиваме в Паралия, но обмисляме еднодневна разходка до Скопелос. Гледам фериботи през seajets.com.
Някой дали знае фериботът в населеното място ли спира?

# 389
  • софия
Пристанището е Скопелос - столица на острова.
Има спирка и в Глоса, но то е по-малко градче.
Не съм гледала сийджетс дали спира и на двете места.

Общи условия

Активация на акаунт