На море в Гърция 2022 - II

• 69 102
  • 796
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ти, Параход за насоките. Blush
Ние в крайна сметка запазихме в Athena Pallas - Elia - с закуска  и вечеря, беше намален отново, та ще ходим на различните плажове, в близост.

Аз иначе да препоръчам хотел в Сарти - ако на някои би му било полезно - отсядахме 2-3 пъти в хотел Thalassa Boutique hotel - на 40-50 м от плажа на Сарти, пресичаш улицата и си там. Много удобно за хора с малки деца, хотелът е чист, включва закуска.
   На близко пешеходно разстояние има доста ресторанти за хапване, на ляво и на дясно от хотела.

Но както казах ние не ходихме на плажа на Сарти - тъй като е според нас не беше нещо "уау" - иначе е чист, за това посещавахме Портокали бийч.

Да оставя мнение и за Лефкада - влюбих се в безкрайното синьо, Йонийско море си е... приказно!
  Бяхме отседнали в Агиос Никитас - в хотел, от който се виждаше морето, гледката беше страхотна, тоест хотела беше малко нависоко. Включваше закуска, която не беше разнообразна, но беше много вкусна и обилна. Хотелът е този: The Ionian View   http://www.theionianview.gr/site/index.php/el/
Слизахме по стълби, за да слезнем долу до морето - до плажа, който беше към това селце, но той не ни допадна. Имаше достааа вълни, то като цяло май е така на Лефкада, също така като минус мога да кажа - много бързо става дълбоко, както е казвано не веднъж в предишните теми,  не е подходящо за хора с малки деца.

Ние посещавахме плаж Катизма - много ни допадна, с прекрасни бийч барове, но тогава все още нямахме детенце, таа за сега връщането ни отново на приказната Лефкада - ще остане само мираж.

Надявам се да съм била полезна! Blush

# 676
Чета чета вече съвсем се обърках. Моля по опитните да препоръчат място близо до Маказа, с възможност за настаняване близо до плажа и да е малко по оживено да има места за хапване и вечрени разходки. Насочила съм се към Неа Перамос ноо.. очаквам вашето мнение.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 11:32 от aneli003

# 677
Преди точно 3 години на бийч бар в Паралия Катерини си поръчах порция калмари и ми я сервираха с пържени картофи Simple Smile))

Повече това не се е повторило никъде другаде.

# 678
Здравейте,
Ще патуваме за Амулиани .до сега сме ходили на Халкидики през Солун.
На Тасос през Серес -Кавала.пътят от там беше тесен и лош.
Въпроса ми е до тези който са патували , дали сега до Амулиани да патуваме през Солун или по по-късия път който ми дава ,през Серес.
С малко дете сме и ако пътя е пак така ,тесен с дупки ,не ми се рискува да минаваме от там макар че се съкращава 1час път.
Благодаря предварително

# 679
  • Там където
Чета чета вече съвсем се обърках. Моля по опитните да препоръчат място близо до Маказа, с възможност за настаняване близо до плажа и да е малко по оживено да има места за хапване и вечрени разходки. Насочила съм се към Неа Перамос ноо.. очаквам вашето мнение.

Обикновено през Маказа се излиза за районите около Ксанти, Комотини и за Александропулис. Иначе през Маказа след Комотини има магистрала за Кавала и след това Неа Перамос и т.н.  От питането не става ясно дали искате в регион близо до Маказа или просто да излезете от там. Това са курортите до Маказа:

https://www.feelgreece.com/bg/xanthi-region/destinations
https://www.feelgreece.com/bg/rhodopi/destinations

Във всичките има места за настаняване до плажа, особено сега през юни

# 680
Хотелът на Агиос Йоанис, Ситония е отворил. С чиста съвест, ако някой попита за звезден хотел в близост до България можем да го пращаме там, отзивите са великолепни!

https://www.booking.com/hotel/gr/ammoa-luxury-amp-spa-resort.bg.html

# 681
  • София
Добре че вече съм гениален потребител 3 ниво в букинг. Пробвах да видя как са цените за периода, в който имаме резервация за Корфу - ей така.... за сравнение. Ами.... според стаята/апартамента, за същия период букинг ми дава отстъпки от около 5 до към 20 хиляди лева. Не е зле като за отстъпка. Simple Smile

# 682
  • София
Това е един от любимите ми плажове Или поне беше до преди строителството Sad Сега не съм сигурна че искам да видя залива в този вид.Носталгично ми е...

# 683
Абе то и на Цикладите е пълно с цени от тоя сорт. Да си ги държат.
Иначе хотелът не изглежда зле, за без пари бих отишла Simple Smile

Минавала съм през Ай Янис в годините, в които го строяха, ами грозно беше. Огромно нещо. Добре че не ми е от любимите плажове на Ситония. Някак прашно и без достатъчно зеленина ми беше спрямо предпочитаните.

# 684
Видях реални снимки. С нещо като вада са преградили плажа по средата. Нали нямаха право, доколкото знам.

# 685
Нямат, ама реално - винаги има начин да си над закона. Дори частници с по 1-2 вилички преграждат части от плажа (Лагониси е най-близкият пример, който се сещам. Имаше и на Миконос фрапантен случай с едни вили на един от по-дивите плажове).

Жалко.

# 686
Е, да, де! Те едни скъпи шатри наредили и някой с кърпата да им се просне на първа линия Smiley

# 687

Обикновено през Маказа се излиза за районите около Ксанти, Комотини и за Александропулис. Иначе през Маказа след Комотини има магистрала за Кавала и след това Неа Перамос и т.н.  От питането не става ясно дали искате в регион близо до Маказа или просто да излезете от там. Това са курортите до Маказа:

https://www.feelgreece.com/bg/xanthi-region/destinations
https://www.feelgreece.com/bg/rhodopi/destinations

Във всичките има места за настаняване до плажа, особено сега през юни

Да искаме да излезем през Маказа

# 688
Привет,
от 25,6, ни предстои седмица в Офринио.
Моля препоръчайте ни таверни и плаж.
Пътуваме от Пловдив, кой е най-подходящият пункт?

# 689
Пътуваме от Пловдив, кой е най-подходящият пункт?
Маказа и по магистралата Егнатия през Кавала.

Общи условия

Активация на акаунт