На море в Гърция 2022 - II

• 69 089
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
...Интересува ме в това Акти Салонико има ли ресторанти и магазини, и място където може да се разходиш.....
Няма. Това е нещо като вилна зона и освен по плажа, няма къде другаде да се разходите. Имаше един бийч бар в края, за други заведения не се сещам. Магазин също няма. За отшелническа ванация е там Wink За всичко, с изключение на плажа, трябва да се пали колата.

# 691
Но има отлична таверна в най-близкото село - Метангици, по-добра от повечето на крайбрежието.

# 692
Здравейте,
Някой бил ли е в Калитеа? Имам бегъл спомен от едно плажуване за кратко, но не си спомням добре градчето?
Търся хубава пясъчна ивица възможно най-близо до България за септември😊 Ще сме с малко дете и искам да минимизирам времето за път.

# 693
Ние след седмица пътуваме и започвам да записвам някакви неща. Първа почивка ни е в Гърция и не знам какво да правим с разплащанията. Имаме си дебитни карти и револют. Как е най-добре да плащаме - кеш или с карта(и каква)? Ще бъдем във Вергия до Неа Каликратия. Не планираме да обикаляме таверни, но супермаркети ще ни се наложи да ползваме 😂

# 694
  • някъде ... тук ...
Плаща си се с карти, каквито и да е. Даже и магистралните такси Simple Smile
Но си имайте кеш, за всеки случай.

# 695
Плаща си се с карти, каквито и да е. Даже и магистралните такси Simple Smile
Но си имайте кеш, за всеки случай.
Благодаря, а в таксите има ли някакви разлики или наистина няма значение с коя и каква карта ще платим?

# 696
  • някъде ... тук ...
Нямам револют, но нашите дебитни и кредитни нямат такса за плащане. Виж си условията на твоята банка за плащане в чужбина.

# 697
  • SF
Есме, до кои острови освен Хидра не се стига с автомобил? Simple Smile

Аз вече не си помня поста, по повод на който ме питаш. Реално погледнато, хората и на Луната стигнаха, така че с ферита, се стига навсякъде.
Не знам колко хора обаче, ще качат колата си на ферибота, за да отидат с нея на остров Мадури или Скорпио. Пък и на Меганиси не знам какво ще правят с кола. Иначе на самия остров коли има. Градчето е високо, плажът е ниско долу. Аз не бих си го причинила да сляза с колата.

Вероятно, когато съм разказвала нещо, съм имала предвид отдалечени, труднодостъпни и непосещавани бели плажчета с бели камъчета, вероятно съм писала, че и водата е бяла, сянка от маслиновите дръвчета. Или си я носиш. Simple Smile
Аз ходя често на такива места. Е, и на Егремни съм опавала крачета и съм се цамбуркала в морето.
За информация на тези, които ме мислят за момичето с шезлонгите и просекото в ръка, ще им кажа: кьорав шезлонг няма там. 400 и кусур стъпала надолу и после, разбира се, ви чакат нагоре. Колата е спряна някъде си. След стълбите има още катерене по пътя с продължителност горе-долу толкова, колкото да изкачиш 400+ стъпала два пъти.
Има плажове и на самата суша, до които се стига само по вода. Аз дадох имена на 1-2 такива бижута. Simple Smile
В друг пост от друго устройство ще ти покажа снимки на такива плажове. Не са на остров, но няма как да си паркираш колата до плажа. И музиката си я носиш ти. (музика, книга, сладолед.)
Та...
Нещо такова трябва да съм имала предвид, а не че съм ходила на плаж на Марс и вие няма как да отидете.

# 698
Здравейте.
В понеделник заминаваме за седмица в Неа Ираклица. Не сме били в този район досега, но го избрахме, защото сме с малко дете и не ни се пътува много часове.
Знам че доста българи почиват там и ще съм благодарна, ако някой се включи и препоръча места за хапванеза обяд и вечеря или някоя пекарна за закуски, за да не обикаляме с малкия и да си спестим напрежение.
Търсих в търсачката, но нищо конкретно не излезе.
Също, през Кулата ли е по-добре да минем или през Илинден, въпреки че е по-дълъг пътя?
Благодаря предварително Simple Smile

# 699
Една добра новина: нова фериботна линия от Каристос, Южна Евия, с която близките Циклади Андрос, Сирос, Тинос най-сетне се достигат за нула време и на достъпни цени! До Андрос дори пътуването е само минутки.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 13:01 от Не се сърди, човече

# 700
  • Пловдив
След седмица ще сме в Переа. Какво интересно има за правене в околността. Знам за аква парка край Солун и лунапарка до мола.Интересни места за разходка в радиус 30 км също така и къде да хапваме.Били сме в Солун многократно, и в Переа също но децата бяха малки и освен плажа разходка до центъра с кораб че друго май не сме посещавали. Сега ще се радвам да споделите вашите впечатления от раьона.

# 701
  • Пловдив
Чета чета вече съвсем се обърках. Моля по опитните да препоръчат място близо до Маказа, с възможност за настаняване близо до плажа и да е малко по оживено да има места за хапване и вечрени разходки. Насочила съм се към Неа Перамос ноо.. очаквам вашето мнение.

Знам, че Керамоти е много популярна дестинация сред българите, защото е близо от Маказа и е с хубав плаж.

# 702
Ние въртяхме, сучихме, избирахме гръцки острови и най-накрая отново ще плажуваме на Корфу. Smile
Старата любов ръжда не хваща!

# 703
След седмица ще сме в Переа. Какво интересно има за правене в околността. Знам за аква парка край Солун и лунапарка до мола.Интересни места за разходка в радиус 30 км също така и къде да хапваме.Били сме в Солун многократно, и в Переа също но децата бяха малки и освен плажа разходка до центъра с кораб че друго май не сме посещавали. Сега ще се радвам да споделите вашите впечатления от раьона.

Около Солун знам за пещерата Петралона. Не сме ходили, все не остава време.
За хапване - в Каламария има страхотни таверни. На нас любима ни стана Лазаридис и вече почти ни ядем в центъра на града, където храната е малко фаст фуд дори и в препоръчани заведения.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 08:57 от Fancy

# 704
За пръв път от 22 години - фериботна връзка Гърция-Кипър. Тръгва днес.
https://greekreporter.com/2022/06/18/cyprus-greece-ferry-starts- … 8sMr6GGcJwFylmlb4

Общи условия

Активация на акаунт