Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 3

• 33 554
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
Аз премахнах на себе си няколко и  на детето (някакво доброкачествено образование на главата) при д-р Тодор Йорданов в София. Сега, доколкото знам, си има собствена клиника. Прецени на място коя да бъде премахната с лазер и коя със скалпел и изпратена за хистология.
За цени, нещо ми се върти като 120 лв.за хистология (ако се премахне хирургично и се изпрати)
По- назад съм писала мнение, може и да съм споменала цени. Но не мисля, че е било повече от 100лв. за бенка, ако се премахва с лазер.
Редактирам се: мнение #178
На детето няма абсолютно никакъв белег на главата, даже си има коса на мястото на манипулацията. (Много го беше страх, 15 мин.убеждаване, а цялата работа беше за 1 Мин.Grinning)Аз имам съвсем по-светло петънце на брадата; съвсем лек белег от вътрешната страна на ръката (беше по-тъмна и е махната хирургично). На гърба също имам, ама не мога да видя там, а и не съм казала с крем срещу белези.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 21:49 от иванита

# 256
  • В.Търново
На нас доктор ни каза, че на дете не е хубаво да се махат бенки, докато израства. Кой доктор препоръча махането на бенки на детето ви и по каква причина?

# 257
То не беше точно бенка. Беше такова(горе вляво):

Видя го, каза, че може да се премахне. Аз също имах на границата между челото и косата и често го задирах с гребен.
Иначе каза, че до 13-14 годишна възраст всички бенки да доброкачествени, сега за премахване ми се губи какво е казал, че беше преди около година и половина.

# 258
  • В.Търново
иванита,
доктора работи ли с направление или е изяло частно?
Синът ми ще прави 16г септември и на горната му устна има бенчица, която расте с времето и обхваща тъкан от самата устна. Той вече припира да я махаме. Да се насочим ли към дерматолог-онколог или обикновен дерматолог-хирург ще свърши работата?

# 259
Доколкото знам, само частно, но не пречи да звъннете и питате. https://drtodoryordanov.com/
Според мен, дерматолог - хирург би свършил работа. Ще я изреже и изпрати за изследване. Попитайте и ЛЛ.

# 260
Може ли да попитам, не е ли опасно в този ред, първо режат после изследват . Ако е нещо лошо , не е ли опасно да се разпръсне.?

# 261
Доколкото знам, само частно, но не пречи да звъннете и питате. https://drtodoryordanov.com/
Според мен, дерматолог - хирург би свършил работа. Ще я изреже и изпрати за изследване. Попитайте и ЛЛ.

Събирам мнения за този лекар, тъй като искам да премахна бенка на лицето по козметични причини. Ще се радвам да споделите.

# 262
Може ли да попитам, не е ли опасно в този ред, първо режат после изследват . Ако е нещо лошо , не е ли опасно да се разпръсне.?
Когато премахват бенки хирургично, със скалпела изрязват и в дълбочина, и около нея. Навсякъде правят така.
АБОНАТ, аз съм много доволна! Обяснява подробно, търпелив е( Защото  детето  от първия път не даде, че ги беше страх и ходихме втори път с подкрепление  Grinning)
Имам премахнати при него 2 хирургично и 3 с лазер, плюс едно образование на детето на главата, двете мои- също.

# 263
Когато премахват бенки хирургично, със скалпела изрязват и в дълбочина, и около нея. Навсякъде правят така.
АБОНАТ, аз съм много доволна! Обяснява подробно, търпелив е( Защото  детето  от първия път не даде, че ги беше страх и ходихме втори път с подкрепление  Grinning)
Имам премахнати при него 2 хирургично и 3 с лазер, плюс едно образование на детето на главата, двете мои- също.

Много благодаря! Ще изчакам да стане по-мрачно и студено и ще го посетя Simple Smile

# 264

Събирам мнения за този лекар, тъй като искам да премахна бенка на лицето по козметични причини. Ще се радвам да споделите.

Отидох при него след много препоръки и похвали, които прочетах. Не мога да кажа лошо за него като отношение, НО ми премахне хирургично не много голяма бенка на корема. Остана голям белег при мен. Не мина… ходих пак при него. Каза да купя лекарство и да слага инжекции - ходих и така не мина и стои грозен белег. За всяко ходене ме таксуваше. Та, казвам моя опит.

# 265
  • Sofia
И при мой близък се случи същото, за съжаление. Доста голям тъмен белег на гърба, който се вижда ясно дори от няколко метра разстояние. Все едно, че е белег от куршум.

# 266
На мен д-р Емлира Павлова ми махна хирургично 2 бенки  - едната на лицето, другата на шията. Нямам и помен от белег, а бяха доста големи и бях убедена, че ще остане.

# 267
  • София
На мен д-р Емлира Павлова ми махна хирургично 2 бенки  - едната на лицето, другата на шията. Нямам и помен от белег, а бяха доста големи и бях убедена, че ще остане.
Може ли да споделиш кога си ходила и къде? Как става записването? Дали работи с деца?

# 268
Може ли да споделиш кога си ходила и къде? Как става записването? Дали работи с деца?
Не знам дали работи с деца. Ето това е адресът, по телефона и по вайбър съм комуникирала с нея: https://www.dermatooncologya.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0% … 0%BA%D1%82%D0%B8/

# 269
  • София
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт