Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 41 783
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Именно заради тази нагласа не пиша за постижения, успехи и прочие във форума. Иначе или се хвалиш без покритие, или лъжеш.

# 631
Именно заради тази нагласа не пиша за постижения, успехи и прочие във форума. Иначе или се хвалиш без покритие, или лъжеш.

Ох, да. Аз скоро се опарих от това. Много безсмислено...

# 632
  • В царството на игрите:)
Я да върна темата за момичетата и да се оплача, че моята дъщеря е доста космата и даже я водих на ендокринолог, но слава Богу всичко е наред. Проблемът обаче стои, а много я боли на кола маска и въпреки, че е с висок праг на болка, плаче. Иска да ги бръсне, а аз съм много против. Не знам особеност на кожата ли е, но плаче и от епилатор и от кола. На 9 години и беше първата и сякаш беше по - добре, но сега.... ??? Дай те съвет. Много ли е зле депилатоара, примерно? Сега и рекламират една като каучук и не знам дали да вложа пари в нея. А по кръста и на корема въобще не ми се мисли какво ще ги правим.

# 633
Не знам на колко е години и дали предложението ми е подходящо, но - лазерна епилация. Аз съм много окосмена и години наред се мъчих с всички възможни средства и безкрайно ме доядява като се замисля колко я отлагах. Като гледам, дъщеря ми ще е като мен и съм планирала с лазер да я боря.

# 634
  • Sunshine state
Не знам какво да посъветвам освен бръснене и на по-късен етап лазерна епилация. Ние скоро ще въвеждаме бръснача, понеже в интимната област е ужас, а иначе е руса със светли косми навсякъде другаде. Под мишниците има 5 косъма и исла вече да ги маха. Този уикенд ще й покажа как внимателно да борави с него и да започне да се бръсне, че не ще потници да носи.

# 635
Аз започнах с депилатоар, също по краката бях много, ама много зле, да не описвам. Под мишниците също. А по мое време имаше един отвратителен, миризлив. После се появи някакъв като хубава пяна, зверски се изприщих от него. И пак с миризливия. Едва на 18г майка ми ме заведе на кола маска, тогава само топла имаше, много ме болеше, но търпях. После почнах със студена, сама я правих, но пък отнемаше време. Накрая с епилатор.
Към днешна дата минах пак само на бръснене, защото епилаторът ми отдавна се развали, но и космите изчезнаха. След няколко десетилетия тормоз, вече почти нямам.
Депилатоар или бръснене в моя случай не доведоха до повече косми, но лошото е, че по-често от кола маска се налага да се занимаваш.

# 636
Аз да попитам- до колко часа ги пускате навън лятото?

# 637
  • София
Докато се стъмни.
Ако имаше компания от съседчета и седяха на пейка до блока, предполагам, че до 23 ч щеше да е окей, за да не се стига дотам да им правят забележка, че са шумни примерно.

# 638
Дъщеря ми е на 11 и играе пред блока до около 9ч.

# 639
  • Някъде по Дунава
Ще я пускам до 22ч. Вече е на 14 и настоява да стои до по - късно. Минали години съм разрешавала до 20.30, независимо че още е светло и градът ни е много малък и безопасен.

# 640
Наскоро една приятелка ми препоръча депилатор Дева за чувствителна кожа. Не бях ползвала. Не мирише гадно, справя се доста по-добре, отколкото самобръсначката, особено на някои места, на които ми е трудно и някак става равномерно. Освен това не ми растат на следващия ден, а поне седмица  може би.

https://apteka.framar.bg/30014544/%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%BB … D0%BE%D0%B6%D0%B0

# 641
Я да върна темата за момичетата и да се оплача, че моята дъщеря е доста космата и даже я водих на ендокринолог, но слава Богу всичко е наред. Проблемът обаче стои, а много я боли на кола маска и въпреки, че е с висок праг на болка, плаче. Иска да ги бръсне, а аз съм много против. Не знам особеност на кожата ли е, но плаче и от епилатор и от кола. На 9 години и беше първата и сякаш беше по - добре, но сега.... ??? Дай те съвет. Много ли е зле депилатоара, примерно? Сега и рекламират една като каучук и не знам дали да вложа пари в нея. А по кръста и на корема въобще не ми се мисли какво ще ги правим.

На колко години е дъщеря ти?

Аз лично бих я оставила да си ги бръсне. Сама ще види, че не е най доброто решение. Няма да се сгъстят. Просто да е с подходяща бръсначка и крем.
За космите по корема и гърба. Изсветлете ги за сега. Като порастне ще ги махнете с лазер.

# 642
Дъщеря ми е на 14 и тази година купих Philips Lumea. След 3 сесии немога да кажа, че космите напълно са изчезнали, но намаляха. Бикини зона не я маха, само леко около. Мисля, че ефикасността зависи от типа косъм, а при нея са едни руси към рижи, т.е. не всички се поддават на импулсите и затова израстват отново. Ще докладвам как е след 4та серия, защото тогава се очаква пълен цикъл на обезкосмяване да даде максимален резултат.

# 643
  • В царството на игрите:)

На колко години е дъщеря ти?

Аз лично бих я оставила да си ги бръсне. Сама ще види, че не е най доброто решение. Няма да се сгъстят. Просто да е с подходяща бръсначка и крем.
За космите по корема и гърба. Изсветлете ги за сега. Като порастне ще ги махнете с лазер.
Почти на 14 е. Като гледам как вървят нещата май ще и позволя или бръснене или депилатоар.
За лазер да 18 години не може и дума да става, както и фотоепилация. Мисля да се доверя на мнението на лекари и на козметици, че в периода на пубертета тези процедури са безмислени в повечето случаи. По внимателна съм, защото от преди 13 години съм с онкологична диагноза и знам, че след лъчетерапия не растат косми и в този смисъл съм доста предпазлива по отношение на порцедурите, след които НЕ растат такива Sad  С дъщерята трябва да съм внимателна, защото може и моя ген да носи и не искам да я поставям допълнително в риск.

# 644
Честно казано, аз винаги съм се притеснявала дали този вид епилация не увеличава риска от онкологични заболявания на кожата. Затова и никога не съм ги разглеждала като опция. Ако някой е проучвал, ще ми е интересно да сподели

Общи условия

Активация на акаунт