Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 41 776
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Браво на Тонкината щерка за резултатите в желаното училище!

Последен ден е нашата щерка на училище и от утре е: “Ваканция, здравей!”.

Пандачина, добре дошла.
Ние също на 8 ходихме на педиатър ( с направление) за повечко окосмяване и съмнение за ранен пубертет, но се оказа, че е нормално и ще си е просто по- окосмена.

# 676
  • София
Блу, лекарката ни каза, че може всякакво масло, а кокосовото го даде като пример. Аз го харесвам и на моята кожа действа добре.

Лисичке, ето го крема на СеraVe. За 3 дни позавехнаха пъпчиците и избледняха.

Също така лекарката силно препоръча печенето на плажа или дори не на плаж, но като цяло на слънце, с уговорката да не се стига до изгаряния разбира се.

# 677
Благодаря ти, Тонка.

# 678
Кокосовото масло е и с висок комедогенен фактор. Погледнах пак за мазане на какво го препоръчахте - място, което ще е винаги скрито под дрехите, вероятно и под сутиен. Отделно, в разгара на лятото сме. Но, разбира се, за да е толкова популярно, явно кокосовото масло на много кожи действа добре. Все пак цял индийски субконтинент и пръснатите им по света роднини се мажат с него за всичко и си го харесват (дали всички са пробвали друго и имат база за сравнение е друг въпрос).

ПП Много харесвам аромата и вкуса на кокоса, просто маслото в чист вид върху кожата не ми влияе добре.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 20:23 от Блу

# 679
Аз лично препоръчвам за стрии какаово масло. Мирише в пъти по-добре от кокоса (поне за мен) и добре попива.
И през трите ми бременности съм се мазала обилно с какаово масло и въпреки качените килограми( а те не са малко) нямам стрии.

# 680
Био Ойл, много хвалят. На мен нищо не ми е помогнало, а мажех като луда. Нося си ги и не ми пука. Уча моите момичета да се обичат и харесват с всичките си кусури. Идеалните са след 28 филтъра в ИС. И най известните манекенки имат и стрии и пъпки и всички човешки неща.
След душа вечер, висчко у нас се маже с Джонсън, батабар с бащата:) свикнали сме и ни е ок: всички сме със суха кожа. Жаки се маже с АБС на Адерма мисля е, след маслото. Че тя зимата има и едни сухи петна. На тях слагаме Нахткерцен балсам.
За лице тя след измиване с Уриаж слага Ниацинамид сериум и Уриаж крем. Денем слънцезащита с Ниацинамид и взехме, че ситни не пъпчици, ами милиуми излизат.

# 681
  • София
Жаки, щях да те питам какво означава милиуми, но погледнах в гугъл. И Кати има, при нея са между долната устна и брадичката, на свивката. Като си бутне с език кожата отвътре и изпъкват и се виждат добре. Козметичката не смее да ги махне и се чудя как се махат изобщо? Мен лично много ме дразнят, защото са твърди и неприятни, и си стоят сигурно от 2 години.

# 682
Тони, малко от старите козметички умеят да ги махат, трябва с игличка да се отвори кожата, не да се стиска душманската, само рани стават така.
Чети за Ниацинамида, от него се опраив лицето на гоямата, а там замина един кош пари за лекари, които си изпиваха все едни и същи неща.
Но с Ниацинамида тряба да е многи упорита.
Вреди няма, и за малките стаяа: От един корейски от Джолси сме най доволни, но излиза дявол на магаре с доствка и ДДС… освен да намериш група за общо поръчки. Алтернатива е на Дъ Отдинари Ниацинамид с Цинк, него го има и оналайн в Дъглас.

# 683
С кокосово масло съм си правила само пилинг, като го смесвах с утайка от кафе. Много добре действа на кожата преди началото на лятото. Ако го нанеса обаче след душ и не го отмия ми излизат едни дребни пъпчици, които нито сърбят, нито болят, но са много неприятни. Предполагам е някакъв вид алергия.
Приятелката твърди, че с кокосово масло и сода си избелва зъбите перфектно.

# 684
Тонка*, а този крем, който си показа, дали е подходящ и за лице( за ситни пъпчици) или дерматологът само за тяло го препоръчва?

# 685
  • София
One way, само за тяло е.

# 686
Аз се обърках, наистина вместо кокосово масло, имаме какаово:

# 687
Какаовото е чудесно и за плажа.

# 688
За мен няма да е,тъй като съм сирене.
Вчера за няма и час прибиране от работата с колело - 15 мин,изгорях Grinning

# 689
Когато престои върху кожата, кокосовото масло започва да мирише на гранясало. Или аз имам много чувствителен нос 😄
Не си само ти, и мен ме побърква. Имам стрии от тийн заради бърз растеж по бедрата и дупето. При трите бременности мазах с баденово масло, попива бързо и не се усеща мазно, а влажно. Една стрия нямам ни по корем, ни по гърди, а растежа и в двете зони беше грандиозен Smiling Imp
Моята девойка засега няма, следя я, ако трябва да почваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт