Мъчи се да сяда вече малкото ни ЮНСКО буболече

• 8 946
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
ninani нашия фотоапарат е  вече на почти година ,но аз съм страшно доволна-Sony  но  оптиката му е  страшно  добра -Carl Zeiss /7.2 mega pixels/3x оптичен zoom
modela e   този: http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=29&products_id=3121  аз снимам на  възможно най -малкия размер (1-та)и снимките стават добри-даже и на хартия извадени са супер.Преди исках да  си взема Minolta  ,но след като проучих пазара  се спрях на  този  модел .Желая  ти  успех в избора.А гледам че и цената  му мнг е  паднала с  близо 300 лв -така че ....зависи  и колко парички си решила да  отделиш.Ние  го взехме на изплащане.
 Лека вечер-изчезвам че Ади  плаче вече -мнг е  гладна,а и банята  си  чака  Heart Eyes
Целувки на всички и спокойни сънища

# 76
ninani  , ние си купихме цифров преди да се роди малката - Кодак с литиево-йонна батерия.Невероятен! Батерията държи много време около 2 седмици, после я слажаш в зарядното и тя се зарежда за 1 час.Батерията си е на фотоапарата, не сме я купували отделно.И клипчета прави и според мен не е много скъп - 300 и нещо беше.
А момичета да ви питам - Вие слагате ли бебето си да седи по малко и по колко?Провокирана съм от заглавието Grinning Аз не слагам Ники, мисля, че е още рано.Не трябва ли поне да навърши 6 месеца. newsm78 Ортопедът, а и педито казаха изрично "след като навърши 6 м." Следвам стриктно техните инструкции  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 77
Здраейте сладурки!

Аз слагам бебка редовно да си седи .... в началото подпряна с много възглавници, а вече седи с една само. Доста добре се държи и седи с изправен гръб. И лщлката съм и нагласила в седнало положение. Мисля, че детето само си показва колко и кога може да направи.
Моята бебка не може да се обръща, но седи... други бебчета се търкалят вече... всички са различни.

Дргия месец исля да я запозная с гърнето и да започва да си посядва на него! Де да видиме дали и тя е на това мнение hahaha

# 78
Stone Sour , Вили 1 Peace...само така!
МОята бебка обича да стои седнала и вече се задърйа само понякога за секунди....а от столчето си което е полу-легнало полойение досега се е изпражила поне 5 пъти или поне толкова аз я видях. Аз също съм на мнение, че детот само си показва!
ДИдолинка, ние тръгваме към средата на декември Hug!

# 79
  • на брега на Дунав
Момичета включвам се за малко, че днес ми е едно чоплаво  Weary. Споходи ме месечния , пък моя такъва гаден, де що странични ефекти има аз съм включена  newsm45. Както и да е.
Честит ти празник Пепиткаnewsm51 Пожелавам ти много, много щатие, успехи и каквото си пожелаеш да ти бъде.  newsm59
Деб и на теб мила честита годишнина. Много да се обичате и подкрепяте винаги и след 50 години да сте все така силно влюбени както сте сега.
Валкирия, ха честита ви първа думичка. Значи, няма 'мама', няма 'тате' ами 'водка', бря ама много сте напред с материала вие бе.  smile3532
Опа, стана време за банята на бебо. отивам да го оправя човечето и после ще опитам да напиша оназ прословута обещана тържествено рецепта, че ша ма линчувате вече ако не сте забравили  smile3503

# 80
  • София
Преди няколко дни се смяхме доста за нейна сметка  hahaha Лежи си бебка с биба в устата и си ломоти нещо което с биба в устата звучи като " тка - тка- тка- тка" и по едно време реши да плюне бибата и като духна изкара едно "В-в-в-в" , но не успя да я изстреля и продължи да я джвака, но се получи думата "Водка"..... цяла вечер се смяхе, че на детето първата дума била ВОДКА Joy

rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Ей, уплаших си детето, такъв хилеж ме налегна с тая водка! Голям купон! А мъж ми каза "Ееех, кога и нашия ще почне да говори за водка?"  Laughing Laughing

Ние имаме ей такъв фотоапарат: http://www.digicam-bg.com/models-Canon-PowerShot-A520.html
Много съм доволна за сега. Позлваме го от 1 година.

# 81
Абе с тая водка Бубата хвърли баща си в джаза.... той милия не пие ... и аз страдам от това, че си нямам компания за едно питие. По миналата нова година аз прас полвин бутилка виски, а скъпия два Бейлиса.... мани мани ... сега и детето ВОДКА каза и таткото в траур с тез две женки любителки на силни напитки Joy

# 82
Здравейте пак,днес малкия беше цял ден у баща ми и за мое учудване много слушал  Rolling Eyes а пък аз ходих на кафе и после на фризьор  newsm03
Нинани нашия е Пентакс и засега съм доволна
Диди е на 5-6 храненета и тъкмо се чудех вече не трябва ли да сме на по-малко  newsm78Селия аз го слагам много малко и то на мен накраката ми
Деб честита годишнина дълъг и щастлив семеен живот!аз вече ти честитих в русенската family6
Вижте мойта маймунка като не е вързана какво прави  Joy

и една физиономийка

спокойнавечеротнас

# 83
Моят малък ангел се казва Ивайло. Роди се на 22 юни, 2200кг. и 46см. Много е весел, преобръща се за отрицателно време, иска да сяда и пищи от радост по цял ден. Много е любопитен и общителен.Обича разходките и банята- там е като цар newsm37. От 3 дена хапва каша и много му харесва, иначе си обича маминото мляко breastfeeding.Ивайло е най-голямото щастие на мама и тати luvbed

# 84
Здравейте мили мами,

Благодаря на всички за милите пожелания за Лери вчера. Мен нещо форума ми въртеше номера та не можах навреме да се включа и да ви почерпя, но ви черпя със закъснение. Е, не съм спретнала пита като на Камбанска  Embarassed нито пък нещо и малко доближаващо се до подобен шедьовър. Честно ви казвам не знам как намирате време и енергия за подобни начинания, а като гледам мамите с по две деца са най-активни. Мен направо ме е срам от себе си.

Честито на днешните месечки  - Тити и Божана Много здраве и късмет

Честит рожден ден Пепита с пожелания да си здрава щастлива, обичана и много много късмет smile3510

Selia - Monika  е срашно сладка и как пълзи само  smile3501 Аз днес обяснявах на Лери ама Ъъ, за сега само се обръщаме от гръб по корем.
Вили1 ти пък да не мислиш, че свекървите ще се засрамят от това дето си им написала, пък и нека четат - може пък да си извадят някой поуки. Ама като я знам моята каква е - на черното ще каже бяло и пак ще си вярва, че тя е правата. Иначе бих се радвала ако ме чете - така бих могла индиректно да и кажа неща, които ако и кажа направо, ще трябва да се изпокараме, а вече сме го правили тоя номер.
Корнелия утре ще ти пусна рецептата на лични - тя е от типа - бързо, лесно, вкусно

Хайде лека нощ от мен и спокойни сънища

# 85
  • на брега на Дунав
Сонка много сте сладки. Ние сме същите пързалки, не сме ли братче въразни хич не се задържаме на едно място. А пантофките ви са убийствени просто.
Хайде рецептата вече  Mr. Green
Чудото вътре изглежда ей тъй, да не си помислите, че е блатове е с крем. Има един блат за канапе, а другото е нещо между парфе, крем, шарлота и още нещо. Бе тъй и неможах да го определя какво, ама е много вкусно.

Продукти:
За блата:1. 3 жълтъка
2. 2 белтъка
3. 3 с.л. захар
4. 2 с.л. брашно (с връх)
5. 1 с.л. нишесте (натурално - царевично или пшенично)
6. 1 щипка сол
7. 1 ч.л. лимонова кора[/b]
Жълтъците, половината от захарта и солта се разбиват много добре (на пяна). След като се разбият добре се прибавя настърганата лимонова кора. Белтъците с останалата захар също се разбиват на сняг. Пресяваме върху жълтъците нишестето и брашното и разбъркваме внимателно след това прибавяме и белтъците и отново много внимателно разбъркваме с дървена лъжица. Сместа се изсипва във формата и се пече около 5-6 мин на 200 градуса. Тук в оригиналната рецепта пише, че блата се вади оставя се да изстине, маха се хартията, формата се маже с мазнина и блата се поставя отново във формата и се пече още няколко минути. Аз това го пропуснах и просто оставих блата да се пече до пълна готовност.
За горния слой:
1. 2 с.л. желатин или 2 пак по 10 грама (аз сложих 3 пак. за всеки случай)
2. 3 желтъка
3. 1 ч.ч захар
4. 2 с.л. нстурално нишесте
5. 1 ч.л. настъргана лимонова кора
6. 1 ч.л. настъргана портокалова кора
7. 400 мл портокалов сок
8. 400 мл. пр мляко
9. 300 гр заквасена сметана
10. 200 мл течна сметана
11. 1 банан, 1 портокал или каквъвто плод желаете. Ориг. рецепта е  ягоди
.
Накисваме желатина във малко вода, за да набъбне. Смесваме желтъците, нишестето, захарта, портокаловия сок, млякото и настърганите кори. Тази смес варим на мнооого слаб огън докато започен да се сгъстява като незабравяме непрекъснато да бъркаме. ?????? Количеството на нишестето от оригиналната рецепта се оказва малко така, че вместо 2 супени лъжици е най добре да се сложат поне 4 лъжици и то с връх. Ако все пак не се сгъсти достатъчно крема може да добавите още малко нишесте, но незабравяйте че трябва да се бърка непрекъснато и огъня да е слаб за да не загори сместа.
Като се сгъсти махаме от огъня и след като поизстине добавяме желатина който трябва да разтопим на водна баня. Оставяме да изстине много добре. След това разбиваме заквасената сметана и я добавяме същото правим и с течната сметана - разбиваме добре и добавяме. Всичко се разбърква с лъжица докато стане хомогенна смес. Слагаме блата в откопчаваща се форма (аз я облякох отвътре с домакинско фолио за да отлепя по-лесно тортата)и върху него изливаме малко крем. Нареждаме по желание някакви плодове, аз сложих банан и портокал, но оригиналната рецепта е с ягоди. Добавяме и останалата смес и заглаждаме добре за да стане отгоре равна. ??????Една хитринка от мен. Ако формата ви е твърде висока и след като изсипете крема той не достига ръба ще имате проблем със доброто заглаждане на крема все ще ви стои на ивици. Пък ако тортичката задължително трябва да има вид както беше при мен ще трябва да я дозагладите идеално. Аз направих това по следния начин. Изсипах крема и оставих тортата да се стегне. След това в малко прясно мляко сложих един желатин и малко ромова есенция и изсипах тази течност върху тортата. Понеже това чудо не е гъсто, много лесно се разлива равномерно и като стегне става идеално гладка повърхност. Надявам се, че ме разбрахте. Украсявате с каквото искате, аз го направих със сметана плодове и шоколадовите орнаменти.
Шоколадовите орнаменти ги направих от натурален тъмен шоколад на Нестле. Разтопих го на водна баня. Нарисувах си на един лист хартия триъгълник взех един найлон и го сложих върху листа с триъгълника за да мога да шприцовам върху найлона и да следя отдолу прозиращия триъгълник. Напълних в една спринцовка с шоколад и шприцовах равномерно първо триъгълника после вътре разни безразборни завъртулки,  за да стане една по-здрава фигурка. Като свърша с едната фигура местя листа и шприцовам друга. После найлона се оставя в хладилник за да стегне шоколада. Отлепяш и слагаш върху тортичката. Сложно обясних ама супер лесно става. Да ви е сладко  Mr. Green
Сори, много дълго стана дано не ми се сърдите много.

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 23:12 от korneliia_h

# 86
  • София
Ninani, за фотоапарата – много зависи колко парички можеш да отделиш, а и какви функции искаш да има. Имам много добри впечатления от този модел: http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09020479  - прави и клипчета, 4 мега пиксела (напълно достатъчни за снимки голям формат), 300 лв. За мен мерцедесите при фотоапаратите са Никон и Канон (аз съм фен на Никон).

Селиа, за сядането – не се препоръчва да се слага бебето да седи преди 6-я месец. Формулата "щом то си показва, че иска да седи, значи трябва да се остави да седи" не е валидна за всичко. То по тая логика и камък да му дадеш и него ще иска да лапне, ама едва ли е защото има нужда от него. Проблемът със сядането е, че в последствие се получават гръбначни изкривявания. Може да се оставя да седи едва, когато гръбнакът му е изправен, а не се свива и детето може да седи стабилно. А до тогава само в полулегнало положение и добре подпряно. Всичко това зная от физиотерапевт, но то е и моето мнение по въпроса.
И между другото хич не я разбирам тая мания – на половин годинка, ако може да проходят, а на годинка и колело да подкарат... За къде бързате бре мацки...  Peace

Сонка, много готина физиономийка направил твоя малък мъж, сладур!

# 87
Корнелия направо изодох монитора сигурно е толкова вкусна колкото изглежда,а пантофите купих за 6 лв.от един детски
Таталинка,Корнелия благодаря за комплимента за моя малък мъж  Embarassed  bouquet

# 88
Таталинка, ама то не е само мое желание ... ти какво ще направиш ако завариш Ени сутринта да си седи с виснали крачета между решетките на креватчето и хванала се за пръчките... хили ти се до ушите Joy Моята девойка тва й е коронен номер .... легнала се завърта.... пуска си краката между решетките .... хваща се за пръчката и хоп ... изправя се и почва за пее newsm78

# 89
  • София
Valkiria, ако заваря Ени така сигурно ще се хиля и аз, ще се изкефя, че прави такива номера, най-вероятно ще я снимам, но няма да я оставя да си седи така повече от минутка.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт