Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 62

• 39 118
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Нормално, като 90% от хората си имат жилище. Пазара в България е много по-малък, много по-беден. Виж как вървят жилищата в другите страни от третия свят, защото в Европа сме последни по всичко и дори няма смисъл да се сравняваме с тях.

Примерно:
Скрит текст:
Rent in Turkey is, on average, 40.59% lower than in Bulgaria.

# 571
  • Отвъд алеята зад шкафа
То и на Бали да се инвестира във вила за гости е много добре. В тази тема обаче май няма хора, които да инвестират в имоти извън България чисто като бизнес начинание.

# 572
  • Варна
Диди, ако не е тайна по колко сте пестили на месец?
Аз и по 2000 лв. да сметна за 5 години сумата няма да е достатъчна за жилище след толкова, да не говорим, че те си растат цените... За в София и големите градове е този пример.

Съвсем сериозен въпрос задавам, не с цел заяждане. Искам да разбера как става това, мечтая си някой ден и аз така да се похваля! Simple Smile Изисква се дисциплина със сигурност, но как точно?

Няма как да ти отговоря на месец колко сме пестили, защото доходите ни не са фиксирани. Аз имам малка фирма в сферата на услугите, мъжът ми е капитан и му се плаща само когато е на рейс, майка ми работи в чужбина почасово и също е с непостоянни доходи, а и говорим за пари, пестени с години. 

...
Кеш, кеш всякъде е пълно с кеш, даже и сигурно и 50% дето теглят ипотечен кредит имат кеш да купят имота но има причина да теглят кредит Grinning
...
Всъщност, не си много далеч от истината. Жилището, в което живеем сега, мъжът ми е купил с ипотека в първите години на плаването си. След няколко курса спокойно е можел да го изплати предсрочно, но е предпочел да държи кеша за други цели и погаси заема няколко години по-късно, след като започна да мисли за нова ипотека за по-голямо жилище.

В центъра на Варна има тристайни на БДС за 250 хил евро и като се завърши я му се вземат 1000 лева я не и сигурно ще се чака с месеци да се намери наемател
Това са т.нар. луксозни апартаменти в топ локации, често с над 100 градусова нескриваема морска панорама. Такива жилища се купуват за личен кеф и употреба. Тези, които купуват с цел рентиерски бизнес, много добре си пресмятат очакваната доходност.

# 573
В центъра на Варна има тристайни на БДС за 250 хил евро и като се завърши я му се вземат 1000 лева я не и сигурно ще се чака с месеци да се намери наемател
След като сравнихме Варна с Маями, сега пусни нещо да сравним Малинова долина и Манхатън Satisfied Ама напиши им и месечните такси за поддръжка, пак ще сравним Wink

# 574
Скрит текст:
И нашата кола е скъпа, не за да си показваме възможностите, а за безопасност. Моят мъж и аз сме много анти-показни. Но и ние 2зегме решение за кола именно след катастрофата с Милен Цветков
Мда много жалко, че този прекрасен журналист си отиде без време. Ако не се лъжа неговата кола не беше малка евтина сапунерка. Камшичния удар обаче е нещо жестоко.В някакъв момент и аз си смених малката градска количка със СУВ. И една от причините беше безопасност, основната беше катерене по планините пре зимата де.
А иначе на фона на десетки хиляди неизправни автомобили с 10+ годишни гуми да спорите Хонда CR-V или С класата e по-безопасна е безмисленно смятам. То барем да са изрядни автомобилите по пътищата, че да мислим за модели.
След онази катастрофа, сменихме Хонда CR V, която тук е цитирана като високо ниво на безопасност. Сменихме с друго возило, което Втора употреба коства колкото половин апартамент, 1ст, в София ново строителство. И макар че не съм се вълнувала никога кой знае колко от коли, разликата е много осезаема. И това отговаря на въпроса от по-предна страница, какво е ЗА МЕН, скъпа кола.
Общо взето нищо не отговори. И колко струва половин едностаен апартамент в София?
Тя и принцеса Даяна се возеше в скъп автомобил, нали?
Размихте темата и я направихте авто форум.

# 575
  • Варна
Е ти защо продължаваш да питаш за точна цена, като не искаш да се размива темата? Grinning  Какво зачение има?

# 576
Това са т.нар. луксозни апартаменти в топ локации, често с над 100 градусова нескриваема морска панорама. Такива жилища се купуват за личен кеф и употреба. Тези, които купуват с цел рентиерски бизнес, много добре си пресмятат очакваната доходност.
[/quote]

Ето един такъв апартамент, на 2ри етаж е и гледката е невероятна
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16136425924094 … k=83m6j7&f1=1

# 577
  • Варна
Нали се сещаш, че с една единствена обява няма как да анализираш целия пазар? И аз мога да дам линк за някоя контра оферта, но честно казано не ми се занимава. И без това всички знаят, че до имот бг рядко стига нещо хубаво.

Иначе този апартамент е интересен. Не са много опциите за ново строителство на 100 метра от входа на Морската. (ако наистина е вярно). Видя ли, че има включено подземно паркомясто? Само то струва 20к евро. Съдейки и по картините на стара Варна в общите части, явно е някаква луксозна сграда.

Няма смисъл да коментирам, тъй като е над бюджета ми, а вероятно и над твоя.

# 578
Нали се сещаш, че с една единствена обява няма как да анализираш целия пазар? И аз мога да дам линк за някоя контра оферта, но честно казано не ми се занимава. И без това всички знаят, че до имот бг рядко стига нещо хубаво.

Иначе този апартамент е интересен. Не са много опциите за ново строителство на 100 метра от входа на Морската. (ако наистина е вярно). Видя ли, че има включено подземно паркомясто? Само то струва 20к евро. Съдейки и по картините на стара Варна в общите части, явно е някаква луксозна сграда.

Няма смисъл да коментирам, тъй като е над бюджета ми, а вероятно и над твоя.

Сградата е на Металекс и се намира на ул. "Цар Иван Шишман"№ 3-5. Ако имах някакъв интерес да купувам не ми е над бюджета ама нямам никакъв интерес.

# 579
  • Варна
Ми като нямаш интерес, други имат точно към такъв тип имоти. На такова място какви да са цените през лято настоящо??

Ако имах парите, веднага бих купила нещо едностайно или двустайно на такава локация и го правя AirBnb.

# 580
А аз първо бих погледнала колко Airbnb има във Варна.

# 581
  • Варна
Какво като има? Самият факт, че ги има и че държат цени, означава, че "бизнесът" работи.
Ако работиш добре, ще бъдеш оценен с подобаващ рейтинг и няма да оставаш без клиенти.

# 582
Сезона във Варна не е много дълъг. Юни и Септември месец ще взимаш 30-ина долара на вечер, Юли и Август 50-ина долара. Това с 80% заетост. Ако оставиш на Аирбнб останалите месеци заетостта ще ти е доста по- ниска. Отделно или трябва да плащаш на някого да го управлява или да отделяш време.

# 583
Ами имам приятели с по няколко имота, включително топ център. Не е розово положението. Аз не вярвах и пуснах търсачка. Тогава видях стотици имоти.

# 584
Всеки си мисли че като вземе едно Аирбнб ще утрепе кучето и ще лежи по гръб. Те така и ги зарибяват брокерите. Като сам званял да питам за апартаменти в продажба в централните райони едно от първите неща които са ми казвали е какви пари ще правя ако го пусна за нощувки в Букинг или Аирбнб.

Общи условия

Активация на акаунт