Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 62

• 39 107
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Лично аз имам време да си управлявам едно студио сама, затова си го мисля за някъде в бъдещето, ако попадна на изгодна оферта. Непълната заетост не ме притеснява, защото роднини също могат да го ползват от време на време, вместо да наемам отделно за тях.

# 586
# 587
  • София
В центъра на Варна има тристайни на БДС за 250 хил евро и като се завърши я му се вземат 1000 лева я не и сигурно ще се чака с месеци да се намери наемател
Това са т.нар. луксозни апартаменти в топ локации, често с над 100 градусова нескриваема морска панорама. Такива жилища се купуват за личен кеф и употреба. Тези, които купуват с цел рентиерски бизнес, много добре си пресмятат очакваната доходност.

Ето един такъв апартамент, на 2ри етаж е и гледката е невероятна
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16136425924094 … k=83m6j7&f1=1
[/quote]
Хахах, с глас се изсмях. Каквото и да си говорим, за съжаление това не е изключение. Напоследък постоянно виждам надценени боклуци в БГ…

# 588
Хахах, с глас се изсмях. Каквото и да си говорим, за съжаление това не е изключение. Напоследък постоянно виждам надценени боклуци в БГ…

Че ТЕ едно 90% които се предлагат са надценени яко, според мен ЯКО се ловят шарани, всеки бърза да купи и сега е момента да се отървеш от поредния боклук и то за хубави пари. Grinning

# 589

Че ТЕ едно 90% които се предлагат са надценени яко, според мен ЯКО се ловят шарани, всеки бърза да купи и сега е момента да се отървеш от поредния боклук и то за хубави пари. Grinning
Всеки ден парите стават хартийки. Та не знам, кое е надценено, и с колко днешното надценено, ще е по-скъпо утре.

# 590
Тре тегли кредити и ставай кредитен милионер.

# 591
Тре тегли кредити и ставай кредитен милионер.
Гого, при очаквани повишения на лихвите, ти ли ще ми изплащаш кредитите? Въпросът ми е риторичен.
Не съм инвеститор и всички имоти закупувани от фамилията ми досега са с цел лично ползване.
Ти тегли кредити и ставай кредитен милионер.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 09:57 от tre

# 592
при очаквани повишения на лихвите, ти ли ще ми изплащаш кредитите?
Лихвите няма да догонят инфлацията, пак си на аванта 😁 А и бъдещите строители ако вземат да намалят качеството на вложените материали заради високите цени, то сегашните сгради ще са пикът на качеството в сравнение с бъдещите, направо двойна аванта е в момента.

# 593
По- скоро цените на материалите да паднат. Виж цената на дървото беше 1600 долара преди няколко месеца, а в момента е около 560 (+/-). Медта също е паднала доста. И според мен качеството в момента не е много високо и е по- вероятно да се подобри. Идеята е че с покачване на лихвите инфлацията ще падне.

# 594
при очаквани повишения на лихвите, ти ли ще ми изплащаш кредитите?
Лихвите няма да догонят инфлацията, пак си на аванта 😁 А и бъдещите строители ако вземат да намалят качеството на вложените материали заради високите цени, то сегашните сгради ще са пикът на качеството в сравнение с бъдещите, направо двойна аванта е в момента.
Имам си собствени жилища и нямам нужда от нови. Опитах се да разбия илюзиите как имотите били надценени и аха-аха утре цените ще паднат под 800 €/кв.м.

# 595
То в момента едно качество да ти падне шапката. Да много по-добре от строеното преди 15 години още повече преди 30. Има обаче още доста дълъг път. Материалите смятам ще се успокоят с края на войната. Лошото е, че самата война може да се проточи.

# 596
Имам си собствени жилища и нямам нужда от нови. Опитах се да разбия илюзиите как имотите били надценени и аха-аха утре цените ще паднат под 800 €/кв.м.

Никой не очаква, вече под 800 евро, но да ми искаш за курник над 2 000 евро на някои места вече гони над 2500 евро на квадрат, при условие, че тоя курник който продаваш не биха го купили ако беше дори за 800 евро квадрата.
За това говорим надценени имоти или курници избери си едно от двете  Grinning

А вече хубавите имоти са друга бира Wink

# 597
Никой не очаква, вече под 800 евро, но да ми искаш за курник над 2 000 евро на някои места вече гони над 2500 евро на квадрат, при условие, че тоя курник който продаваш не биха го купили ако беше дори за 800 евро квадрата.
За това говорим надценени имоти или курници избери си едно от двете  Grinning

А вече хубавите имоти са друга бира Wink

Нещо ти е сбъркан тона. Нито предлагам (не съм брокер), нито продавам, нито търся да купувам (написах, че нуждите ми от жилища са задоволени).  Аз имам наблюдения от имоти в София в които двустайните се продаваха миналата година в края на лятото на едни цени, а в началото на тази година сделките се осъществяваха за поне 150-200 €/кв. м. отгоре. Става въпрос за ново строителство.
А това, че някой си е пуснал обява и иска 2500 € на квадрат си е негова работа. Това не означава, че ще получи сделка на тази цена за курника си.

# 598
  • на Мелмак
Ето ви на Артекс небостъргача, с 12см външна стена и итонг.
Скрит текст:

# 599
Ето ви на Артекс небостъргача, с 12см външна стена и итонг.
Скрит текст:
Той май целия е с външна окачена фасада. До пети нормален етаж са ресторанти, зали, сервизни помещения и т.н, а от етаж пети започват апартаментите.

Общи условия

Активация на акаунт