За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 415
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
При моята госпожица също ясно помня облекчението от момента, в който започнах да ѝ давам Еспумизан. Бях изключително, ама изключително скептична, особено предвид многото мнения против, но детето се успокои видимо, освен това нямаше никакви проблеми с изхождането (случваше се почти след всяко хранене). Сега е на 8+ месеца и е здрава и усмихната беборана. Та, вярвам, че няма един общовалиден отговор за конкретен проблем. Бебчетата са различни, също както и ние 🤷🏼‍♀️

# 331
Мами, много съм разколебана кой да слушам вече с това прохождане и конкретно за обувките... Ортопедът ни каза, че най-добре е детето да стои босо и така да се научи да ходи, а педиатърът ни настояа, че трябва да стои само с обувки, включително и вътре вкъщи Flushed Дъщеря ми е на годинка и все още не ходи и според педиатъра е, защото не й обувам обувки, а я държа боса и така й се изкривявали крачетата. Вече не знам кого да слушам...

# 332
Най- добре е да е босо детето. А логиката на педиатъра хич я няма. И преди измислянето на обувките хората са ходили по тази земя и не са им били криви краката, каквото и да значи това.
За мен изказването й е пълно безумие.
Да не говорим колко изследвания има по въпроса и е доказано полезно.

# 333
Моят винаги е бил бос вкъщи, даже и пантофи не носи. И навън съм го пускала бос. На 10 месеца проходи. На една година е нормално да не ходи! До около 18м всъщност е нормално. Покрай нас повечето деца проходиха след годинката, не виждам нищо притеснително.

# 334
Разбира се, че босо, дори имаме късмет, че е топъл сезон. Какви са тези глупости, че не ходело, защото няма обувки 😂😂😂 И двете ми деца проходиха боси, купих обувки едва когато походката беше стабилна, за да избегнем спъвания. А този педиатър знае ли, че ходене с обувки не се препоръчва заради свода? Бебетата са дюстабанлии и това се променя с прохождането. Ако се ползват обувки нон-стоп, рискувате детето да си остане дюстабан. Това ни обясни ортопеда като бяхме при него. Той държеше детето да е босо, дори без чорапи. Каза, че дори в яслите децата не бива да са с пантофи.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 14:02 от Radeva-87

# 335
Босо/по чорапи.

# 336
  • Sofia
Слушай си ортопеда, това му е специалността.
Не бих сложила обувки (и не съм) на непроходило дете, особено пък вкъщи !
Ортопедът ни каза, че ако се налага да слагаме обувки за навън, то те трябва да са максимално меки, едва ли не като чорапи.

# 337
  • до най-прекрасния мъж
И нашият ортопед каза боса. Тя е малка, на 6 м е и като проходи, колкото и да е рано, ще е най-рано есента. Затова каза обувки тип Barefoot, мека подметка, мека пета, изобщо максимално меки. Същото каза за свода, трябва да е без обувки, за да се оформи. За навън препоръча обувчици на D.D's Barefoot. Но иначе, максимално боса винаги, когато може.

# 338
Искам да попитам какви играчки мога да купя на дъщеря си, която неделя става на един месец? Хваща с ръчички чаршафа, който постилам върху гнездото, бибата също може да си маха сама и да я държи за кратко. През деня почти не спи, будува си. Издава звуци с уста от скоро. Езикът и е постоянно вънка.

# 339
На мен ортопедът ми каза единственото, което е важно е обувката да е твърд форт, но това при проходило дете. И да е бос колкото се може по-дълго, особено по неравни, естествени терени. Масажни килимчета също били добра инвестиция. Гледах, че не било ок да ходи босо детето вкъщи, защото ламинатът/паркетът е равен и не се дразнили крачетата, за да оформят свод. Моето ходи босо вкъщи обаче.. 🤷🏻‍♀️

# 340
  • Германия
Максимално боси са и моите деца, всъщност всички вкъщи ходим боси. Не мисля, че паркетът/ламинатор са проблем, и че не е ОК боси вкъщи, по/скоро че вкъщи кракът не получава нужната стимулация и това може да се наваксва като оставяме децата да ходят боси навън, когато условията позволяват

# 341
И двете ми деца са родени юни и с каката, и сега с бебето, ги пускам максимално боси, дори и навън стига да е безопасно. Купих сандали на малкия на Примиджи, за да може да му ги обувам когато не е подходящо да ходи бос. Доскоро навън му слагах чорапи на Атипас.

# 342
А моят ортопед съветва и навън босо , но честно не съм виждала навън боси деца б

# 343
  • Германия
А моят ортопед съветва и навън босо , но честно не съм виждала навън боси деца б

Сигурно зависи къде… моите са боси най-често на някоя площадка. Веднъж като им щукне да си събуят обувките и не ги обуват пак докато не си тръгнем 🤷🏻♀

# 344
При нас във кухнята сме със плочки и няма как да е бос защото плочките държат студено.
Иначе във  спалнята сме на ламинат и е бос само там.

Общи условия

Активация на акаунт