За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 405
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
Явно пак зависи от ЛЛ, и двете ми деца нямат имунизационен паспорт, даже не знам как изглежда това. Всички валсини ги има в амбилаторната карта, а за градина са нанесени и в този лист/картон или там както точно се нарича справката, която пуска ЛЛ.

# 391
Ние имаме здравна книжка, в която ги нанася всеки път.

# 392
Точно щях да казвам и аз за здравната книжка, защото се изненадах, че никой не я е споменал

# 393
  • до най-прекрасния мъж
Синя здравна книжка ли, като на възрастните за избор на ЛЛ? Ние нямаме такава и никой не ни е искал да занесем. Трябва ли ни такава и каква е процедурата, че вече съм забравила? Нашите даже не знам къде са и служат ли вече за нещо?

# 394
Синя здравна книжка ли, като на възрастните за избор на ЛЛ? Ние нямаме такава и никой не ни е искал да занесем. Трябва ли ни такава и каква е процедурата, че вече съм забравила? Нашите даже не знам къде са и служат ли вече за нещо?
Ще ви потрябва за зъболекар. Никой зъболекар няма да прегледа детето безплатно (както се полага) ако нямате синята книжка. Можете да я получите от ЛЛ, ако той откаже да издаде, както направи нашата, тогава от Здравна каса с акта за раждане на детето. Става за 5 мин, струва 4 лв. Това за Варна, не знам навсякъде ли е така. Голямата (на 8г) изкарахме преди година, малката няма.

# 395
Мисля, че процедурата е променена от известно време и вече не се издават от ЛЛ. Поне такива спомени имам от прочетеното в Интернет. Нашата ни каза като се роди да си изкараме от Здравна каса. Стана за 5 минути. Не помня какво сме носили, може би акта за раждане само?

# 396
  • Пловдив
Зависи от личния лекар. Нашата лична ги вади тя, като ходи до касата, поне за дъщеря ни беше така. Даде ни я и каза- ако я изгубите вече ще ходите вие Simple Smile

# 397

Предполагам, че е по-скоро изключение сега ЛЛ да издават книжки. Иначе знам, че преди точно те са ги издавали, но е променено.

# 398
Скоро ми се наложи да искам синя книжка за зъболекар и педиатърката каза да отида до здравната каса. Там пък се изненадаха и ми казаха, че само са ме разкарали, защото трябваше пак да се връщам до педиатърката, като има срок мисля че 3 дни беше. Та така се разходих 😀 Не знам кой не е запознат, но и аз разбрах, че ЛЛ вече не ги давали, а трябвало да се ходи до НЗОК. Но там нищо за сега няма вписано. Ваксините са вписани в един бебешки бележник, който педиатърката ми даде още в началото и аз си го нося всеки път за вписване на данните - ръст, тегло, мерки и ваксина, ако има

# 399
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, ще питам нашата на консултацията следващия месец. На малката тепърва й никне първо зъбче, за зъболекар нещата са далече, но нека има, нищо не се знае.

# 400
Здравейте! Кога започнаха вашите дечица да се протягат към играчки? 🤔

# 401
На малката личната си ѝ я издаде 🤷🏼‍♀️ Дори не знаех, че има друг вариант

# 402
От вчера бебето се пипа и си дърпа едното ухо,не постоянно ,а на моменти,също и се чеше отзад по главата.Утре ще я заведа на лекар,няма температура,хапва си...по-скоро го отдавам на зъби ,дали е възможно да е болка в ухото не пищи като от болка,спи по-неспокойно една идея,на 5 месеца е.

# 403
Моята си дърпа ушичките като започне да се преуморява напоследък и ѝ се доспи 🤷🏼‍♀️

# 404
И моето си дърпа ушичките - аз го отдавам на зъби

Общи условия

Активация на акаунт