За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 393
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
Дърпане и пипане на уши е един от признаците  на умора

# 406
Аз от няколко дни забелязвам все по-малко напишкани и по-леки памперси. Бебето е на три месеца, от 10-на дни е само на кърма, като преди това дохранвах с 60 или с 30мл. АМ. От притеснение започнах да предлагам водичка, понякога изпива 20мл, друг път не. На ден има 8-10 кърмения. Весела е, смее се, спи и будува по график. Когато е будна е много активна. Не е вдигала температура, не е боледувала. Утре сме на преглед, но се чудя възможно ли е да е от жегите?

# 407
Nova777, Възможно е. Възможно е и да не е. Ако бебето не е дало признак на дискомфорт, то е напълно възможно такъв да липсва, а да има проблем единствено в нашите глави 🤷🏼‍♀️

# 408
Nova777 дохранвали сте 30-60мл след всяко кърмене или е било допълващо хранене веднъж дневно?

Рязко ли спряхте АМ или постепенно? Цедяхте ли успоредно с намаляването на АМ, за да стимулирате допълнителното количество мляко?

Хубаво е, че е весел и спи нормални интервали, но и пълните памперси са един от най-важните признаци, които следим.

Може да опитате да слагате бебето по-често на гърда. То ще си регулира само количествата или може да пробвате да изцедите 20мл след едно кърмене и да го предложите след следващото. Това е по-добре от 20мл вода.

Ако имате притеснения най-добре се обърнете към консултант. Особено, ако много рязко сте спрели АМ.

# 409
  • София
При болки в ушите ще разберете със сигурност.

# 410
  • Sofia
При болки в ушите ще разберете със сигурност.
Абсолютно. Тогава има невероятен рев.
А мачкането/дърпането на ушичките е признак на умора. Моята си ги мачка всеки път като й се спи. И това е от началото и продължава все още (на два месеца е).

# 411
Brin,по принцип при всяко дете е различно,но година и половина горе-долу се проявява като признак на умора.Много добър ориентир е за родителите .

# 412
Един въпрос за храненето. Малчо е на 1,6г и от 3м някъде яде само плодове. Сутрин, обед, вечер - по цял ден само плодове. Ама всякакви, включително и екзотични. Пие и много сокове, някои домашни, някои предпочита купени (с моркови). Чат пат се лъже да хапне филия с пастет, палачинки или кисело мляко и това е. Не знам вече какво да го правя... Винаги има сготвено, супи, яхния, печено... Не и не. Дори и да хапне нещо е една хапка за дегустация и край. Преди ядеше всичко, ама всичко. Сега не мога да го накарам яйца, супа примерно... Според вас има ли начин да го прилъгвам? Вече е голям и само като види сготвено ми вика Не не. Единствено ме успокоява, че плодовете са полезни все пак, но пък не може само тях. Иначе обича боровинки, ананас, малини, папая-каквото се сетите. Всички познати ми казват да се радвам, защото не познават дете, което да яде всички плодове и то толко много, но аз се притеснявам, че не яде месо и готвено... Приемам съвети..

# 413
Полезни са в ограничено количество обаче. Имат прекалено много захар, особено щом са единствената храна. Освен това не може да си набави необходимите протеини, мазнини от плодове.
А защо и сокове давате отделно да пие? Те не са особено полезни.
Нямам опит, не знам какъв съвет да дам, освен да спрете изцяло плодовете, евентуално като огладнее да яде и друга храна. Зеленчуци не обича ли? Те са по-добър вариант. Мляко пие ли поне някакво?
Три месеца само на плодове ми звучи доста дълго, бих потърсила специалист.

# 414
  • София
Моят син пък е на 5 г и 6. И не яде от инат
И накрая,,, Добре, но ти ще ме храниш "
Дете на почти 6г значииии ии кръвно вдигаме с баща му вече
Излях си мъката!

# 415
Пие си мляко като иска, и кисело яде чат пат. Основно плодове и сандвичи.. Зеленчуци също яде на салата, но не често. Сега е на вълна череши и диня примерно...

# 416
Периоди някакви. Нали не стои гладен. Аз бих ограничила соковете само. Така или иначе си му предлагате и друго. Вариантът ви е хем да го насилвате и да се ядосвате, хем пск да яде каквото иска. За малката сега е рано, но голямата е имала всякакви периоди, дори седмица само на хляб. Към ден днешен яде всичко, разбира се пак има някакви периоди с предпочитания. Аз лично за храна не се ядосвам, яде ли, ок. Вкъщи винаги има сносна храна, каквото от нея да изяде, все е добре.

# 417
Моят син пък е на 5 г и 6. И не яде от инат
И накрая,,, Добре, но ти ще ме храниш "
Дете на почти 6г значииии ии кръвно вдигаме с баща му вече
Излях си мъката!
дъщеря ми е на 8г и понякога се налага да я храня,иначе не и пречи да си стои гладна и да яде буклуци после

# 418
Здравейте, дъщеря ми е изцяло на АМ от раждането. На месец и няколко дни е. Предлагах и почти всеки ден вода, но не искаше заради биберона най-вероятно. Реших вчера да и предложа вода от това шише, с което я храня, и веднага засука. Изяде вчера на два пъти по 30мл, днес пи пак два пъти по 30мл. Може и още да пие, но ще и стане много тежко. Не знам кога и по колком мл вода да и давам, че да не и стане тежко. Тя като почне да пие вода и не може да спре😂

# 419
Здравейте, дъщеря ми е изцяло на АМ от раждането. На месец и няколко дни е. Предлагах и почти всеки ден вода, но не искаше заради биберона най-вероятно. Реших вчера да и предложа вода от това шише, с което я храня, и веднага засука. Изяде вчера на два пъти по 30мл, днес пи пак два пъти по 30мл. Може и още да пие, но ще и стане много тежко. Не знам кога и по колком мл вода да и давам, че да не и стане тежко. Тя като почне да пие вода и не може да спре😂
Не се дава вода на бебета до 6м възраст- в АМ има нужното количество вода. Над тази възраст? може само при определени обстоятелства.

Общи условия

Активация на акаунт