За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 392
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, дъщеря ми е изцяло на АМ от раждането. На месец и няколко дни е. Предлагах и почти всеки ден вода, но не искаше заради биберона най-вероятно. Реших вчера да и предложа вода от това шише, с което я храня, и веднага засука. Изяде вчера на два пъти по 30мл, днес пи пак два пъти по 30мл. Може и още да пие, но ще и стане много тежко. Не знам кога и по колком мл вода да и давам, че да не и стане тежко. Тя като почне да пие вода и не може да спре😂
Не се дава вода на бебета до 6м възраст- в АМ има нужното количество вода. Над тази възраст? може само при определени обстоятелства.
Какви са тези обстоятелства, Бърди? Дъщеря ми е на 6++, захранена от вече близо 2 месеца. Пропи вода, откакто настана жега, преди може би 2-3 седмици. Иска си и си я пие. Да речем, до 100-120 мл дневно изпива. Обикновено търси, като сме навън и й е топло, след като е обядвала пюре или след кашата на СЗ. Обядът й е почти заместен, рядко пие 30 мл мляко. СЗ е 50:50 мляко/каша, защото започнах да давам по-късно и още не сме стигнали пълна порция.

# 421
Аз знам, че водата си е вода и когато е на АМ, бебето си пие от началото.

# 422
Предстои ни шествалентната ваксина, бебето ми е на 2 месеца и педиатърката ми каза да давам профилактично фенистил? Някой давал ли е преди ваксината, а имали ли сте алергични реакции от тази ваксина? Какво сте давали преди ваксината?

# 423
  • София
Ау колко обичам такива крайни мения. Има бебета, които си търсят вода - има и такива, които не пият. Моето започна да пие вода със захранването, на сестра ми си пие по 30-50 мл вода и си я търси (на 4 месеца е). Без проблеми си хапва нормалното ядене за деня след това - АМ. Нали не мислите, че ако пие малко вода после няма да яде. Особено в тези жеги! Предлагайте си вода, между храненията ако иска да си пие бебето и не си усложнявайте живота с някакви предрасъдаци.

# 424
СЗО наложи препоръката да не се дава вода.Прочетете защо ,къде и как са правили статистиките и проучванията си ,при какви битови и хигенни условия и тогава преценявайте .

# 425
Предстои ни шествалентната ваксина, бебето ми е на 2 месеца и педиатърката ми каза да давам профилактично фенистил? Някой давал ли е преди ваксината, а имали ли сте алергични реакции от тази ваксина? Какво сте давали преди ваксината?
Двете ми деца не са имали никакви реакции към тази ваксина. Ако детето е алергично, профилактично даване на Фенистил няма да направи нищо. Да не говорим, че Фенистил е много, много слаб. Казвам го от опит, когато детето ми наистина имаше алергична реакция (не към ваксина), Фенистил въобще не повлия, дори алерфологът каза, че това било най-баналното и слабо протиеоалергично.
Това, което искам да ви кажа е да не си блъскате детето с лекарство без нужда. Все едно да пиете сироп за кашлица, за да не почнете да кашляте.

# 426
Относно пиенето на вода. Моите бяха изцяло на АМ, педиатърат прапоръча да пият по малко вода след всяко хранене, за да се изплаква устата. На профилактичния преглед на 6 месечна възраст, нефрологът каза, че трябва да пият по 300-400 мл вода на ден. На мен тогава ми се стори адски много.

# 427
Не се дава това преди ваксинация. Освен това, няма профилактична роля.

# 428
Здравейте ,мили момичета. Много съм щастлива ,че вече мога да се присъединя към вас.
Имам странен въпрос. Вашите бебчета стрескат ли се на сън или по -скоро едно стягане ,като втрисане ?. Нз точно как да го обясня ,все едно сънува и се стреска или “извибрирва” някак си. Иначе спи спокойно ,не се буди да плаче сега,но това “втрисане”,дето забелязвам ме притесни.

# 429
Здравейте ,мили момичета. Много съм щастлива ,че вече мога да се присъединя към вас.
Имам странен въпрос. Вашите бебчета стрескат ли се на сън или по -скоро едно стягане ,като втрисане ?. Нз точно как да го обясня ,все едно сънува и се стреска или “извибрирва” някак си. Иначе спи спокойно ,не се буди да плаче сега,но това “втрисане”,дето забелязвам ме притесни.

О, да. Всеки път. Някой път се стряска и си вдига ръцете рязко. Друг път почва да издава някакви звуци. Дори има един специфичен звук дето издава, който винаги ме стряска много и още не съм му свикнала. Все едно се задавя. Наскоро почна и на сън да реве за 3-4 секунди😂 “Най-обичам” като легнем да спим и тя да почне да се стряска, да издава звуци и да ме събуди.

# 430

О, да. Всеки път. Някой път се стряска и си вдига ръцете рязко. Друг път почва да издава някакви звуци. Дори има един специфичен звук дето издава, който винаги ме стряска много и още не съм му свикнала. Все едно се задавя. Наскоро почна и на сън да реве за 3-4 секунди😂 “Най-обичам” като легнем да спим и тя да почне да се стряска, да издава звуци и да ме събуди.
  О,много благодаря за отговора 🙏🏻🌸❤

# 431
  • до най-прекрасния мъж
Бебетата си стряскат докъм 3-4 месец заради рефлекса на Моро. Разперват ръчички и се потрисат, стряскат се от ръцете си. И до към 3ти месец не спят никак безшумно, ако въобще спят. Мърморят, издават странни звуци и всичко останало. След 3ти месец вече спят по-добре и повече. А след 5-6 вече не се стряскат от всичко. Моята ревеше, ако се закашлям, даже още реве и кашлям във възглавницата, ако се задавя, докато тя спи. Дължи се назрялата им нервна система.

# 432
Рефлекс на Моро,да.Останал от времето,когато са се държали за козината,после за косата на майката .
Това ,което Блу описва е "активен сън при новороденото",след третия месец се сменя моделът на сън и се доближава по фази и  цикли до този на възрастните.Тогава настъпва прословутата регресия,която всъщност е прогресия .

# 433
Момичета, какви карти/книжки с животни купихте на вашите бебета? С реални снимки на животни или с рисувани снимки на животни. Питам защото рисуваните са доста нереални като цветове. Незнам дали няма да объркат бебето. Благодаря!

# 434
.... Моята ревеше, ако се закашлям, даже още реве и кашлям във възглавницата, ако се задавя, докато тя спи....

И ние го правим, мислех че сме единствени 😂

Mariah 7, моят син е на 3м++ и правеше същото. Отшумя. 🙂

Момичета, какви карти/книжки с животни купихте на вашите бебета? С реални снимки на животни или с рисувани снимки на животни. Питам защото рисуваните са доста нереални като цветове. Незнам дали няма да объркат бебето. Благодаря!

Аз скоро купих много хубава книжка с животни (за подарък) от лидл. С реални снимки, а не рисунки.

Общи условия

Активация на акаунт