За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 306
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, мами. Бихте ли ми препоръчали добър детски гастроентеролог. Имаме следният проблем. Мама съм на момиченце на 5м. От 2 седмици е с зелено ако (не изцяло, само на места и не всеки ден).  Няма разстройство, коликите при нас минаха сравнително леко и бързо.  Тя е на АМ hipp combiotic 1 от самото начало. Направихме консултация с специалист, но не останах много доволна от прегледа. Препоръчаха ни да сменим млякото с Aptamil ADC (защото мислят, че има непоносимост към лактоза)  малката отказва да го пие.  Така, че ви моля за съвет и препоръка за добър специалист за второ мнение.
Д-р Байчева. От Педиатрията/ Болница Надежда. Преглежда и на двете места. П.П. Захранено ли е бебето или е само на АМ?

# 571
Здравейте, мами. Бихте ли ми препоръчали добър детски гастроентеролог. Имаме следният проблем. Мама съм на момиченце на 5м. От 2 седмици е с зелено ако (не изцяло, само на места и не всеки ден).  Няма разстройство, коликите при нас минаха сравнително леко и бързо.  Тя е на АМ hipp combiotic 1 от самото начало. Направихме консултация с специалист, но не останах много доволна от прегледа. Препоръчаха ни да сменим млякото с Aptamil ADC (защото мислят, че има непоносимост към лактоза)  малката отказва да го пие.  Така, че ви моля за съвет и препоръка за добър специалист за второ мнение.
Д-р Байчева. От Педиатрията/ Болница Надежда. Преглежда и на двете места. П.П. Захранено ли е бебето или е само на АМ?

Да, почнахме с захранването, но проблема с акото имаме още преди това.

# 572

При Байчева МИНИМУМ след месец...Чакали сми я 3..
Вижте в Супердок има достатъчно адекватни, подредете си ги по рейтинг и четете мнения. Не е супер адекватен съвет, но наистина при Мила Байчева ще се доредите когато бебето вече е захранено ....
Елена Лазарова мисля има по-адекватни часове за прегледи..

# 573
При Байчева в Педиатрията е по-лесно. Иначе да , трябва да се дебне всеки ден по два пъти в сайта на Надежда за новия график. Най-бързо ще стане ако се вземе ако на бебето в стерилен контейнер и се занесе в лаборатория за изследване на фецес (микробиология). И после с резултата при личния лекар на бебето.

# 574
По колко дни въвеждате нова зърнена храна? Имам въведени ориз и царевица, ще продължа с елда, киноа, после ечемик, пшеница, но в готови пюрета или под формата на сухари, не под формата на каша. 5-6 дни достатъчни ли са за въвеждане на всеки вид или трябва по-дълго да ги въвеждам?

# 575
  • до най-прекрасния мъж
За елда и киноа мисля, че и 3 дни са достатъчни. За глутена месец, като се дава всеки ден глутен и друго ново не се предлага. Започва се от по-ниско към по-високо глутенови зърна. Първо заместваш 20 % от кашата с глутенова за седмица, после 40, 60, 80 и на 5тата седмица вече даваш 100 % глутен.

# 576
  • Пловдив
Зависи от подхода, ако нямате глутенова непоносимост в семейството може и по- смело. Аз дадох директно бял хляб. Не е имало реакции. Не съм въвеждала постепенно различните култури , нито съм следяла процентни съотношения в храната.

# 577
  • до най-прекрасния мъж
Познавам детенце с цьолиакия, което няма в семейството друг член с непоносимост към глутен. Така че аз ще подходя по-бавно. Ще си направя поне 3-4 седмици въвеждане на глутен. Вече следващата седмица ще си питам педиатърката дали да давам и други храни, докато въвеждам глутен. Така или иначе започвам в понеделник, а вторник сме на консултация.

# 578
Момичета, да ви питам възможно ли е бебе на месец и половина размерът С на биберона вече да го дразни?
От вчера много трудно се храни, гладна е, но нещо не иска да смуче. Едвам-едвам изяжда 80мл., а останалите вече и е още по-трудно и почва да плаче. Няма колики, след като се нахрани не плаче, смее се. Мислех, че е от бебешкия препарат и го смених, но не помогна. С Медела Калма шише сме, той бил универсален С размер, но ще потърся биби с размер М .. Други шишета не желае, затова поръчах от Германия шишето на Медела Калма 250мл., че в България го няма.

# 579
По-скоро е някакъв период и настроение на бебето. Когато дупката на биберона стане малка обикновено заспиват докато се хранят. Самият биберон с малката дупка ги унася на сън.  Ако е гладно няма да,се смее а ще търси още мляко.

# 580
Е няма да заспи, ако се храни след събуждане примерно.

# 581
Е няма да заспи, ако се храни след събуждане примерно.
Не се ли хранят след събуждане когато са по малки? Аз написах успива т. е.  дрямката може да е и 10 мин.само Blush

# 582
Не е така.Човек има една преобладаваща нужда.Ако много му се спи а е гладен,леко хапва и заспива.Ако много му се пишка,пишка и си ляга.
Препоръчителен ритъм е бодърстване,сън,храна.Не храна,сън.Както.бях писала,сънят идва от мозъка,не от стомаха.

# 583
Това изобщо не е валидно за новородени. Те ядат и заспиват в 90%от случаите

# 584
Зависи в коя седмица са родени.От къде е статистиката за 90%?И коя част на храната ги кара да заспиват ?

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 21:16 от Bobchita

Общи условия

Активация на акаунт