За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 218
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
По принцип се дава профилактично една доза на един месец. Може и без, ако няма индикации за проблем, но е препоръчително. Този, който се използваше го няма на пазара поне от  няколко месеца, тъй като и аз се сблъсках със същия проблем на един месец. Единственото налично в момента е на тази фирма
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030017770. За дозировката не знам, ЛЛ си го разглеждаше, чете и даде каквото прецени.

# 661
Радева, сега съм по-спокойна. Също сме без втора доза. Но поради немърливост от нашия педиатър. Добре , че сега от Юни я смених. Отказа да дойде на посещение след раждането. Сигурно съм единствена без такова посещение.

# 662
Радева, сега съм по-спокойна. Също сме без втора доза. Но поради немърливост от нашия педиатър. Добре , че сега от Юни я смених. Отказа да дойде на посещение след раждането. Сигурно съм единствена без такова посещение.

Не сте, при нас също не е идвала. Не държа. Всъщност как минава едно такова посещение?
Ние също не сме давали вит. К на 1 месец.

# 663
И при нас не е идвала, откакто е пандемията някои лекари не ходят. Аз и не държа, второ дете ми е. На такъв преглед обикновено се обясняват неща, които и в родилното ви обясняват как да къпете бебето, как да поддържате хигиена, кърмене, кога да му режете ноктите, да давате биба и подобни Grinning Та не ми е трябвал. Плюс преглед гърди и гърло всъщност. С първото дете ми беше полезно посещението или по-скоро тогава бях по-притеснена и смятах, че е супер важно ЛЛ да дойде вкъщи, ама то са общи приказки като цяло Simple Smile

# 664
Ние всичко това обсъдихме в кабинета. Извикани ни във време, в което нямаше никой, не знам дали е било нарочно съобразено.

# 665
С голямата имахме посещение, общо взето като с първо дете такива "съвети" ми даде за кърменето, че едва не ми го провали лекарката.
С малката, роди се в пандемично време, миналото лято. Лекарката не пожела да дойде, но аз и нямах зор, единствено ме тревожеше силната жълтеница, която сестра й не е имала и не знаех какво да правя. Тук много ми помогна форума, а и си платих акушерка да дойде в нас, да я види и пъпа да провери, че на каката пъпа падна в болницата, а с малката го влачихме 20 дни.
Хубаво е да има в България домашни посещения за бебета поне до 3ти месец. Много е кофти да мъкнеш новородено по болници за консултация при 35 градуса навън или пък в студ зимата.

# 666
На мен ми каза, че бебето било преглеждано в родилния дом и тя нямало какво да добави. Не ми даде по телефона никакви съвети при избор на АМ напримет , нито кога ни чака на преглед поне да беше записала час. Два дни след това бебето беше със остра жълтеница, добре че отидохме направо в родилния дом. Там измериха билирубина с безкръвно апаратче, а личната само може и да си мечтае за такова.

# 667
То много трудно да си намериш читав педиатър.
Ако ми беше обяснила при посещението си когато беше дошла във вкъщи 10.11.2020 г.
И да ни обясни какво се дава и какво не се дава
За да знаем.
Абе детето имаше висока температура 39.9 градуса звъннах ме й когато беше на смяна да го прегледа а тя ни каза да го заведем на другия ден...Смених я веднага.

# 668
  • Пловдив
Нашата каза, че идва винаги за първо бебе. Simple Smile
Обясни за бебешкото акне, за изчистването на тялото на бебето от хормоните на майката, погледна го детето и така.
Общо насоки, но на мен ми бяха полезни.

А за адаптираното мляко - ние продължихме с това, което даваха в нашата болница- Хип Комбиотик.

# 669
  • Стара Загора
Нашата дойде след изписването от болницата и започна да ръси глупости. След като каза да махам нощното хранене на бебето, защото се било родило голямо и от 21:00 до 6 сутринта коремчето трябвало да почива спрях да слушам.

# 670
Здравейте, дъщеричката ми е на 1 месец и забелязах, че едната гърдичка е леко подута и зачервена. Консултирах се с педиатъра и той каза да слагам компреси  с риванол няколко пъти на ден. Зачервяването отмина и отока спадна, но има все още лека бучица на гърдичката. Вие сблъсквали ли ли сте се с нещо подобно и дали да отида при специалист да я прегледа? Педиатъра не каза от какво може да е.

# 671
Здравейте, дъщеричката ми е на 1 месец и забелязах, че едната гърдичка е леко подута и зачервена. Консултирах се с педиатъра и той каза да слагам компреси  с риванол няколко пъти на ден. Зачервяването отмина и отока спадна, но има все още лека бучица на гърдичката. Вие сблъсквали ли ли сте се с нещо подобно и дали да отида при специалист да я прегледа? Педиатъра не каза от какво може да е.
И двете ми дъщери имаха подути гърдички, понякога се отделя и секрет. Така бебетата се чистят от майчините хормони. Отмина без да правя нищо, просто се изчаква. Компреси са били излишни. Следвало е да ви обясни това, дори в родилно ме предупредиха преди изписването на втората ми дъщеря. Възможно е да има и лек секрет от влагалището по същата причина.

# 672
Здравейте нашата бебе е на 9 месеца има проблеми с очите зачервенява и постоянно търка очите.Днеска  бяхме на очен лекар изписа капки Тобрадекс.Тази капка да ли е подходяща за толково малка бебе?Благодаря ви

# 673
Здравейте нашата бебе е на 9 месеца има проблеми с очите зачервенява и постоянно търка очите.Днеска  бяхме на очен лекар изписа капки Тобрадекс.Тази капка да ли е подходяща за толково малка бебе?Благодаря ви
Ние ги поставяхме още когато бебето беше на 3- 4 дни. Много използвани капки са. Ако се налага обаче очен секрет е добре да,се взима от офталмолог, защото има особеност при взимането.

# 674
Ние ги поставяхме още когато бебето беше на 3- 4 дни. Много използвани капки са. Ако се налага обаче очен секрет е добре да,се взима от офталмолог, защото има особеност при взимането.
Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт