За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 181
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, търся съвет .Детето ми направи година преди 4 дни. Изправя се на кошарата и където му падне. Пълзи , влачейки се ,много е бърз ,може и на колена ,но предпочита войнишката . Изправя се от легнало положение и сяда. Според мен няма никакви проблеми с координацията, стои прав в кошарата , когато се изправи и застане на цялото краче се застоява ,но все още не прави крачки с цяло стъпало. В кошарата ходи на пръсти държейки се , в никакъв случай не мога да го оставя сам на мебелите прав ,защото директно се подава да тръгва,но на пръсти и никакво равновесие не може да запази,просто върви с корема напред . Хванат за ръце отново на пръсти. Моля за помощ какво да правя и какво да не правя ,за да му помогна и покажа . В това положение ,според вас има ли нужда от преглед при специалист?

# 91
Здравейте, търся съвет .Детето ми направи година преди 4 дни. Изправя се на кошарата и където му падне. Пълзи , влачейки се ,много е бърз ,може и на колена ,но предпочита войнишката . Изправя се от легнало положение и сяда. Според мен няма никакви проблеми с координацията, стои прав в кошарата , когато се изправи и застане на цялото краче се застоява ,но все още не прави крачки с цяло стъпало. В кошарата ходи на пръсти държейки се , в никакъв случай не мога да го оставя сам на мебелите прав ,защото директно се подава да тръгва,но на пръсти и никакво равновесие не може да запази,просто върви с корема напред . Хванат за ръце отново на пръсти. Моля за помощ какво да правя и какво да не правя ,за да му помогна и покажа . В това положение ,според вас има ли нужда от преглед при специалист?
Ходенето на пръсти не е проблем... стига да  "спада"  на цяло ходило.
Тоест, ходенето на пръсти да се сменя със  "спадане"  на цяло ходило... ако това не става изобщо, вероятно, има леко повишен мускулен тонус на долни крайници? не знам... зависи как изглежда детето от клипче.

Подчертаното- такава е позата в тази възраст... има ред причини.
"Прохождането"  се дефинира като "3-5 самостоятелни стъпки до 15м възраст". А НЕ ЗРЕЛОСТ НА ПОХОДКАТА- което е различно нещо, и не влиза в критериите за прохождането.

Нищо от останалото, което пишете, не е проблемно.
За какво ще водим на  "специалист" ?

# 92
Ходенето на пръсти не е проблем... стига да  "спада"  на цяло ходило.
Тоест, ходенето на пръсти да се сменя със  "спадане"  на цяло ходило... ако това не става изобщо, вероятно, има леко повишен мускулен тонус на долни крайници? не знам... зависи как изглежда детето от клипче.

Подчертаното- такава е позата в тази възраст... има ред причини.
"Прохождането"  се дефинира като "3-5 самостоятелни стъпки до 15м възраст". А НЕ ЗРЕЛОСТ НА ПОХОДКАТА- което е различно нещо, и не влиза в критериите за прохождането.

Нищо от останалото, което пишете, не е проблемно.
За какво ще водим на  "специалист" ?
Притеснява ме това ,че като е прав тръгва на някъде ,но на пръсти и той не може да се задържи , защото не може да пази равновесие,ако не се държи за някъде. Когато е на цяло краче стои прав ,задържа се ,но тръгне ли го прави на пръсти

# 93
Нормално е. Моят също беше на пръсти преди да се пусне да ходи сам, не се притеснявай.

# 94
Дали на мен ми се бърза или още той не може да схване как става ,но имам чувството ,че няма да проходи скоро. Върти се като пумпал ,подпрян на секцията решава завърта се и тръгва и в този момент пада. Като кашкавал е , трябва да се загледа в нещо ,за да стъпи на цял крак и така стои прав ,но изобщо не се сеща ,че за да направи крачка , трябва да е пак на цяло краче ,за да се задържи

# 95
Малко са ви височки очакванията Simple Smile Ще стане, но няма как да е без падане. Ако до 1-2 месеца все пак няма никакъв прогрес, може да посетите ортопед за успокоение.

# 96
Каката се изправи на 7м, проходи на 10, 5м, малката се изправи към 8мия месец, проходи добре сега на 11м,така че трябват едни няколко месеца тренировки да стои прав и да ходи. Важно е как си прекарва деня, ако е затворен в кошара, няма как да стане. На земята и да тренира, това е.

# 97
"Лечението" на ходене на пръсти е да ходи на улица с наклон. Намирате една такава улица и тръгвате двамата нагоре - колкото и да иска няма да може и ще стъпи на цяло краче Simple Smile

# 98
Когато моят започна на 7 месеца да се изправя и обикаля мебелите на пръсти, питах педиатъра и каза, че е нормално, нищо притеснително.
Самостоятелно проходи на 10 месеца и си стъпваше на цял крак.

# 99
"Лечението" на ходене на пръсти е да ходи на улица с наклон. Намирате една такава улица и тръгвате двамата нагоре - колкото и да иска няма да може и ще стъпи на цяло краче Simple Smile
Ходенето тук-там, и не постоянно, на пръсти, се счита за нормално до 2, 2.5 г възраст.
А, ако го има постоянно, е симптом на повишен мускулен тонус на долни крайници.

# 100
Съгласна съм, затова "лечението" е в кавички.

Ходенето тук-там, и не постоянно, на пръсти, се счита за нормално до 2, 2.5 г възраст.
А, ако го има постоянно, е симптом на повишен мускулен тонус на долни крайници.

# 101
Нищо му няма на детето, оставяте го обезопасено да си изучава по мебелите, моята изобщо не искаше да се пусне, също така не искаше за пръст или нещо подобно, не е държана в кошара никога, не е ползвала уокър, проходилка и бънджи.Проходи стабилно на 1г3м, пролази на 10м, а сега не се спира, прави идеално всичко за възраста си и е здраво детенце, спокойно, няма нужда да прохождат бързо, те сами знаят кога.Нормално е да пада, да е меко като кашкавал и да стъпва на пръсти в началото, изкл бързо се променя всичко, но се иска и време и тренировки на разл.терени.

# 102
А задължително ли е за едно бебе да пълзи? Гледам, че около нас всички пълзят, че даже са по-малки от дъщеря ми, която е на 11 месеца и няма никакви наченки на пълзене, дори не се опитва. Тя като цяло от новородена мрази да стои по корем и си мисля, че за това и не иска да пълзи Thinking

# 103
  • до най-прекрасния мъж
А задължително ли е за едно бебе да пълзи? Гледам, че около нас всички пълзят, че даже са по-малки от дъщеря ми, която е на 11 месеца и няма никакви наченки на пълзене, дори не се опитва. Тя като цяло от новородена мрази да стои по корем и си мисля, че за това и не иска да пълзи Thinking
Не, има деца, които не пълзят или не лазят, а направо се изправят на крачета.

# 104
Не, не е. Може да проходи и без да е пълзяло изобщо.
Не слушайте там определени ваши "специалисти".
Има разни научни обсъждания обаче, липсата на пълзене на какво може да се дължи... но това са само научни дискусии.

Общи условия

Активация на акаунт