За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 240
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Моля за съвет. Малкия вдигна цели 41градуса, в спешното казаха, че явно е ангина защото е много червено гърлото и има налеп. Вече 24ч си е кажи речи все с Т, пие хексалгин и нурофен, смъква за 2 3 часа и пак вдига. Ръцете и краката са студено, а нагоре е много топъл. Това нормално ли е при висока Т? Колко време държи висока Т при ангина? Да се плаша ли, че я сваля за малко и пак качва. На 1г.4м е. Пие антибиотик (2 приема досега имаше, кога се очаква да подейства?) и какво да правя за температурата освен лекарства? Някакви бабини илачи или хитрини? Много съм се уплашила, аз самата толко висока Т не съм имала и направо се шашнах сега. Моля ви за мнения. Благодаря

# 106
Моля за съвет. Малкия вдигна цели 41градуса, в спешното казаха, че явно е ангина защото е много червено гърлото и има налеп. Вече 24ч си е кажи речи все с Т, пие хексалгин и нурофен, смъква за 2 3 часа и пак вдига. Ръцете и краката са студено, а нагоре е много топъл. Това нормално ли е при висока Т? Колко време държи висока Т при ангина? Да се плаша ли, че я сваля за малко и пак качва. На 1г.4м е. Пие антибиотик (2 приема досега имаше, кога се очаква да подейства?) и какво да правя за температурата освен лекарства? Някакви бабини илачи или хитрини? Много съм се уплашила, аз самата толко висока Т не съм имала и направо се шашнах сега. Моля ви за мнения. Благодаря
Пуснете изследвания за капсулни антигени за мононуклеоза (VCA Ig G + VCA Ig M)- ако са (+)? ...детето има мононуклеоза. И ангината ще отстъпи сама, и не се влияе много от антибиотично лечение. Ако детето няма мононуклеоза? ... въпросът е в правилният избор антибиотик- НЕ СУМАМЕД И ПОДОБНО- не работи.
Ако детето няма противоменингитни ваксини направени- Бексеро, Нейс-Вак С, моля да дадете силен антибиотик ( с оглед 41 градуса) и да направите допълнителни кръвни изследвания. Включващи И нива на прокалцитонин.

Херпангина при деца се влияе добре от Алоклер... тежките, гнойните ангини, при ГОЛЕМИ деца се влияят много добре от локален гранофурин.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 17:16 от Birdie

# 107
А задължително ли е за едно бебе да пълзи? Гледам, че около нас всички пълзят, че даже са по-малки от дъщеря ми, която е на 11 месеца и няма никакви наченки на пълзене, дори не се опитва. Тя като цяло от новородена мрази да стои по корем и си мисля, че за това и не иска да пълзи Thinking
Не е задължително.
Моето момченце направо тръгна да върви.
Даже още не може да пълзи

# 108
На същата възраст моето дете направи херпангина. Беше с 40 градуса. Студените крайници значат, че вдига температура, топлите, че температура почва да спада.
При нея помогна локално лечение, УНГ третираше налепите с медикамент (не знам какъв), но имаше невероятен ефект, първите дни ни викаше сутрин и следобед, за да я маже. Температурата спадна, детето почна да яде, а буквално беше като парцал, без да иска да яде и пие, температурата не спадаше. Ако сте от Варна, д-р Чамурлийски е УНГ-то.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 17:42 от Radeva-87

# 109
  • Пловдив
Здравейте, идвам с питане, защото съм безкрайно притеснена - бебчето ми е на 14 дена и от няколко дни редовно е напишкано, тоест памперсът пропуска, не можем да разберем на какво се дължи, например ей сега докато кърмя отново е мокър, снощи също е бил мокър... И така при всяка смяна на памперси. Благодаря предварително за отговорите!

# 110
Или го слагате неправилно или трябва да минете на по- голям номер памперс.

# 111
  • София
Време е за следващия размер, едва ли всеки път го слагате неправилно. И моя бебок на 2-3 седмици мина на по-големи памперси. Не гледайте кг на опаковката.

# 112
+ горното. Или сменете марката.

# 113
Може да има различни причини:
- Малък размер
- Голям размер
- Неправилно поставяне - вътрешните къдрички на памперса трябва да сочат навътре, външните да са оправени навън. Лепенките в кръста да са добре прилепнали
- Смяна след прекалено дълго време
- Ако нищо не става след горните 4, сменете марката

# 114
  • София
Какво стана с бебенцето?

# 115
Здравейте и аз имам нужда от съвет. Имам бебе на два месеца и половина.Само на кърма е, храня го през три часа и денем и нощем. Роди се голям, вече си е удвоил теглото, но от няколко дни почна да се храни различно. До сега цокаше бързо и за 10-15 мин се беше поел кърмата. Сега суче малко, плюе зърното, дърпа се, даже проплаква и не иска повече, успявам да го нахраня само ако се разхождам на ръце из стаята и всеки път се чудя дали в ял достатъчно и го тегля. Нощем суче като машинка като преди, но денем много ме притеснява. На някой случвало ли му се е това, имате ли идея какво може да е?

# 116
Моят син след няколко дни става на 3м. Преди около 4-5 дена правеше същото което описвате (само че отказваше само 1та гърда). Явно беше период и отмина. Сигурно и при вас е така, но за всеки случай огледайте дали няма гъбички по езика, небцето, бузите или пък да не го боли нещо друго.

# 117
  • до най-прекрасния мъж
За памперсите,  вземе ли да се опишква редовно, време е за по-голям размер. Ако е инцидентно, вероятно неправилно сложен памперс.

# 118
Станислава, ами по-добре е от тази сутрин. Държа си и снощи 39градуса, но антибиотика явно вече действа. Ако тази нощ не вдигне Т, явно минават нещата.
Направо съм в потрес за пореден път от ЛЛ и детските кабинети. Педиатърката ни не можа да го приеме, можело на следващия ден, та ходихме с 40 градуса до Пирогов. Там имало цял един педиатър за цялата болница, но той бил зает сега. От там в педатрията след вма - 2 часа чакахме да слезе лекар.. Май трябва да си направим пакет към някоя частна болница, а нашата педиатърка вече няма и да я търся.

# 119
Yan, не съм убедена и пакетите колко ще са от полза. При спешни ситуации положението е трагично, а говорим за столицата…

Общи условия

Активация на акаунт