За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 261
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Станислава, ами по-добре е от тази сутрин. Държа си и снощи 39градуса, но антибиотика явно вече действа. Ако тази нощ не вдигне Т, явно минават нещата.
Направо съм в потрес за пореден път от ЛЛ и детските кабинети. Педиатърката ни не можа да го приеме, можело на следващия ден, та ходихме с 40 градуса до Пирогов. Там имало цял един педиатър за цялата болница, но той бил зает сега. От там в педатрията след вма - 2 часа чакахме да слезе лекар.. Май трябва да си направим пакет към някоя частна болница, а нашата педиатърка вече няма и да я търся.
Колко приема на антибиотика е имал?
Как се казва?

# 121
5
Аугментин

# 122
Станислава, ами по-добре е от тази сутрин. Държа си и снощи 39градуса, но антибиотика явно вече действа. Ако тази нощ не вдигне Т, явно минават нещата.
Направо съм в потрес за пореден път от ЛЛ и детските кабинети. Педиатърката ни не можа да го приеме, можело на следващия ден, та ходихме с 40 градуса до Пирогов. Там имало цял един педиатър за цялата болница, но той бил зает сега. От там в педатрията след вма - 2 часа чакахме да слезе лекар.. Май трябва да си направим пакет към някоя частна болница, а нашата педиатърка вече няма и да я търся.
Yan25 ако бебето не се чувства добре защо него заведете във педиатрията на трета градска болница до Метростанция Вардар.
Аз преди пролетта заведохме малкия и много внимание ни обърнаха педиатрите.

# 123
Танче, сега е добре. Но спи от снощи в 21ч,събуди се 2 пъти, яде, игра малко и пак заспа. Сигурно си наваксва или антибиотика го унася?! Някой има ли идея?
Иначе имам приятелка в 3 градска, но сега разбирам, че имат педиатрия. Трябва да я разпитам.

# 124
  • Пловдив
Нормално е да спят повече след като са минали такива болежкки, възстановяват се.
Абонирайте се към частна детска клиника- обикновено са денонощни, имат лабораторията към тях и обръщат внимание.

# 125
Високата Т много изтощава тялото… много. Нека да поспи, за да се възстанови.

# 126
Танче, сега е добре. Но спи от снощи в 21ч,събуди се 2 пъти, яде, игра малко и пак заспа. Сигурно си наваксва или антибиотика го унася?! Някой има ли идея?
Иначе имам приятелка в 3 градска, но сега разбирам, че имат педиатрия. Трябва да я разпитам.
Нормално е защото се чувстват отпаднали и им се лежи повече..
Радвам се че е по добре.
Дай боже всичко да е наред.
Следи да не вдига температура..

Извинявай те забравих да ви поздравя.
Честит 1 ви Юни.

# 127
Я, така и така е подхваната темата ...

При спешни случаи в столицата, къде полагат най-адекватни грижи?

Не може ли да се отиде в частна болница и без да имаме абонамент за там?!?

# 128
Я, така и така е подхваната темата ...

При спешни случаи в столицата, къде полагат най-адекватни грижи?

Не може ли да се отиде в частна болница и без да имаме абонамент за там?!?
Ние когато малкия миналата година беше на 6 месеца и страдаше от бронхолит го водех ме във Политика България  до мол България.
Тя е частна клиника и там ни го излекуваха без абонамент.
Прегледа беше 72 лв .
Единствено е че без абонамент е скъпо иначе може да водите децата там.
Има много добри педиатъри и условия

# 129
В Пирогов нямат право да връщат, относително бързо реагират и лично аз не съм чакала много. За клиниката на бул. България съм чувала смесени отзиви, наскоро една майка сподели, че ако им кажеш какво да правят го правят ( ?!)…тя беше помолила за система заради висока Т. За Токуда съм чувала добри отзиви, но там е смесен потока в спешното (възрастни и деца).

# 130
  • София
Аз в Токуда съм видяла 1,6 час с бебе с над 39 градуса Т, и си тръгнахме. Отвратително им е спешното.
В детската на България също, вечер, 21 часа, чакаш ред наред с всички,
В ОБ се чака да слезе педиатър от отделението, инак веднага записват.

И разграничението разбира се, какво е спешно състояние.

# 131
  • София
Ние сме доволни от Поликлиника България. Звъннахме им малко след 13:00ч, в 14:30ч беше в кабинета вече. Бърз и обстоен преглед, бърз тест за грип, разпитват подробно. Единствено не давах всички изписани лекарства, защото някои бяха за деца над 3г, а той беше на 1г6м.
Парите са доста, но абонамент не ни трябва към момента. Ще са хвърлени пари на вятъра. За инцидентно разболяване и бърза реакция да. Просто беше случай, в който педиатърката не можеше да го прегледа.

# 132
За спешни случаи и ние водим големия ми син в Здравето или поликлиника България, защото е най-малко чакането, досега са го взимали почти веднага, но и посещенията не са ни били чак толкова много - в празнични дни, уикендите, посред нощ, в редовни дни педиатърката си го преглежда. От Здравето като че ли съм по-доволна, последно по Великден ходихме, веднага влязохме без предварително запазен час.

# 133
Здравейте, бебе на почти 5м.
Изглежда да го мъчат зъбките. Постоянно ръцете са му в устата. Не е спокоен през деня. Вчера имаше темп 37 до 37,3 почти през целия ден. Днес същата температура. Звънях на педиатъра, писах й, не ми вдига. Изпуснах й работното време и не мога да се свържа.
Има и леко зачервяване на едното оченце, и сълзи прозрачна сълзичка (но това е отдавна, подозирам запушено, стеснено каналче).
Възможно ли е 2 дни поред зъбите да са причината за темп?
Благодаря

# 134
  • София
По-скоро не.
Идете на преглед при първа възможност

Общи условия

Активация на акаунт