За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 379
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Да се допълня за рефлекса на Моро,много помага повиването,спира неволните движения,създава и тясното усещане на утробата и успокоява малките бебета.

# 436
Моето бебче спи в гнездото си. Не иска да спи в леглото си. Гнездото е по-широко, отпускам му крайщата, антирефлуксно е. Слагаме го в леглото му вечер. По-тясно му е и се чувства по-добре.

# 437
Да препоръчате някакъв гел/ крем след ухапване от комар, с който да намажа пъпките? Нещо подходящо за бебе на 10 месеца?

# 438
Аз ползвам на Бебо.

# 439
  • Пловдив
Ние сме ползвали основно с картинки книжки , не с реални снимки и детето изобщо не се е объркало.
Разпознаваше си животните и на улицата ( котки/ кучета) и по зоопаркове.

# 440
  • до най-прекрасния мъж
Да препоръчате някакъв гел/ крем след ухапване от комар, с който да намажа пъпките? Нещо подходящо за бебе на 10 месеца?
Фенистил ми беше препоръчала нашата педиатърка  преди дни, когато й пратих снимки на 2-3 пъпчици на малката. Тя е на 6++ , така че явно е подходящ.
Да се допълня за рефлекса на Моро,много помага повиването,спира неволните движения,създава и тясното усещане на утробата и успокоява малките бебета.

Ако понасят. Моята ревеше като заклана, ако опитам до я повия и правеше чудеса, за да си измъкне ръцете. Щом събуди баща си, който спи много дълбоко с рева си, представете си. Точно бях гледала метода на д-р Карп и реших да опитам. Изобщо не помогна, успокои се, като я разпових. Беше на около 1.5 м, повече не съм опитвала. Просто оставих тоя период да си отмине и тя докъм 3.5 м го беше израснала и спеше доста спокойно. Сега вече е друга бира, защото се научи да се върти по корем и гръб и активно практикува в кревата нощем, но периоди всякакви. Отминават, просто се научете да се изключвате и да не обръщате внимание, иначе като мен бебето ще започне да спи, вие не.

# 441
Ако понасят да,ако не са изнервени и ако не им е горещо.Най-лесно се свиква с постепенно повиване,с оставяне на ръчичка извън пелената в началото.Аз съжалявам,че изобщо дори не пробвах,а се мъчих по други начини да си облекчавам живота.
За двигателните умения-активно ги упражнявайте денем,за да не иска да ги прави вечер.Когато напълно ги усъвършенства,ще спре.Дотогава упражнения в будното време помагат много.

# 442
Момичета, какви карти/книжки с животни купихте на вашите бебета? С реални снимки на животни или с рисувани снимки на животни. Питам защото рисуваните са доста нереални като цветове. Незнам дали няма да объркат бебето. Благодаря!

Ние имаме карти на carrot bg и изглеждат доста добре. бебето е още малко и не ги ползваме още (само тези за визуална стимулация). Смятам че са на приемливи цени, когато ги купите в комплект с други.

# 443
Здравейте, бебето ми е на 17 дни и изведнъж спря да се изхожда както предните дни (3-4 пъти дневно). На смесено хранене е с кърма и добавка адаптирано мляко. Педиатърката ни изписа клизма за бебета, която да използваме и след нея започна веднъж на ден да се изхожда. Това нормално ли е като честота? Мерено е и наддава.

# 444
Моро е архаичен рефлекс. Изчезва си сам- с него не може да се "борите".
НО, наистина, и до 4-5м възраст, повиването на ръцете на бебетата играе определно значение, и наистина много успокоява, особено вечер.

Цитат
може би д-р Бърди да даде мнение?
за кое?

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 18:39 от Birdie

# 445
Момичета, какви карти/книжки с животни купихте на вашите бебета? С реални снимки на животни или с рисувани снимки на животни. Питам защото рисуваните са доста нереални като цветове. Незнам дали няма да объркат бебето. Благодаря!

Ние имаме карти на carrot bg и изглеждат доста добре. бебето е още малко и не ги ползваме още (само тези за визуална стимулация). Смятам че са на приемливи цени, когато ги купите в комплект с други.
Благодаря! И аз точно днес ги разглеждах. Например книжките на Фют са с рисувани животни. Ако взема и картите и книжките .... може би д-р Бърди да даде мнение?

# 446
Здравейте, бебето ми е на 17 дни и изведнъж спря да се изхожда както предните дни (3-4 пъти дневно). На смесено хранене е с кърма и добавка адаптирано мляко. Педиатърката ни изписа клизма за бебета, която да използваме и след нея започна веднъж на ден да се изхожда. Това нормално ли е като честота? Мерено е и наддава.

Не мога да бъда много полезна, защото моето дете е на месец и няколко дни, но е нормално да има дни, в които да не ака и дни, в които да ака повече или по-малко. Казаха ми, че ако бебето не ака повече от 3 дни, тогава било притеснително. Ние първия ден, в който се прибрахме, имахме проблем с акането или поне аз така си мислех. Не беше ходила до тоалетна деня, преди изписването и целия ден вкъщи, когато ни изписаха. Цяла нощ не спахме и отидохме на лекар на следващия ден вечерта и ни казаха, че не е притеснително, щом само 24 часа не е акала. На следващия ден вече се изходи малко, но от сърце😂 И сега е така - всеки ден ака, но някой път един път, някой път по 3-4 пъти.

# 447
  • София
Добър вечер,
Рядко пиша но ви следя
Вчера детето ми, което е на 5 г и 6м вдигна темп 37гр свлау в след 5-6часа
Но днеа забелязах е раничка на главата, върнах лентата назад и си спомних че в петък галейки го по тила каза,, Мамо боли ме,не ме натискай"напипах нещо като образуваните под кожата - обяснявам си го като ухапване от насекомо както и вдигането на темп.
Прилагам снимка, ако може да ми кажете от какво може да е

# 448
  • София
Има книжки и карти както с нормално изглеждащи животни, така и с по-детски нарисувани. Обаче не такива, на които слонът е оцветен розов, а мишката лилава например. Гледам да са както реално изглеждат, за да не казва после в детската градина, че маймуната е синя например, защото така е видял в еди коя си книжка. А като пътуваме и има коне/овце/крави/щъркели и т.н. и е буден винаги гледам да му покажа и реалното животно как изглежда.

# 449

Привет,
при нас приложих две простички неща, споделени от д-р Бърди- увеличи количеството или ползвай АМ Хумана. Сменихме всички млека на пазара, знам добре, че не трябва, но се спичаше от всичко и беше ад. Лактана го разхлабваше, но повръщаше. Откакто сме с Хумана- всичко е наред! Клизмите са много крайно решение...
Един път дневно е ок, но вероятно усвоява всичко и е нужно повече. Когато увеличих, въпреки таблиците, нещата се нормализираха.

Общи условия

Активация на акаунт