За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 352
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
По късно ще кача по ясна снимка, като заспи, иначе гласа от шарката ли идва?
Вероятно, вирус е, освен обрив си има температура, имунитета пада, развиват се всякакви симптоми. Свържете се с лекар за съвети, ако ще го водите на кабинет, предупредете, че сте с Варицела, за да съобразят и да няма други деца.

# 511
Здравейте бебо в неделя става на 9 месеца от кога мога да го слагам на проходилка?

# 512
Не се препоръчва използването на проходилка. Има много повече вреди, отколкото ползи.

# 513
Не се препоръчва използването на проходилка. Има много повече вреди, отколкото ползи.
Ами например аз да го раздвижвам от кога мога?

# 514
Какво значи да го раздвижваш? Изправя ли се? Оставяй го на земята с играчки и ще си ходи и пълзи. Моето е от 6 месечно на пода. Изправи се сама между 7ми и 8ми месец, почна да пълзи, да се изправя по мебелите, после крачки и преди годинката проходи. Просто му дай пространство и свобода, не му трябват никакви проходилки.

# 515
  • Германия
Оставяш го на земята и да се оправя. Както искаш да го раздвижваше? Има ли му нещо на детето? Ако не, най-добре на земята

# 516
Оставяш го на земята и да се оправя. Както искаш да го раздвижваше? Има ли му нещо на детето? Ако не, най-добре на земята
Нищо му няма съветваха ме да го слагам на проходилка

# 517
А бебето движи ли се, защо трябва да го раздвижвате? Пълзи ли, изправя ли се ?
Както казаха вече, не се препоръчва ползването на проходилка. Оставете го на земята, то ще се научи всичко само да прави. Няма нужда да му давате зор.

# 518
И с двете деца не съм ползвала проходилка. Дъщеря ми се изправи сама на 7+ месеца и постепенно започна да крачи настрани, след като пролази на 9м вече си се изправяше навсякъде. Синът ми също започна да се изправя на 7+, но той пък го правеше само ако се хване за пръстите ми. Оставях го за по 1-2 минути до 8 месечен прав, после вече го оставях прав, хванат за дивана и той си крачеше встрани. Пролази на 10 месеца, все още не се е пуснал сам. На 1г е.

# 519
Здравейте,колко градуса поддържате в домовете си? Ние сме с новородено и имам чувството ,че днес бях претоплила бебето,понеже пък я чух вчера да киха.Много се стреснах с това претопляне и простудяване,а това което пише за 22-24 градуса ми се струва студено за бебе. Бихте ли споделили вашия опит?
Благодаря

# 520
Здравейте,колко градуса поддържате в домовете си? Ние сме с новородено и имам чувството ,че днес бях претоплила бебето,понеже пък я чух вчера да киха.Много се стреснах с това претопляне и простудяване,а това което пише за 22-24 градуса ми се струва студено за бебе. Бихте ли споделили вашия опит?
Благодаря
Бебетата кихат както всеки човек заради прах, миризма, ако нещо е подразнило носа, например сухо сополче, не значи че бебето е простудено. Лято е, над 30 градуса, 22-23 градуса в дома е ок. Предполагам го държите и завито, което още повече го топли. Бебетата само лежат, няма как да се охладят много, не прекалявайте с обличане.
Моето дете е родено на 22.06 миналата година, климатика беше настроен на 23 градуса, тя стоеше по боди с късо ръкавче и чорапки, завита с памучна или муселинова пелена. При по-висока температура, разбирайте изключен климатик, ставаше червена, потна, неспокойна. Юли и август в жегите климатика не е спиран и денем и нощем, жива, здрава и непростудена е.

# 521
У нас е студено и новороденото го гледахме на 18 градуса, особеност на апартамента, не заради климатик. 22-24 градуса в никакъв случай не е студено за бебе. Бебетата кихат, за да си почистят носа.

Претоплянето е много по-опасно за бебето. В книгите за гледане на бебе, които четох, пише бебето да се облича както най-малко зиморничавия човек в къщата, обикновено бащата, защото майките често навличали, а и след раждането по хормонални причини на жената й било по-студено от обикновено.

# 522
Здравейте Simple Smile Някой да е давал gripe water против колики - какви са ви наблюденията, помага ли наистина? Някакви странични ефекти?

# 523
Вкъщи поддържаме с няколко градуса по-ниска температура от тази навън. Вчера, например, навън беше 34°. Пуснах климатика на 27°. Бебето е в същата стая по боди с къс ръкав, но не директно срещу климатика. Вкъщи е топло и зимата, а лятото е нетърпимо. Без климатик не бихме могли да спим. Понякога пускам този в хола и охлажда спалнята, защото този в спалнята е точно срещу кошарката и няма как. Той работи до преди да си легнем. Гледам максималната разлика в температурата вън и вътре да е 6-7° заради температурния шок. На мен ми става много зле, ако от 34° вляза на 24°. Да не говорим колко пъти съм стигнала до АБ заради климатик на 22° лятото и над 30° навън. Аз съм особен тип змия и обичам лятото да ми е хладно, но не много, а зимата спя без климатик, но през деня обичам да е много топло Blush

# 524
Есента и цяла зима си поддържахме 20-23 градуса в целият апартамент. Той е зверски топъл и не сме пускали парно никъде. Бебока е винаги бил облечен само с гащеризон ( тези с ципа на HM и Angel baby). Сега лятото ми идва да избягам от тая планета . Имаме само 1 климатик в хола и като го пусна, отварям вратите навсякъде да влиза хлад. Нищо не влиза - 25 е минималната температура и държа бебока по памперс 😂

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 12:09 от Luellis

Общи условия

Активация на акаунт