За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 337
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Кое е това АМ, което го има в ДМ??

Синът ми е пил само ХИП и си мислех, че е адекватна марка..

# 556
Кое е това АМ, което го има в ДМ??

Синът ми е пил само ХИП и си мислех, че е адекватна марка..
Пюретата на Хип в Германия се различават (несъществено) от пюретата на Хип в БГ (произведени в Румъния). По видове, по възраст за хранене на бебето (в Германия всички започват от 5 месеца, нямат 4-ка), по енергийно съдържание (там са с повече енергийна стойност от тези тук пример обикновена Тиква). За АМ бяха бебе нещо си , но те все въртят около имената бейби лав, бебевита, бебе дрийм и т.н. не съм им обръщала много внимание. Хумана, която е немска марка изключително рядко се среща и то като единични продукти, Хип също като единични продукти , направо бих казала даже липсващи видове от асортимента. Обикновеното Хип и Хип ХА и това е. Другите понякога ги пускат понякога по цял ден обикаляш от град на град докато намериш това което ти трябва на Хип. Нито веднъж за години не съм видяла немска майка да купи нещо на Хип докато аз избирам и разглеждам рафтовете за бебешки храни.

# 557
Ако може и аз един въпрос за акото.. 😅
Каква може да е причината за промяна в цвета и консистенцията на изцяло кърмено бебче?
Скрит текст:
След няколко дни прави 4 м. Напоследък се случва да прави пауза от 48 часа, в които да не се изхожда. Спокойно е, коремчето е меко. Аз нямам промяна в диетата, не взимам лекарства. Бебето приема само вигантол. Понякога лефакс, но сега не съм давала. До скоро изхождането беше жълто по-гъсто с частички, а от четвъртък е рядко и по-оранжево. В петък не се изходи, но вчера и днес пак е такова.

# 558
  • Германия
Хип е немска марка. И съвсем добре заредена, изобщо не знам къде е това да има само единични продукти 🤨

Млякото на дм е Babylove, действително познавам много майки, които го купуват и са доволни 🤷🏻♀

# 559
Хип е немска марка. И съвсем добре заредена, изобщо не знам къде е това да има само единични продукти 🤨

Млякото на дм е Babylove, действително познавам много майки, които го купуват и са доволни 🤷🏻♀
Австрийска марка е. Управлението на фирмата  е в Австрия както и завода или каквото му е,там името. Поне в последните години. Произвежда се в Австрия и от там се внася в Германия. Във всички хипермаркети , знаеш те имат няколко основни вериги във всички провинции са заредени с малък асортимент. Като че ли само в по-голям Кауфланд съм намирала повече асортимент, но те зареждат асортимент от направо всички марки АМ, така че е логично. И цената им е добра 0.69 цента за 125 гр. зеленчуково пюре. В БГ знаем , че няма такава цена.

# 560
По темата с млеката...
Бебето ми беше с големи проблеми и се наложи да изпробвам, какво ли не. От всичко на пазара- за нас решението беше за рефлукс- фризофом, в последствие преминахме на хумана. Сега е само на нея, 5 месеца, изцяло на АМ. Изключително доволна съм! То не бяха запек,повръщане,зелени акита...чудо- първите месец, два.Недостатък- не навсякъде я има и често се налага да правим поръчки в аптеката. Знам, че смяна на АМ не препоръчителна, но се видяхме в приключения😟

# 561
Здравейте майки.От два дена насам бебето ми чеше очите си с ръце днеска забелязах че очите са малко зачервенил ходихме на педиатър и тя ни изпрати на очен лекар,лекара направи преглед и каза Конюктивит и написа капки Артелак ектоин 4×1 на ден.Каза ако няма подобрение след 3 дена пак да си ходим.Някой сблъсквал лие такъв проблем дали е ползвал същите капки?Благодаря ви

# 562
Момичета,

Къде в София мога да заведа бебето на преглед, като от снощи е с позитивен тест за ковид? Има ли специализирани кабинети?

# 563
Момичета,

Къде в София мога да заведа бебето на преглед, като от снощи е с позитивен тест за ковид? Има ли специализирани кабинети?
Детската поликлиника на бул. България, като съобщите по телефона че е с Ковид или че е контактно. Те имат червен коридор. Или в Педиатрията там зимата имаха фургон с сега незнам дали е още там. На мен ми бяха казали, че ако бебето няма проблеми да не го мъча с прегледи и тест защото и такъв ще му направят. Следи се в къщи за общо състояние и клинична картина , т.е. какви са му оплакванията и отшумяват ли полека.

# 564
Как успяхте да направите тест на бебето? Иначе в Здравето преди имаше педиатричен Ковид кабинет, можете да се обадите да питате има ли го още, че нали на много места ги изпозакриха.

# 565
Ох, аз не бих препоръчала Здравето. Не спазват никакви мерки за безопасност и контакт на здрави с болни деца. В смисъл не само със Ковид но и с други инфекции. Тези на бул. България твърдят че разделят потоците.

# 566
И на бул. България не ги разделят, поне миналото лято, докато чакахме за банален вирус, детето преди нас се оказа с Ковид. Синът ми тогава не знам как не се зарази тогава и с ковид, може би защото беше с маска. Но на бебе няма как да се сложи, та в общи линии все тая къде ще отидат.

# 567
Как успяхте да направите тест на бебето? Иначе в Здравето преди имаше педиатричен Ковид кабинет, можете да се обадите да питате има ли го още, че нали на много места ги изпозакриха.

С антигенни тестови в носа.... Аз ги правих - не беше приятно, но нямаше как в лаборатория да го заведа.

# 568
Зимата и пролетта на бул.България ги разделяха потоците. Но имаше родители, които бяха скрили че е с Ковид детето и минаха през зеления коридор. Целта им била да не правят тест на детето а само преглед.

# 569
Здравейте, мами. Бихте ли ми препоръчали добър детски гастроентеролог. Имаме следният проблем. Мама съм на момиченце на 5м. От 2 седмици е с зелено ако (не изцяло, само на места и не всеки ден).  Няма разстройство, коликите при нас минаха сравнително леко и бързо.  Тя е на АМ hipp combiotic 1 от самото начало. Направихме консултация с специалист, но не останах много доволна от прегледа. Препоръчаха ни да сменим млякото с Aptamil ADC (защото мислят, че има непоносимост към лактоза)  малката отказва да го пие.  Така, че ви моля за съвет и препоръка за добър специалист за второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт