Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 43 322
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте ! Малко съм притеснена утре влизам в 32 г.с днес бях на ФМ. Бебето е 1.760 кг.
Главата и е много голяма 8 см. Как вървят нещата при вас ? Дали няма да стане повече от 10 см ?
Аз съм в 30+1седм. Понеже имам проблем с бъбрека и обикалям болниците като луда….Та снощи като ни измериха точно в 30г.с,главата на бебка отговаря на 32+3 дни. Това за притеснение ли е? Нали при плода главата трябва да е винаги по-голяма. Главата и коремчето винаги се развиват по-бързо. При моята бебка главата е винаги с две седмици напред,и не само и коремчето и бедрото. Не съм с ранна овулация защото съм инвитро.Никога нито АГ,нито морфолога,нито който и да е от докторите ми е казал че е проблем. В четвъртък съм на фетална и ще попитам все пак☺

# 121
Възможно ли е тапата да е безцветна? При първото ми раждане беше розова с кървави нишки и повече като обем.
Слагам в скрит текст описание на каква находка имах преди малко :
Скрит текст:
Прозрачно слузесто течение на бельото, без мирис. Доскоро лекувах с полижинакс, но мина седмица от последната капсула. Нямам болки и стягания.

Да, напълно възможно е. Но тапата е по-гъста, докато обикновеното течение е по-воднисто. Като обем може да е по-малко, ако пада на части.

Момичета ,в 36 г.с +4 дни съм ,сутринта имах леко розово зацапване по бельото . Бях на тонове ,не уловиха контракции ,имам 1.5 см разкритие . Казаха ми ,че имам поне няколко дни до раждането .
Някоя от вас имала ли е подобни симпотми и кога почна раждането.  
Имам и леки менструлани болки .

Възможно е да си откараш още 2-3 седмици така. Щом нямаш контракции, значи няма индикации за започнало раждане. Разкритието не означава, че веднага ще започне раждане, нито че ще е до няколко дни.  Зацапването, ако е примесено със слуз, може да е тапата, а може и да е и от прегледа за разкритие. При него е често срещано зацапването след това. Но те съветвам да не се настройваш, че веднага ще родиш, защото си все още в 37г.с. Не за друго, но знам колко е неприятно да чакаш всеки момент, а раждането да не започва.

Иначе, аз втория път имах 4 см разкритие най-малко 10 дни преди раждането. Вероятно е било от много по-рано, защото имах много подготвителни контракции, но преди това не бяха ме преглеждали. Няколко дни след прегледа за разкритие започна да ми пада тапата на части, но пак не родих. Накрая родих ден преди термина.
. Много благодаря Simple Smile

# 122
Незнам до коя седмица беше, но главата върви по голяма и в един момент се нормализират нещата. Аз докато да родя все казваха че е голяма а краката къси и аз се бях вкарала в един филм. Е, роди се здраво и с нормална големина на главичката, слава на Бога. Зависи и от ехографа и как е измерена.

# 123
Аз знам от моята АГ, че в България бебетата излизат с големи глави и къси крака според заложенито в данните на ехографа, защото размерите заложени фабрично /може би такъв е софтуера не знам/. Отделно бебетата определено нямат еднакъв темп на растеж през всички седмици, понякога едно изостава, друго наваксва. Да не говорим, че последните седмици все повече и повече личат чисто генетичните данни на родителите Simple Smile

# 124
Да,наистина последните седмици вече си зависи от гена. Едни бебета ще качат малко и ще се родят 3кг, а други ще качват стремглаво и ще се родят над 4кг. За размерите на отделните части на тялото, е повече от ясно, че няма как да отговарят на напълно еднаква седмица. Все пак са индивидуални човешки същества, а не роботи. Но по принцип всички бебета имат големи глави и къси крака. Нормално е и торсът да е по-издължен спрямо краката.

# 125
Здравейте, момичета! Днес правих обременяване с глюкоза, в 28 г.с. съм. Дали някой може да ми разчете резултати, пратих ги на ендокринолога но още не ми е отговорил. Предварително Ви благодаря!

# 126
Здравейте, има и някой успял да излекува Ешерихия коли в урината без антибиотик?

# 127
Здравейте, момичета! Днес правих обременяване с глюкоза, в 28 г.с. съм. Дали някой може да ми разчете резултати, пратих ги на ендокринолога но още не ми е отговорил. Предварително Ви благодаря!
.

# 128
Здравейте, има и някой успял да излекува Ешерихия коли в урината без антибиотик?

Бактерии се лекуват само с антибиотик. Особено при бременните, бактериалната инфекция може да бъде много опасна, така че е редно да ти изпишат АБ.

# 129
  • София

Не, даже бях в болница десет дни на два антибиотика. Не мисля, че е шега работа.

# 130
Нито един от антибиограмата ми не е съвместим с бременност. Плюс съм в 10 седмица. Почти на всичко е резистентна.

# 131
Здравейте,освен при записване на ЖК, кога и какви изследвания се правят при проследяване?

# 132
Всичко е по преценка на АГ, но към 5ти месец кръв и урина, после пак към 8-9м както и микробиология, ако са минали повече от 6м от сифилис пак пускат изследване. Какви изследвания по конкретно ви интересуват.

# 133
Lady12, аз съм се следила в частна болница и са ми пускали много редовно кръв и урина. Отделно поне веднъж ще ти пуснат изслвдване за спин, сифилис и хепатит В. Може и цитонамазка да ти назначат, ако нямаш правена последните 6 месеца. Микробиология поне веднъж също ще ти вземат. Други допълнителни изследвания може да ти пуснат, ако лекарят прецени. Няма как да се даде точен отговор на този въпрос. За това е лекарят да ти казва кога какво изследване да пускаш.

Имай предвид, че по ЗК се полагат по-малко на брой изследвания, докато за качествено проследяване на бременност се правят много повече. Може да видиш в интернет в брошурата "Майчино здравеопазване" какви изследвания ти се полагат по касата и кога.

# 134
Нито един от антибиограмата ми не е съвместим с бременност. Плюс съм в 10 седмица. Почти на всичко е резистентна.
В 10г.с е наистина рано,питайте вашия АГ за Монурал. Това е иновативен АБ ,с тридневно действие ,след еднократен прием. Разбира се съчетан с необходимото лечение + 1 месец по х3 на ден Уринал Акут.
Аз ,заради тази Е.coli в урината ,от болки стигнах до спешното. Действайте навреме.

Общи условия

Активация на акаунт