Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 42 879
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
С ехограф се вижда пола в тази седмица,  но трябва да е добър апарат. На мен при двете бременности се видя пола много рано.

# 631
Изследването за Даун е генетично, с кръвна проба, от която се извлича ДНК на детето - така се определя полът. С ехограф в кабинета в тази седмица не може да бъде определен.
Здравейте ,чета Ви коментари че в 12,13 седмица не може да се види пола на бебето,казаха ми ,че като се правите изследването на Даун там виждат пола на 99% . Това изследване се прави 11-13 седмица .

В 12 г.с на ехограф ми казаха момченце и пренаталния тест го потвърди Simple Smile

# 632
12 гс е твърде рано за какъвто и да било ехограф. Казаха ми момче в 13гс на много модерна апаратура, бебето се криеше до късно обаче и чак в 30 гс се разбра полът-момиче. Роди се момиче. Не се настройвайте от сега, че може да се окаже друго.

# 633
Въпросът не е само в модерната апаратура, а в лекаря, който прави изследването. Апаратурата не определя пол, лекарят гледа, каквото трябва да се гледа и дава предположение. Факторите, разбира се, са много и сигурно често се греши в предположението, но не е невъзможно да се определи полът толкова рано.
Съгласна съм, че не трябва да се залагат големи надежди и очаквания, защото дори в напреднала седмица може да се обърка и да се роди бебе от противоположния пол.
В крайна сметка, полът няма как да се промени и няколко седмици изчакване няма да са фатални.
На мен ми беше интересно да знам, не съм имала никакви предпочитания, просто любопитство. Казаха ми в 13та седмица и се потвърждаваше всеки път и на раждането също 😁

# 634
Според мен има значение  и апаратурата. Няма как ехограф от 90'те години да се сравнява с такъв на 2-3 години, който показва 3д, 4д изображения. Казаха ми в 11 гс пола на бебето, беше завъртяно с дупето, дори и аз го познах, АГ само потвърди.
Естествено позата на бебето е важна, има случаи до последно не се вижда, защото бебето е застанало кофти или пък пъпната връв е между краката. Но 12-13седмица никак не е рано да се види пол.

# 635
Мда и аз смятам, че и лекаря и апарата са важни.  АГ ми каза никакъв шанс пол преди 18г.с при записването в 12гс, имаше чудесен апарат.  4 дни по - късно на ФМ лекарката даде 80% предположение за момиче , така и си остана.

# 636
  • София
Е, в крайна сметка шансът да сгрешат е само 50% Simple Smile

# 637
В моята отчетна група при повече от 50%, на които им казаха пол в 12гс, после се оказа, че пола е противоположния 😀
Почакайте поне до 18гс, за по-сигурно. Че някои даже купиха и дрешки.. 😀

# 638
Изписвали ли са ви противоалергично за кашлица по време на бременност? От събота съм с кашлица и температура, отрицателен тест за Ковид и днес бях при личната. Установи се, че имам трахеит и ми изписа сироп Стодал, тантум верде и противоалергично, но не знам дали мога да го приемам бременна. В 24 г.с. съм.

# 639
Освен апаратурата и кой стои зад нея, значение има и как е застанало бебето.

# 640
Момичета, днес бях на преглед за разкритие 37ма седмица. Имам 2см и при запис на тонове се видяха контракции. Нямам някакви кой знае какви болки. Лекаря каза , че до края на седмицата ще тръгне раждане. Някоя с подобен сценарий?

# 641
На мен да.
От първи юли се мъча с някакъв вирус, пих и антибиотик, но все още се влача с една неприятна суха давеща кашлица. Антихистамините успокояват лигавицата. Т.е. няма да е точно лечение а потискане на симптом, за да Ви облекчи.
/ За справка - два негативни домашни корона теста/
Изписвали ли са ви противоалергично за кашлица по време на бременност? От събота съм с кашлица и температура, отрицателен тест за Ковид и днес бях при личната. Установи се, че имам трахеит и ми изписа сироп Стодал, тантум верде и противоалергично, но не знам дали мога да го приемам бременна. В 24 г.с. съм.

# 642
Може ли да споделите какъв антихистамин и по колко капки вземахте? Понеже лл ми каза, че няма значение, но да е нормална доза за възрастни.
На мен да.
От първи юли се мъча с някакъв вирус, пих и антибиотик, но все още се влача с една неприятна суха давеща кашлица. Антихистамините успокояват лигавицата. Т.е. няма да е точно лечение а потискане на симптом, за да Ви облекчи.

# 643
Здравей Камелия,
моят е на таблетки -> Cetirizin AB 10 mg - по една таблетка вечер, но - аз живея в Белгия, и това ми беше изписано от личния лекар след като провери какво е разрешено по време на бременност в някаква онлайн платформа.
Аз по принцип си имам суха кашлица от алергии и винаги имам Rupatadin, който също е таблетки 10 mg - но явно, няма достатъчно данни за употреба по време на бременност и го замени.

Може би в аптеката ще имат повече и , надявам се, по-достоверна информация 🤞

Може ли да споделите какъв антихистамин и по колко капки вземахте? Понеже лл ми каза, че няма значение, но да е нормална доза за възрастни.
На мен да.

# 644
Здравейте, момичета.
Имам един въпрос - на последната микробиология имах стрептококи и ми изписаха Клиндавизин В за 7 дни. Имах бяло течение и преди, което си продължава и след лечението. На следващия преглед лекарят каза, че няма да пускаме микробиология пак, защото антибиотикът си е свършил работата. Аз обаче не съм спокойна, защото няма как да знам дали са се изчистили без изследване. Освен това си имам течение, за което му казах, но той каза, че ако няма сърбеж по-силно течение по време на бременност било нормално.
Вие как мислите дали да отида при някой друг за микробиология или да чакам следващия преглед, който е на 5-ти август и тогава да настоявам да го пуснем.

Общи условия

Активация на акаунт