ЛОНДОН - 12

• 39 041
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Ние имахме проблем с карти на ДСК, добре че имахме револют и предварително знаехме, че те работят безотказно. Може първоначално да си купите еднократен билет, и след като пробвате картите, да видите кои стават. На мен много странно, последния ден не ми изтеглиха сумата за деня от револют картата, и ако ходя пак, няма да смея да ползвам същата карта. Не знам защо се получи така, но е частен случай. Като изключим това, с револют си е екстра.

# 376
И при нас имаше проблем с карта на ДСК, но ползвахме успешно кредитна и дебитна на Уникредит и Револют.

# 377
На Уникредит са картите!
ОК, ще проверим първо и тогава ще мислим за ойстър, ако трябва.

# 378
  • Great Britain
Добре, в крайна сметка наложително ли е да си изкарваме тези Ойстър карти за транспорта или можем безпроблемно да си плащаме с безконтактните? Ние с ММ, разбира се, имаме всеки безконтактна карта. За дъщеря ми /14г./ се чудих, но сега се сетих, че тя има карта Револют.
Не.Не е наложително.

# 379
  • София
Синът ми е на 15 и е с детски Револют. Нито той, нито ние имахме някакви проблеми.

# 380
ако ви се полага отстъпка за дете, с безконтактна карта няма как да я получите, трябва ойстър. Но пък и той струва пари, така че зависи как и дали си направите сметката.

# 381
  • Варна
Горещо ви препоръчвам да посетите Borough market. Сякаш не съм чела за него в темата и случайно попаднахме там, много ни хареса определено.

# 382
Моля, кажете ми за London Eye - колко време продължава? Доколкото разбрах, спират да си правиш снимки.
Мен доста ме е страх от височини, но моите хора искат да се качим...

Toni_baraboni, може ли малко повече информация за Borough market.

# 383
  • софия
На London Eye няма как да ти стане страшно от високото. Кабинките са големи, затворени. Не помня дали спираше, движи се много бавно и това позволява да правиш снимки.

Borough Market е нещо като Бокерията в Барселона, лъскав и чист Женски пазар. Готино, пъстро. Пазар.
Докато сме на тема пазар и храна, споделям църквата на Св. Марк в Мейфеър (Mercato Mayfair). Бивша църква, в която има различна храна, а покривът е тераса, на която можеш да седнеш. Интересно и приятно е. Точно до нея е фиш енд чипс The Mayfair Chippy, в който сме яли една от най-вкусните типични храни.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 14:49 от zvаnchе

# 384
окото не спира, движи се много бавно и дори се качваш и слизаш в движение
има време за всичко, дори да ви омръзне

# 385
  • Варна
Моля, кажете ми за London Eye ...

Toni_baraboni, може ли малко повече информация за Borough market.

London eye не е страшно изобщо, да не кажа, че е пълна досада, загубени пари според мен, НО това е мое мнение и не го налагам в никакъв случай Simple Smile
Borough market е покрит пазар, където можеш да хапнеш всякакъв тип храна, сервират ти направо от сергиите, има и къде да седнеш... Можеш да си купиш разни неща интересни, за хапване. Това му е сайта, погледни го:   https://boroughmarket.org.uk/

# 386
Благодаря ви!
Да смятам ли, че за 20-30 минути максимум ще приключа с London eye?

Toni_baraboni, благодаря, ще го имаме предвид, ако ни е удобно да го посетим. Че аз съм мн зле с ориентацията, ММ ме води, аз само след него - нито знам къде ни е апартамента, нито нищо... Relaxed

Ние в петък тръгваме. Всъщност в събота ще сме в Лондон. Ще летим от Букурещ, така че в петък ще нощуваме там.

# 387
аз ходих много отдавна и не помня, ама май половин час траеше едно завъртане. Обаче опашката за качване беше поне още толкова.

# 388
Ох, извинявам се, че задавам толкова въпроси, но наближава пътуването и се чудя за някои неща.
Значи, то така се пада, че първите дни са събота и неделя. Предполагам, че това е предпоставка да е по-пълно с туристи и изобщо навалици... Кои ли обекти е най-,дачно да посетим в почивните дни и кои да оставим за делничните? Виенското колело дали има значение събота/неделя за опашки?
Искаме да видим Бъкингамския дворец, Тауър бридж, крепостта Тауър, Уестминстърското абатство.
Ще поситем и Borough market.

Моля за подсказки! Който е ходил наскоро.

# 389
Ох, извинявам се, че задавам толкова въпроси, но наближава пътуването и се чудя за някои неща.
Значи, то така се пада, че първите дни са събота и неделя. Предполагам, че това е предпоставка да е по-пълно с туристи и изобщо навалици... Кои ли обекти е най-,дачно да посетим в почивните дни и кои да оставим за делничните? Виенското колело дали има значение събота/неделя за опашки?
Искаме да видим Бъкингамския дворец, Тауър бридж, крепостта Тауър, Уестминстърското абатство.
Ще поситем и Borough market.

Моля за подсказки! Който е ходил наскоро.

Билетите за Окото са с точен час, така че не се притеснявайте от опашки. Билети за Sky Garden резервирахте ли си? Безплатни са, но от днес за събота едва ли ще има.

Други пазари, които ми харесаха са:
1. https://leadenhallmarket.co.uk/
2. https://www.spitalfields.co.uk/

Общи условия

Активация на акаунт