ЛОНДОН - 12

• 39 043
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Когато купите билети за влака през Stansted Express веднага ли ги получавате на мейла, че едната банкова карта не сработи и въведох друга и нямам идея дали последно успях да ги закупя или системата ме изхвърли. Притеснявам се да не ги купя два пъти

# 361
Когато купите билети за влака през Stansted Express веднага ли ги получавате на мейла, че едната банкова карта не сработи и въведох друга и нямам идея дали последно успях да ги закупя или системата ме изхвърли. Притеснявам се да не ги купя два пъти

Аз така и не успях да ги купя онлайн. Два пъти пробвах, двата пъти ми блокираха сумата в картата, но билети така и не получих. Отидох на място, когато бяхме вече в Лондон (на нас ни трябваха за навръщане), обясниха ми, че сумата само е блокирана, да не се притеснявам. Но не съм успяла да купя билетите. Та, купихме ги на място.

# 362

Аз така и не успях да ги купя онлайн. Два пъти пробвах, двата пъти ми блокираха сумата в картата, но билети така и не получих. Отидох на място, когато бяхме вече в Лондон (на нас ни трябваха за навръщане), обясниха ми, че сумата само е блокирана, да не се притеснявам. Но не съм успяла да купя билетите. Та, купихме ги на място.

А казаха ли каква е причината? Когато се купят на място същата ли е цената?

# 363
Онлайн цената е по-изгодна, return ticket. Веднага съм получавала билетите за експреса от Станстед, заплатени с кредитна. Спомням си, че го купувах дори в последния момент почти и нямаше проблеми.

# 364
Да, днес успях и ги получих на мейла си. Там на място на гарата трябва ли нещо да се прави или разпечатаните билети са достатъчни?
И още нещо да питам, в някоя от по-старите теми беше споделено, че предварително трябва да се регистрира безконтактната карта за да се ползва метрото, как става това?
И водата от чешмата става ли за пиене?

# 365
Къде точно е споделено това, t_simeonova69?
Водата ... Изприщвам се вече!

# 366
Къде точно е споделено това, t_simeonova69?
Водата ... Изприщвам се вече!

Явно не съм го написала като хората. Това за регистрация на картата беше споделено, мисля че в тема 11.
А за водата просто се сетих сега да питам

# 367
  • Great Britain
Да, днес успях и ги получих на мейла си. Там на място на гарата трябва ли нещо да се прави или разпечатаните билети са достатъчни?
И още нещо да питам, в някоя от по-старите теми беше споделено, че предварително трябва да се регистрира безконтактната карта за да се ползва метрото, как става това?
И водата от чешмата става ли за пиене?
Никъде не трябва да се регистрира безконтактна карта за да се ползва метрото.Що за безумие?Водата от чешмата става за къпане.

# 368
Oyster картата може да се регистрира и да се виждат пътуванията. Не харесвам тяхната вода. Принципно става за пиене, но в супермаркетите има хубава бутилирана.

# 369
  • Great Britain
Oyster card може да се регистрира, да.В поста по-горе не става ясно за каква безконтактна карта става въпрос.Дебитна, кредитна ?

# 370
  • София
Днес се прибрахме от Лондон. Заминахме без едно пени в брой, само с картите. Останах с впечатление, че е по-трудно да намерим някъде, където приемат кеш, отколкото обратното. Не сме ходили по фермерски пазари, но на Трафалгар имаше нещо като коледен базар, продаваха наденици, греяно вино, чуроси и разни коледни джунджурии,   и приемаха плащане само с карта. Единствено в една тоалетна в St. James's Park ни потрябваха 20p. та може би не е лошо да има няколко монетки. Ако няма има заведения навсякъде.
  За транспорт ползвахме Револют карти, чекираш се на влизане и на излизане, не разбрах кога и колко те таксуват. Само за влака до Станстед трябваше да купим билет на гарата (от Ливърпул стрийт го взе сина ми), защото не можеше директно с карта на входа. Ние взехме влах до Лутън от Фарингтън и там само се чекирахме на допълнителните терминали за прекачване.

# 371
  • София
Да, почти навсякъде се плаща с карта, но не абсолютно навсякъде. Нашият хотел беше без закуска и в непосредствена близост до King's Cross St.Pancras station. Наблизо имаше малко турско ресторантче с невероятна закуска. Опашки за места имаше всеки ден. Там приемаха само пари в брой. Беше изключително вкусно. Та не е лошо да се тръгне и с някаква сума в брой, все пак.

# 372
Не знаех, че в транспортната система в Лондон човек може да се чекира с карта на Револют. С други дебитни/ кредитни карти става ли? Аз винаги когато съм посещавала Лондон съм top up-вала Ойстър карти и предимно така съм се придвижвала из града (освен таксита, то си е изживяване да се повози човек на типичните им таксита, но е по-скъп начин на транспорт, за да бъде единствен).

# 373
  • au bout du monde
С всякакви дебитни и кредитни карти може в градския транспорт, стига да са безконтактни.

# 374
Добре, в крайна сметка наложително ли е да си изкарваме тези Ойстър карти за транспорта или можем безпроблемно да си плащаме с безконтактните? Ние с ММ, разбира се, имаме всеки безконтактна карта. За дъщеря ми /14г./ се чудих, но сега се сетих, че тя има карта Револют.

Общи условия

Активация на акаунт