ЛОНДОН - 12

• 38 885
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Аз ходих миналия месец и зологическата градина много ми хареса.Заслужава си

# 511
Здравейтее! Идвам тук да подосаждам с някои може би глупави въпроси, но в главата ми е тотална каша. Моля да бъда извинена Joy От известно време се ровя за информация и чета всичко по темата за обществения транспорт в Лондон, но се чувствам направо изгубена Joy. Най-основната ми задача е, че трябва да стигна от летище Luton до Tunbridge Wells. Може ли някой, който разбира да ме ориентира за по-лесен маршрут и горе долу цени, ако имате някаква информация. Още веднъж се извинявам за неудобството. Рядко ми се налага да пътувам сама и изпитвам някакво притеснение относно обществения транспорт. Благодаря ви за отделеното време Heartpulse

# 512
  • София
От летището се стига до гарата Luton Parkway със специален автобус за няколко минути. Оттам взимате влак до London Bridge и после още един - до Tunbridge Wells

Ето тук е търсене за маршрута ви; можете да го коригирате със съответните дати и часове, за да видите точните влакове. Можете и да си купите билета онлайн още сега; получава се от автомати за самообслужване на летището с кредитната/дебитната карта,  с която е купен, и с код, който получавате по имейл. (Поне така беше допреди няколко години, от 2020-та не съм пътувала; ако някой знае да има промяна, моля да ме поправи.)

https://ojp.nationalrail.co.uk/service/timesandfares/LUA/TBW/today/1930/dep

Другият вариант е, след като стигнете с автобуса до гарата (срещу няколко лири), да купите от касата там билет до Tunbridge Wells (дават ви няколко билета за отделните смени на влака). От кой точно перон пътуват влаковете се вижда на табла, които има на всяка гара, както и на малките табла над всеки перон, където пише кой влак пристига там.

# 513
Благодаря страшно много❤

# 514
  • София
Пропуснах да напиша, че когато купувате билет Anytime, можете да ползвате всеки влак, който се движи по съответния маршрут през целия ден - тоест дори да има някакво закъснение в пристигането ви или изпуснете влака в даден час, можете спокойно да вземете следващия, като билетът си важи.

# 515
Много полезна информация. Още веднъж благодаря ❤

# 516
Благодаря за темата и за всички, които оставят полезни съвети!
Не съм запозната с английските "порядки" и бих искала да попитам, в периода между Коледа и Нова година музеите и галериите отворени ли са или работят с намалено работно време?
Благодаря предварително!

# 517
Здравейте,предстои ни семейно пътуване до Лондон в началото на април.Питанката ми е за метрото и плащането с карти.Мъжът ми и големия син имат дебитни карти,но малкият ми син все още няма,аз имам и пластика дебитна карта,същата я имам вкарана в телефона като apple pay,също съм я вкарала и на смарт часовника си,и трите варианта са безконтактни.Въпроса ми е дали мога да му дам примерно часовника си на детето и той да се чекира с него ,а примерно аз с телефона.Мисълта ми е дали е проблем,че дефакто банковата сметка е една и съща,да не би системата в метрото да отхвърли поредното плащане ?Някой с подобен опит ще се радвам да сподели.

# 518
Здравейте,предстои ни семейно пътуване до Лондон в началото на април.Питанката ми е за метрото и плащането с карти.Мъжът ми и големия син имат дебитни карти,но малкият ми син все още няма,аз имам и пластика дебитна карта,същата я имам вкарана в телефона като apple pay,също съм я вкарала и на смарт часовника си,и трите варианта са безконтактни.Въпроса ми е дали мога да му дам примерно часовника си на детето и той да се чекира с него ,а примерно аз с телефона.Мисълта ми е дали е проблем,че дефакто банковата сметка е една и съща,да не би системата в метрото да отхвърли поредното плащане ?Някой с подобен опит ще се радвам да сподели.

Отделни карти ви трябват, не може с една и съща карта да влязат двама (без значение, че са на различни носители, имат един и същ тоукън в устройствата). Проучете пластиките, които се предлагат специално за градски транспорт

# 519

Отделни карти ви трябват, не може с една и съща карта да влязат двама (без значение, че са на различни носители, имат един и същ тоукън в устройствата). Проучете пластиките, които се предлагат специално за градски транспорт

Ясно,благодаря много.

# 520
Детето ползва намалена цена с ойстър картата. Купувате я на входа на метростанцията от автомат и служителя на този вход ръчно я маркира за детска пак в машината с код. Ако няма да пътувате много - става да ползва и дебитна на възрастен, но всеки да си е с негова карта....

# 521
деца под 11 са безплатно, нагоре са на половин цена с ойстър или цяла с банкова карта

# 522
  • Варна
Благодаря за темата и за всички, които оставят полезни съвети!
Не съм запозната с английските "порядки" и бих искала да попитам, в периода между Коледа и Нова година музеите и галериите отворени ли са или работят с намалено работно време?
Благодаря предварително!

Повечето май почиват 24-26 декември и 1-ви януари. Обичайно зимата работят до по-рано / не по-късно от 17 часа, като може да се влезе не по-късно от 16.30 ч./ Всеки музей има уеб страница , може за по -сигурно да разгледате тези , които ви интересуват.

# 523
Важи ли ЕЗОК (Европейската здравноосигурителна карта) за Великобритания?  Касае се за едноседмично пътуване до Лондон с цел туризъм.
Нали не са вече в ЕС и затова питам дали важи или трябва и здравна застраховка при пътуване да се направи.

# 524
Трябва да си направите застраховка за пътуването.

Общи условия

Активация на акаунт