ЛОНДОН - 12

• 38 952
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Тази традиция Ден без панталони (за мъжете) в лондонското метро,масово ли се спазва?! Laughing

За какво става въпрос? 🤭
P.s. Потърсих в Гугъл - на 8 януари било - тюх, изпуснала съм го 😁
(Това вместо запис. Пътувам редовно до Лондон - на 2 месеца ходя за по 1 седмица. Поразгледала съм доста неща в Лондон, плюс Оксфорд, Кембридж, малко Манчестър и наоколо, но все пак ще хвърлям око за идеи 🧐)

# 481
Тази традиция Ден без панталони (за мъжете) в лондонското метро,масово ли се спазва?! Laughing

За какво става въпрос? 🤭
P.s. Потърсих в Гугъл - на 8 януари било - тюх, изпуснала съм го 😁
(Това вместо запис. Пътувам редовно до Лондон - на 2 месеца ходя за по 1 седмица. Поразгледала съм доста неща в Лондон, плюс Оксфорд, Кембридж, малко Манчестър и наоколо, но все пак ще хвърлям око за идеи 🧐)
Ето какво е било в лондонското метро...:
https://www.facebook.com/svobodnaevropa.bg/photos/pcb.3005456323 … 3005452456418106/

# 482
Здравейте,

Без да проуча добре, взех трансфер от Станстед през Ryanair, за коучовете на National Express. Проблема е, че чета че има голям шанс на връщане, коуча да е пълен и да не можем да да го хванем, тъй като билетите са без запазено място. Имате ли опит с National Express, заради който да сте чакали/изпускали трансфер? Дали можем там на място да си запазим места?

# 483
  • Пазарджик
Здравейте,

Без да проуча добре, взех трансфер от Станстед през Ryanair, за коучовете на National Express. Проблема е, че чета че има голям шанс на връщане, коуча да е пълен и да не можем да да го хванем, тъй като билетите са без запазено място. Имате ли опит с National Express, заради който да сте чакали/изпускали трансфер? Дали можем там на място да си запазим места?
  Билетите са без запазено място.Седяте където решите.

# 484
  • au bout du monde
Здравейте,

Ако си купите онлайн си има място. Сядаш където си искаш, но на гарата винаги се качват първо тези с билети и после ако останат места за другите, които купуват на място.

# 485
National Express са голяма фирма. Стига да няма стачки, би трябвало всичко да е точно. Не се притеснявайте.

# 486
Пътувахме с тях към Лутън. Автобусът беше полупразен. Освен това, нямаше проблем да се качим в предния автобус.

# 487
Когато ние пътувахме с National, на Гара Виктория имаше 5-6 празни места и пътници отвън имаха претенции да ги качат. Но шофьорът каза,че тези места са продадени от следващите спирки и не качи никого. Спираше си на спирките ,гледаше билетите и качваше само тези за този автобус.

# 488
Когато ние пътувахме с National, на Гара Виктория имаше 5-6 празни места и пътници отвън имаха претенции да ги качат. Но шофьорът каза,че тези места са продадени от следващите спирки и не качи никого. Спираше си на спирките ,гледаше билетите и качваше само тези за този автобус.

Точно това е което ме притеснява, да не останем без транспорт, тъй като Раян са спестили тази важна информация в сайта си, и сега само си дадохме парите ненужно. Обмислям да взема само за на връщане Stansted express, за да имаме поне осигурен трансфер на връщане.

# 489
Ако не са закупени всички билети, качват и други пътници,били те с по-късен час, или без билет, като купуват на място.

# 490
Снощи се завърнах от Лондон и влязох в темата да препоръчам една красота.
Този път реших да разгледаме Canary Wharf - кварталът, където “въртят парите на света” 😁 Тук  в небостъргачи от по 50 етажа, сред лъскави сгради, е съсредоточен тежкият капитализъм на Лондон. Впечатляващо е - нищо общо с обичайните по-познати части в центъра, забележителностите и по-спокойните жилищни райони.
Бонус ни беше, че уцелихме последния ден на ежегодния Winter Lights фестивал. 22 инсталации от светлини, музика, вода и други въздействащи елементи. Фестивалът е с безплатен достъп  (за момент се сетих за платения, който тази година се появи в София. Излишно е да сравняваме и коментираме - нищо общо).

Допълнение беше и посещение в Natural history museum и във Victoria and Albert Museum. Много ми харесва, че музеите в Лондон са безплатни и човек може да отиде за час да поразгледа, в друг ден отново да се отбие за да поразгледа още… В сравнение примерно с Лувъра в Париж, където плащайки си 20€ за вход, някак се замисляш дали да оставиш много “за следващ път” и да посещаваш по 5 пъти (Е, с 2 няколкочасови посещения, все още не съм го разгледала 😅)

# 491
Здравейте! С моя приятелка взехме спонтанното решение да си направим екскурзия до Лондон. Буквално вчера взехме решението случайно и започнахме да четем. Гледахме билети и най-вероятно ще кацнем на Летище ''Станстед'', но ми е страшно объркано с цените относно метрото и влаковете и цялата процедура. Разбрах за картите при качване и слизане, че трябва да се чекират, но може ли някой да ме ориентира за цените на метрото и влаковете. Също така още не сме запазили къде да нощуваме, ако имате някакви предложения съм цялата в слух. Ние харесахме една стая за двама в airbnb, но ще ни дадат точна локация едва, когато резервираме и е уточнено само  ''в сърцевината на центъра''. И по този начин не можем да изчислим какъв е пътя от Летище Станстед и самата стая. Точно за това, ако може съвет как да се ориентираме, защото и двете сме шматки и тръгваме просто ето така хаха. Най ни притесняват самите цени на транспорта колко ще излезне ориентировъчно за 3-4 дни. Благодаря предварително!

# 492
Airbnb дава доста по-точно местоположението отколкото "в сърцевината на центъра", трябва да има карта и отбелязано с кръг, не точен адрес но все нещо
ако сте в центъра, зона 1 и 2 максимума който ще платите за транспорт е 7.70 паунда на ден (daily cap). Транспорта от/до Станстед варира от 1 до около 20 паунда според зависи кога го вземете и какви билети точно

# 493
Благодаря много

# 494
  • София
Да се включа и аз в темата с едно питане, а после ще изчета всичко. Появи ни се възможност за посещение в Лондон през месец май, но разбрах че коронацията ще се състои в този период. Знам, че ще е грандиозно събитие и се чудех до колко е удачно да сме там и то за първи път?

Общи условия

Активация на акаунт