Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 4

• 60 315
  • 390
  •   1
Отговори
# 375
В youtube има една жена- Вяра, която е разказала подробно всичко за нейната история и сурогатна майка от Биотекском. Аз не съм изгледала всичко, защото клипчетата са много и твърде подробни. Вяра без филтър е канала.

# 376
Изгледах видеата на Вяра  частично.Тази жена е героиня, несломим дух и сила.Пример за нас, изгубилите надежда..Адмирации!

# 377
Интересувам се дали има някои неуспял в Биотекском със свежи яйцеклетки и ако има- моля да сподели установили ли са причините за това?
Всъщност и ние с моята половинка сме в подобна ситуация. Аз съм на 38, тя на 47. Първият ни опит в Biotexcom с 3 свежи яйцеклетки за съжаление беше неуспешен. Преди това имахме и един неуспешен опит със замразени яйцеклетки в „Селена“ при д-р Ставрев, но там по-скоро смятаме, че причината беше слабата ембриология на болницата.

След неуспеха в Пловдив направихме консултации и прегледи при пет различни лекари в различни болници. Общото впечатление беше, че никой не ни вдъхна пълно доверие и всеки дърпаше към собственото си мнение. Все пак заключението, което се оформи, беше, че резултатите ни са прилични и че най-вероятно просто трябва да случим на качествена яйцеклетка, за да се получат нещата.

От няколко независими места – включително познати, които дори не се познават помежду си – чухме само добри думи за Biotexcom. Затова стигнахме до извода, че ако някъде имаме шанс, то той е именно там, най-вече заради свежите яйцеклетки. Така, въпреки ситуацията, се престрашихме и заминахме за Киев. За съжаление обаче там се запознахме с двойка, която правеше четвърти опит и и той се оказа неуспешен. Преди това пък бяхме говорили с други пациенти, които бяха стигнали до пети опит, макар че не е ясно дали всичките са били именно в Biotexcom. Така че да – има и неуспешни опити със свежи яйцеклетки.

Иначе за самата клиника мога да кажа само добри думи – организация, настаняване, отношение на персонала – възхитен съм! За неуспеха в Пловдив, съгласно изследванията посочиха като вероятно причина или тънка лигавица или лоши яйцеклетки. Лигавицата и в Пловдив, и в Киев бе добре уж, но...

Надявам се да проследят задълбочено защо не се получи първият опит при нас. За сега ни препоръчаха двоен трансфер, но някак не ми се струва достатъчно. Скоро ни предстои втори опит и сме склонни да останем дори по-дълго в Киев, стига да има тази възможност, за да направим допълнителни изследвания или да получим по-конкретни насоки – каквото и да е, само и само да се получат нещата, макар че вече гледаме доста по-песимистично.

Ще съм благодарен и за всякакви съвети или лични препоръки към специалисти в България, които биха могли да ни насочат, диагностицират и да увеличат шансовете ни за успех преди този втори и последен опит в Биотекском.

# 378
  • Варна
Здравей Анонимен! Съжалявам за неуспехите ви. Не знам какво сте правили като изследвания и процедури, но клиниката на д-р Калчев обикновено се занимава с такива случаи по-подготовка  и процедури преди трансфер. Може да направите изследване за възприемчивост на матката и инплантационен прозорец. Мисле, че беше АРА тест, 3 в 1.С една процедура се правят 3 проучвания. Може половинката ви да се позаинтересова.
Късмет при следващия опит!

# 379
Интересувам се дали има някои неуспял в Биотекском със свежи яйцеклетки и ако има- моля да сподели установили ли са причините за това?
Всъщност и ние с моята половинка сме в подобна ситуация. Аз съм на 38, тя на 47. Първият ни опит в Biotexcom с 3 свежи яйцеклетки за съжаление беше неуспешен. Преди това имахме и един неуспешен опит със замразени яйцеклетки в „Селена“ при д-р Ставрев, но там по-скоро смятаме, че причината беше слабата ембриология на болницата.

След неуспеха в Пловдив направихме консултации и прегледи при пет различни лекари в различни болници. Общото впечатление беше, че никой не ни вдъхна пълно доверие и всеки дърпаше към собственото си мнение. Все пак заключението, което се оформи, беше, че резултатите ни са прилични и че най-вероятно просто трябва да случим на качествена яйцеклетка, за да се получат нещата.

От няколко независими места – включително познати, които дори не се познават помежду си – чухме само добри думи за Biotexcom. Затова стигнахме до извода, че ако някъде имаме шанс, то той е именно там, най-вече заради свежите яйцеклетки. Така, въпреки ситуацията, се престрашихме и заминахме за Киев. За съжаление обаче там се запознахме с двойка, която правеше четвърти опит и и той се оказа неуспешен. Преди това пък бяхме говорили с други пациенти, които бяха стигнали до пети опит, макар че не е ясно дали всичките са били именно в Biotexcom. Така че да – има и неуспешни опити със свежи яйцеклетки.

Иначе за самата клиника мога да кажа само добри думи – организация, настаняване, отношение на персонала – възхитен съм! За неуспеха в Пловдив, съгласно изследванията посочиха като вероятно причина или тънка лигавица или лоши яйцеклетки. Лигавицата и в Пловдив, и в Киев бе добре уж, но...

Надявам се да проследят задълбочено защо не се получи първият опит при нас. За сега ни препоръчаха двоен трансфер, но някак не ми се струва достатъчно. Скоро ни предстои втори опит и сме склонни да останем дори по-дълго в Киев, стига да има тази възможност, за да направим допълнителни изследвания или да получим по-конкретни насоки – каквото и да е, само и само да се получат нещата, макар че вече гледаме доста по-песимистично.

Ще съм благодарен и за всякакви съвети или лични препоръки към специалисти в България, които биха могли да ни насочат, диагностицират и да увеличат шансовете ни за успех преди този втори и последен опит в Биотекском.
Здравейте, какъв беше размера на лигавицата при вашите трансфери и в двете клиники?

# 380
Здравей, Анонимен!Съжалявам за неуспеха Ви!В Украйна имаха ли обяснение за всичко?Направиха ли някакви допълнителни изследвания?С ДЯ или с Ваши беше опита?

# 381
  • Be realistic - plan for a miracle.
Написала е няколко пъти, че са избрали Biotexcom заради свежите яйцеклетки ✌

# 382
Здравей, Анонимен!Съжалявам за неуспеха Ви!В Украйна имаха ли обяснение за всичко?Направиха ли някакви допълнителни изследвания?С ДЯ или с Ваши беше опита?
Да, със свежа ДЯ бе опита. Към момента не са ни назначили никакви допълнителни изследвания, което силно се надявам да не си остане така. Инструкциите са да направим почивка един месец и пак с двоен трансфер. Питахме за някаква допълнителна информация за ембрионите, но до момента не са ни върнали отговор. По принцип Biotexcom имат политика да не дават информация за тях и тяхното развитие до кръвния тест. Надявам се обаче, че вече могат да ни дадат и назначат нещо. За това и питам тук, за някаква препоръка какво да правим през този период преди следващия ни трансфер.

# 383
  • София/Дружба
На нас ни назначиха генетично изследване за съвместимост и диагностична хистероскопия.  Имахме биохимична бременност, за следващия опит препоръчват двоен трансфер.

# 384
  • София
Ние след 3г инвитро в България имахме всякакви изследвания, първият опит беше БХ, вторият - с нов донор и двоен трансфер - близначки. 🤩

# 385
Анонимен, 1 седмица след трансфера, получих доклад за ембрионите, какво качество са и дали има замразени.
Трябва да Ви изпратят информация, поискайте я по настоятелно.

# 386
На нас ни назначиха генетично изследване за съвместимост и диагностична хистероскопия.  Имахме биохимична бременност, за следващия опит препоръчват двоен трансфер.
Както са писали по-долу и на нас ни изпратиха в понеделник доклад за ембрионите и качеството им. Препоръчаха ни същите изследвания, които сте писали - диагностична хистероскопия, имунологични изследвания (NK клетки, антифосфолипидни тела и др.). Дали можете да препоръчате при кой надежден лекар можем да направим това и читава лаборатория?

# 387
  • Варна
Аз вече писах, д-р Калчев прави такива процедури. Влезте в сайта им, разгледайте или се обадете по телефона, запазете си час. Те също имат лаболатория. Не правете трансфер, преди да сте направили допълнителни изследвания и процедури.

# 388
  • София
За хистероскопия препоръчвам д-р Калчев, там часовете вървят доста напред, но ще сте сигурни, че ще направи каквото трябва добре. Ако са ви посъветвали да направите имунологична биопсия - взима се материал по време на хистероскопията. В неговия център има и имунолог - д-р Михайлова.

# 389
  • София/Дружба
Ние правихме изследване на генетична съвместимост, в Бодимед, само там намерих да правят това специфично изследване (Typing A, B, C locus). За хистероскопията също като останалите ще препоръчам д-р Калчев, като спрямо резултатите от хистерото и взетата биопсия ще ви насочи към имунолог ако има нужда и ще ви назначи лечение ако намери други проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт