Проблем със съседите

• 1 430
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте имаме проблем със съседите. Обособили са един гараж на тераса и са го направили на кучкарник. Гледат куче на метри от нашите спални. Месеци наред няма спане и съседката всекидневно си мие пикоча на кучето в нашия двор, върху колите ни и пред нас постоянно е мокро и има локва от която вони на лайна. Правихме й забележки,но тя най-нагло и безсрамно продължава. Пуснахме жалба,но все още няма резултат. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

# 1
Какво трябва да значи " Обособили са един гараж на тераса", че нещо не мога да си го представя. Ползват покрива на гаража за тераса ли? И кучето седи горе на покрива ли?

# 2
Аз го разбрах, че са струпали някакъв катун на терасата да живее кучето.
Жалба за какво пуснахте? Защото по повечето общински наредби може да пуснете за различни неща отделни, за замърсяване, за отглеждане в гараж или каквото е там, за нарушаване на спокойствието ви, за свободно пускане, провокиране от собственика към агресия и т.н. Хващате наредбата на вашата община и започвате подред, ако са и от различни хора, още по-добре. Като им ги стоварите един куп в общината, накрая някой може и да се размърда, особено ако се дължат и парични глоби за нарушенията.

# 3
Здравейте на всички в групата.
Имам следният въпрос към вас, но преди това ще ви обясня ситуацията от моята гледна точка.
Имам проблем със съседите на 5-ти етаж.Възрастна двойка с внуци , които ги оставят при тях доста често , т.к. родителите на децата живеят в съседният вход. С една дума бабата на 5-ти етаж гледа внуците си , т.к. дъщеря й живее в съседният вход.Децата са пред блока постоянно , т.к. бабата не може да ги изведе никъде заради възрастта се.Говоря за дете на 5 години и дете на 7 години.Ние сме новодомци от 2 години сме в лока.Поздравявали сми и със въпросните съседи , но никога не сме били в контакт с тях и тук идва големият проблем. Решав , че мойте деца са удобни за разнообразие на техните деца , за да могат да играят с някой, т.к. съседстките деца са ваканция и нямат никакви контакти.Само че влязохме в конфлик за това нещо, т.к. моята дъщеля е на 5 години и в сяка игра е удряна от въпросните съседски деца.Говорих с бабата и за нея не било проблем било нормално.Всякя вечер ми се налага да преминавам през входа в тяхно присъствия и те да крещят по дъщерями да играя , и на нашата явно и се играе с тях , но всяка игра завършва с този проблем.Прибирам се от море в 10 часа вечерта и се чува глас от терасата МАРИЯ МАРИЯ.............Всяко излизане дъщелями е под стрес и гледа на пейката дали няма да са там , да не говоря ,че отначалото като се нанесохме дядото направо си преследваше нашата кола и беше залепен за бронията. Където и да паркирах той беше там.бабаата многократно ни заключваше входната врата , при положение , че тя изибщо не се заключва.Моля за съвет какво да правя, и как да се игнорираме от тях, с говорене неуспяхме, с подминаване неуспяхму т.к не искат да кажат на внучка си да спре да вика Мария за игра.Аз съм работеща майка с 2 деца намирам начин да ги водя и на вън и на градина и да готвя и да пера и да чистя.Понякога си задавам въпроса как може да има родители, който след работа стоварват децата си при родителите си само и само да останат 2-3-4 часа саме и това всеки божи ден и да ги затвориш вътре цял ден.Моля за съвет и бллагодаря искрено предварително на всички в групата.

# 4
  • София
Аз разбрах само, че вие имате проблем, не децата. Казвате, че на дъщеря ви ѝ се играе, после пък гледала стресирана... Нещо не се връзват нещата

# 5
Трудно се чете написаното. Децата в тази възраст искат да играят с всички, вашето вижда - вашето викат. Петгодишните не са още особено координирани, така че падания и удряния са нормални неща. Ако не искате детето ви да играе с тези деца - ми не го пускайте, ама ще си имате панаири в къщи. Това с дядото, който бил залепен за бронята, не го разбрах. На повечето места вече вратите на входовете се заключват, така че нищо нередно не виждам в това.
Едно време всички играехме пред блока по цяло лято, сега е рядкост.

Общи условия

Активация на акаунт