Избор на устройство 3 в 1

• 821
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте. Искам да си купя  многофункционално устройство 3 в 1. Основно ще ми трябва за ученик в 1 клас, т.е. няма да се ползва често. Не съм много наясно и какво точно ще ми е необходимо като параметри, има ли смисъл да е цветен принтер, лазерен или мастиленоструен и т. н. Ще се радвам да помогнете в избора ми. Благодаря.

# 1
  • София
Препоръчвам лазерен принтер, защото на мастиленоструйните съхнат, ако не се използват често. Вкъщи имаме черно-бял, но в горните класове се налага и цветно принтиране и обмисляме смяната.

# 2
Преди години и ние си задавахме този въпрос. При нас решението беше черно-бяло лазерно устройство. А когато се налагаше да разпечатаме нещо цветно, което се случваше много рядко, просто го правехме в най-близкия копирен център. По-евтино излиза от поддържането на цветен мастиленоструен принтер, който се ползва рядко.

# 3
+1
На всичко отгоре и качествените цветни са много скъпи.

# 4
Задължително с цветно принтиране. Мастилото не е чак толкова скъпо, сега има съвместими касетки с мастило, които не са скъпи.
Избива си парите много бързо. Спряхме с купуването на учебници и помагала - копираме, принтираме, когато е цветно помага за по-бързо запаметяване.
Една много добра инвестиция.

# 5
Благодаря за мненията! И аз сякаш клоня към цветен, но пък и не ми се иска да е много скъп. Например до 400 лв възможно ли е да си намеря читаво цветно 3 в 1 устройство?
Сега имаме проект Забележителности. Трябва да разпечатам снимки на забележителности от нета, предполагам, че ще е по-добре да са цветни?
Ако може да дадете конкретни предложения? Вашите, например, какви са?

# 6
Благодаря за мненията! И аз сякаш клоня към цветен, но пък и не ми се иска да е много скъп. Например до 400 лв възможно ли е да си намеря читаво цветно 3 в 1 устройство?
Сега имаме проект Забележителности. Трябва да разпечатам снимки на забележителности от нета, предполагам, че ще е по-добре да са цветни?
Ако може да дадете конкретни предложения? Вашите, например, какви са?

Моят е такъв : Canon Pixma MG3650S. Линкът е към емаг, но не съм го купувала от там, просто да ви покажа.
Бюджетен, но върши отлична работа. Работи и с уайърлес. Принтира и снимки с много добро качество.
За 400 лева ще си купите мулти принтер и консумативи за 1 година.

https://www.emag.bg/printer-canon-pixma-mg3650s-mnogofunkcionale … 650/pd/D0BW4BMBM/

# 7
С Canon Pixma сме, но не е лазерен. Принтира бавно, консумативите не са евтини. Въпреки това за нашите нужди е достатъчен. Ние принтираме рядко и не много. Ако имате намерение да принтиране много листи с упражнения, да копирате учебници, най-добре си вземете лазерен принтер. Освен цената на устройството вижте и консумативите. Няма смисъл от евтино устройство и скъпи консумативи.

# 8
С извинение към автора ще използвам темата за въпрос .
И аз търся принтер , който да печата и цветно,  както и снимки , но бих искала да печата и А3 формат. Какво бихте предложили ?

# 9
Задължително с цветно принтиране. Мастилото не е чак толкова скъпо, сега има съвместими касетки с мастило, които не са скъпи.
Избива си парите много бързо. Спряхме с купуването на учебници и помагала - копираме, принтираме, когато е цветно помага за по-бързо запаметяване.
Една много добра инвестиция.

А какви консумативи се купуват след като свършат включените в комплекта? Не мога да се ориентирам. Гледам, че има касети, както и отделно мастила. Това достатъчно ли е или отделно трябва мастило?
https://www.jarcomputers.com/kaseta-canon-pg-540-bk-5225b001aa-p … on5225b001aa.html
Разглеждам сега и се спрях и на тези
https://plasico.bg/multifunktsionalno-ustroystvo-brother-dcp-t42 … yj1-12695603.html
https://www.jarcomputers.com/hp-color-laser-mfp-178nw-prod-pschp4zb96a.html
И двата ми влизат в бюджета, да речем, но струва ли си почти двойната цена на втория? На мастиленоструйния ме притеснява основно да не му засъхнат мастилата, тъй като няма да го ползвам кой знае колко. Да речем около 10 страници седмично.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 10:02 от Шефът Антонио

# 10
Нашият никога не са му засъхвали, а не сме го ползвали с месеци. Избере си модел и търси кансумативи за него. Тази касета, която си показал стига за около 180 страници. Аз вземам винаги оригинални, но  XL има и двойни черна и цветна. И пак казвам, че точно този Canon за мен не е оптимален вариант освен ако не намериш евтини касети. При цена около 40 лева за 180 копия (и то има значение как са изчислени тези 180 страници) ти излиза 0,22 ст/страницата.

# 11
# 12
Отделно от съветите горе, преценете дали изобщо Ви е необходимо да е мултифункционално устройство. С толкова приложения за сканиране всеки телефон е скенер вече. След това от телефона директно пускате за печат на принтера (гледам харесаните модели са с WIFI)

# 13
В никакъв случай НР, скъпи консумативи , а напоследък въвеждат модели със абонамент за консумативи и няма значение дали печаташ или не, плащаш. Да не говорим,че вътре са толкова калпави станали. Иначе зависи какво печаташ  - ако са само документи, лазерен 3 в1 на Brother , ако ще печаташ доста цветно , DCP-T426W въпреки че тези 7500 страници който ги дават са не повече от 4000-4500.

Общи условия

Активация на акаунт