ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 45

• 52 074
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Ще има новини и за Халит Sunglasses чакаме Blush

# 151
Берг е коментирала един пост в акаунт, който следи.

Първо написаното от Есин Алпман.

Ако бяхте мъж за един ден, какво бихте направили?
Aз щях да мърморя.
И да събирам похвали и комплименти.
Ще употребя цялото си красноречие, защото се боя да не засегна някого, не искам в никакъв случай написаното да се схваща като разсъжденията на някоя фанатичка, която иска да закопае всички татковци или намира мъжете за недостатъчно способни да гледат деца.
Искам съвсем откровено да споделя чувствата си и силно се надявам, че ще се срещнем в мислите си някъде по средата.
Ние сме съпрузи, които всичко правят заедно.
Еднакво сме ангажирани както с домакинската работа, така и с гледането на детето.
До такава степен, че Доа (бебето им) веднъж посегна да суче от гърдата на баща си.
И въпреки че двамата полагаме еднакви усилия за всичко, всеки път когато уморено кажа "оффф" чувам "Не се оплаквай, благодари се на Бога, че мъжът ти ти помага". Толкова често чувам тези думи, че вече се страхувам да кажа, че съм уморена.
Сигурна съм, че когато Ердуг въздъхне "оффф" никой не му казва "Не охкай, благодари се на Бога, че жена ти ти помага".
Освен това, фактът, че помага в отглеждането на детето, се възприема от другите като нещо изключително, постоянно получава поздравления и комплименти.
На първо място от мен, защото наистина е много грижовен мъж и баща.
Но аз правя всичко, което той прави и на това никога не се е гледало като на нещо, за което заслужавам похвала.
Напротив, когато нещо ми дотежи или съм уморена, съм получавала упреци, че не мога да нося товара на майчинството и че се оплаквам от детето си.
Трудно ми е да го призная, но аз самата съм подкрепяла подобно несправедливо отношение.
Дотолкова, че дори когато Ердуг настойчиво твърди, че съм прекрасна майка, че правя не по-малко от него, аз не си вярвам.

Берг:

Цял живот слушам това изречение:
"Благодари се на Бога, ти даваш ли си сметка каква късметлийка си?
Оооо аз ако имах такъв съпруг, и аз щях да родя три деца."
Винаги най-искрено съм споделяла, че се възхищавам на това какъв прекрасен баща е съпругът ми.
Единственото, което не прави, е да кърми.
Халит е най-голямата ми сила и опора и съм му благодарна за това.
Защото, според нас, родителството е споделена отговорност.
За да бъде то в максимална степен полезно за детето и да допринася за неговото развитие,
трябва да има естествен вътрешен баланс и споделеност в отношенията между двамата родители.
Но е истина, че все още по всички географски ширини и във всички общества, ако една майка, ще дам този популярен пример, ако една майка даде хамбургер на детето си, ще получи коментари "изобщо не мисли за здравето му, тъпче го с боклуци", ако един баща заведе децата на хамбургер с кола и картофки, ще го гледат с умиление. "Колко е забавен!" Веднага става повод за завист.
Мисля, че е много несправедливо, когато един мъж прави най-естествените неща за един баща, това да се представя за нещо изключително, невиждано и нечувано, да го засипват с комплименти, а жените да бъдат пренебрегвани, незабелязвани и карани да се чувстват самотни.

Много хубава тема.
И е точно така.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 20:23 от varna_2

# 152
Варна Blue Heart  за преводите  Flowers Cherry Blossom

Браво на Берг, много хубав пример дава, когато споделя своите мисли и чувства и най- вече, когато споделя своя опит. По две- три семейства да започнат да мислят като нея след всяко нейно изявление, ще е от полза за обществото. Тя просто излъчва любов и прави хората по- добри... Gift Heart

Цитат
Мисля, че е много несправедливо, когато един мъж прави най-естествените неща за един баща, това да се представя за нещо изключително, невиждано и нечувано, да го засипват с комплименти, а жените да бъдат пренебрегвани, незабелязвани и карани да се чувстват самотни.
Hands Ok Hand

# 153
Красиво и щастливо изживян ден Сряда, момичета!

Варна ,благодаря за преводите!

В очакване на новини от Истанбул... Hands Pray

# 154
Привет

# 155
Хубав ден на всички!

“Започвам” съобщава Берг.
Пуснала си е да гледа последния турски сериал, който излезе по Нетфликс Kuş uçuşu.

Написала е “моите красавици” и е тагнала Бирдже Акалай и Мирай Данер.
.............

Някой гледа ли го, хареса ли ви?

# 156
О, сериалът е страхотен! Очаквах го с нетърпение, защото обичам Бирдже и Ибо, но останах приятно изненадана и от стойностен сценарий, режисура, за каста да не говорим. Мирай е супер гаднярка, прави много силна игра, браво!
Бирдже е толкова достолепна, грациозна, красива и силна жена- класа! Като жена и като журналист! Супер професионалист, който е подвластен на човешките ценности в професията и в любовта. Старото поколение професионалисти в  сблъсък с новото поколение... С голям професионализъм запази достойнството си , когато ѝ забиха нож в гърба.
Много смислен, стойностен и много, много актуален сериал. Чакам си превода на български, вече има преведени серии, и ще си го гледам с удоволствие на роден език!

Дано Берг сподели своите впечатления Blush

# 157
Аз гледах първата серия, но не бях много впечатлена.
Първо ме подразни монтажът.
На някои места са рязали като с брадва, скачат внезапно от една в друга сцена.
Моментът с работника, който извади оръжие в студиото ми се видя супер нескопосано направен.
Вместо да се притесня, сцената ме разсмя.  
Мирай каза на охраната две-три приказки и хоп, влезе като стажант в телевизията, и никой нищо не забелязва.
Да, филм е, ясно, но винаги се дразня, когато има прекалено елементарно скалъпени неща.

Може през уикенда да хвърля още един поглед.
Гледала съм подобен корейски сериала, писала съм и тук за него.
Беше изключително майсторски направен.
Misty e английското му заглавие.

Цитат
Дано Берг сподели своите впечатления

Берг не е изгледала още всички серии.
Днес темата й е друга.
Децата и електронните устройства. Grinning

Берг:

Много често ме питат  "Децата ти  прекарват ли време в социалните медии, имат ли си свои акаунти?"
Не!
Нито в Тик Ток, нито в Инстаграм.
Али и без друго не харесва Тик-Ток.
Когато говорим с него по тази тема, винаги се консултираме с проф. д-р Бенги Семерджи и сме му казали, че лични профили в социалните медии ще може да си направи, когато навърши 15 години.
Но Тик-Ток НИКОГА!
В разговорите ми с д-р Семерджи още веднъж се убедих колко правилно е решението ми да не споделям снимки нито на Али, нито на малките.
Да, децата идват на този свят благодарение на нас, но това не означава, че са наша собственост.
Няма нищо, което да оправдава споделянето на лицата, телата, чувствата им, на всеки техен миг с чужди хора.
Да не говорим, че в някои случаи това излага на опасност сигурността им.
Що се отнася до използването на електронните устройства.
Те са родени във време, когато всеки е с някакво устройство в ръка, виждат ги навсякъде около себе си, естествено няма как да ги изолирам тотално, но ще се постарая да държа малките далеч от електронните устройства докато навършат 36 месеца.
Така че, отговорите на въпросите ви са следните:

Хан гледа ли анимационни филмчета на таблет или телефон?
Не!

Работи ли телефон или таблет докато се храни?
Не!

Давам ли му таблет или телефон, когато плаче, за да му отвлека вниманието?
Не!

Гледа ли клипчета, които съм заснела с него?
Да!

Гледа ли свои снимки на таблета или телефона?
Да!

Той е доста любопитно дете, ако го оставя, няма да мога да му измъкна телефона от ръцете.
Затова се изискват наистина много усилия и контрол.

..................

Ето акаунта на д-р Бенги Семерджи.

https://www.instagram.com/prof.dr.bengisemerci/

Много хубави профили за детско развитие следи Берг.
За съжаление, повечето са на турски, иначе щях да ги споделя тук.
Предполагам и български блогъри има по тези теми.

......................

В един сайт са публикували този момент от заснемането на рекламата.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 20:24 от varna_2

# 158
# 159
Здравейте, Приятели!

Приятелството е домът в сърцето на всеки човек, а ключът за него е обичта! Heart

9-ти Юни - Международен ден на Приятелството
 "Приятел е този, който знае всичко за теб, и въпреки това те обича"
 Шекспир

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 10:10 от HELEN60

# 160
Здравейте !

Хубаво е, че има такъв празник!

Цитат
„- Ще бъдем ли приятели завинаги? – попита Прасчо.

– Дори и за по-дълго! – отговори Мечо Пух.”

Нашите любимци са прекрасни хора и имат много приятели!

Хубав ден, приятели ! Blue HeartPurple HeartYellow Heart

# 161
Хубав ден на всички!

Берг ни поздравява от слънчев Лондон!

# 162
Усмихнат следобед! Nature Sun With Face Flowers Herb

Още от сторито на Берг Smile

# 163
# 164
[video][/video]

Общи условия

Активация на акаунт