ДЕКЕМВРИйчетата стават на година - ще празнува цялата дружина!!!

• 9 326
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Айде на рожденицитееееееееееееееее  Mr. Green
Шнапи, да ти е жив и здрав малкия разбойник, много да те радва, а и ти него! Весело изкарване на празника и много, много усмивки!!!  Tada

Ивка/Мими, Маги още лятото сама си направи режима 4 хранения дневно - сутрин попара, на обяд - пюре, следобяд - каша с плод и за вечеря мляко с каша. Обаче като я записах на детска кухня, реших, че супата не трябва да отива зян и започнах да я давам преди къпането (вечер към 8 ), като очаквах, че по този начин Маги ще изпива по-малко мляко с каша преди лягане. Да, ама не. Сега магарето закусва в 9, обядва в 1, следобядва в 5, вечеря със супа в 8, и 9 изпива 250 мл АМ с няколко лъжици каша  newsm78. И реално пак сме на 5 хранения. Но не се оплаквам, де - некя кльопа, щом й се яде. А и като се има предвид, че все още е една от най-дребните (последно беше 8 кг. и 73 см., в петък пак ще се замерваме).

# 136
  • София
Айде пак аз.
След днешната консултация равносметката е следната:
за два месеца 1100 гр. и 5 см.прираст #Crazy.
Жената ми даде зелена светлина за киселото мляко и след един два месеца трябва да започне и прясно да пие стига да не прояви някаква алергична реакция към киселото.Събота,неделя ще го захранвам Laughing.
Каза ми да започвам да му мия зъбите с четка,но без паста,защото на тази възраст водата била най-доброто средство за зъбите.Представяте ли си той как ще застане мирно и ще си отвори устата за да му измия зъбите,защото аз не мога ooooh!,но ще се мъчим,какво друго ни остава.Предопреди ме Naughty да избягвам всякакви напитки,в които има захар.Аз пък я успокоих,че Дани пие само вода.
От тази вечер пък забравяме за шишето и започва да си пие и млякото от чаша,дано да успеем да го излъжем,че преди няколко дни претърпях провал Mr. Green.
На 13.12. имаме час за да му слага противоминингитна ваксина,но сега ще се разровя из нета да видя плюсовете и минусите.
Вие какво мислите има ли смисъл да се слага такава ваксина?
IVKA&MIMI,Дани спи обикновено следобед (по това време),по 2-3 часа.Понякога спи и до обяд но вече е по-рядко.И ако е спал до обяд,то следобед заспива към 16 -17 часа,а ако е спал само на обяд вечер заспива към 21.30 часа.Все още е на 5 хранения,но педиатърката каза да минава на 4,заради килограмите му Mr. Green.

# 137
Ами ние като бяхме на 5 хранения ми идва доста късно да се къпем-в 10:30 и докато си изпие АМ и става 11....а това ми се стрва ксничко,а сутрин ядем в 8-8:30-  Така е ако е на 5 хранения през 4 часа
Ама от днес сме:
9-закуска
13:00-обяд
17:00-следобедна закуска
и 21:00-вечеря
Обаче тъй като сме 8050кг. и 77см.- доста сме финнички и високи.....и мисля май това с 4 хранения да го изчакам до навършването на годинката-
Вие как мислите newsm78
Днес ще видя как ще е с 4 хранения и май като гледам ще сме си пак на 5 за да наваксваме с грамчетата Peace

# 138
  • Бургас
Ивка, моята дъщеря също от няколко дни си изменя режима и аз не знам вече кога какво да и давам и най-вече колко мляко да остане. Ще чакам и другите мами да се включат.
Марти, Дани голям мъж станал,браво бе! Май само мадамите сме по-елегантни, момченцата всичките едрички вървят! Браво да ти е жив и здрав и все така добре да наддава и расте! А каза ли ти как да разреждаш киселото мляко или ще го даваш направо? Адаптето съвсем ли ще го махате? За зъбките, и аз опитах, но нещо не се получава и накрайника така си стои неизползван. Пиши как е при вас. За противоминингитната - питах нашето педи и той ми каза, че я слагат само на деца в рискови групи - болнави, с тежки заболявания, ходещи на ясла, живеещи в рискова среда...не че неговото мнение е миродавно...
Дани, и аз на Инес и викам "белята". Много е любознателна, навсякъде иска да се навре и да пипне. Дано скоро изчецнат напълно сополките на Сиси!
Ели, как си? Кога ще се прибира Наско, нали ще е при вас за празниците, че нещо съм пропуснала?  Hug
Зечова, голям сладурко е малчо! Само не разбрах чии очила си е присвоил и на кой ще му блести слънцето, на мама или на тати?  Wink
Иля, и на вас бързо да ви минава хремата, че идва големия ден! Да сте здравички дотогава!
Елхата, украсявам я винаги на бъдни вечер. За тази година си мислехме с мъжо, че ще трябва да си купим изкуствена елха, заради малката. Но май ще пропуснем, пак ще е жива. Нещо не мога да се примиря, че няма да ми замирише на елхичка, на смоличка, абе на Коледа!
Пропуснах да ви кажа вчера, като ходихме на фотото, имаше изложени календари за 2007г. с детски мотиви и снимка на детето /вашето съответно/. Струва ми се много добра идея за Коледен подарък за бабите и дядовците. Ако още не сте решили какво да подарите на свеки - ето ви една идея!  Grinning
Ето малко снимки на Инес тук.

# 139
  • София
Сани,киселото мляко ще му го давам неразредено,а АМ ще го спрем когато достигне до необходимото количество (500 мл.) прясно.По мои изчисления няма да е преди година и половина.
Инес е много красива.Да ви е жива и здрава и много да ви радва.

# 140
честит Рожден Ден Ники

От все сърце ти желаем безгрижно детство,много здраве...весели игри и да бъдеш дълги години гордостта на мама и тати!

newsm59  bigdance2  bigdance2 nbirthday

# 141
Как сте милички,аз от кеф нямам време да седна......тези дни и аз съм се зачудила дали да не дам вече кисело мляко на Кристъфър.........но все се чудя и се мая,а всички мами около мен са дали отдавна,отдавна...

Сани,беше ми много мъчно за теб.......Инес много сладичка бе!Да определено е добър замисъла за Коледен подарък за бабите и дядовците!

честито пробило зъбче на Ивонка.....

Хайде да бягма лека вечер!!!!!

# 142
Честит рожден ден на Ники!
Здрав и бодър да расте,
весело и слънчево дете!!!

# 143
Марти,много пораснало това момче,да е жив и здрав!Браво smile3501
Относно ваксините-против съм и няма да му слагаме на Боби Naughty
Дани,липсвахте ни със снахата.Радвам се,че е по-добре,калпазанката newsm51
Сани,много ми харесаха снимките,Инес е голяма хубавелка newsm03
Иля,дано да се разминете леко и да спрат сополките,за да сте здравички за празника newsm10
Ивка,Боби сам си нагоди режима,аз се съобразявам изцяло с неговите нагласи(с малки корекцийки Wink),от доста време яде по четири пъти на ден-сутрин попара(модифицирана моя рецепта),на обяд пюре,след обед каша с плод + плод отделно,вечеря зърнена каша с АМ(кашата си я правя аз-просо,овесени ядки и т.н Хапва си с апетит човекът,нямаме проблеми Grinning
Надя,аз не съм дала кисело мляко още и не бързам,мисля,че не е кой знае каква загуба...
Пачи,важното е да е здрава и силна,нищо,че не е от най-едрите и Боби е от по-фините младежи WinkДа са ни живи и здрави дечицата :love  Хайде,ще чакаме резултати...
Ако съм пропуснала да отговоря на някой,утре ще се реванширам Hug
И пак ще питам това-онова Wink
Спокойна нощ Hug

# 144
Здравейте!
Да седна и аз малко да попиша...
nadia_krisi ,нормално е да се кефиш бе мила!А и има защо... newsm10
sanimama ,мммм много сладка!Показах снимките на ивко и той много си я хареса!Даже я милва на монитора...ще ни я дадете ли за снаха? smile3503
Марти ,голям мъж имаш-браво-да ти е жив и здрав! smile3503
Режим,честно казано нямаме-един ден яде 4 пъти през 4 часа,друг ден-5 пъти...и аз искам вече да свикне на 4 часов режим,ама...то само трябва да си покаже детето! newsm12
Кисело мляко яде от 3-я месец и да не чуе Дявола няма проблеми!Аз,брат ми,мъжа ми...всички сме пораснали с кис.мляко!Вярно,че има мноого разлика от тогава до днес,но аз съм доволна от млякото!Но прясно не съм давала!Страх ме е да не му стане нещо!Даже и десертите не ги правя с прясно мляко!Мисля по-късно да му дам-към година и 6 месеца може би...трябва да се допитам и до педката... newsm12
Календар за коледен подарък на бабите и дядовците ми допадна много! smile3521
Миенето на зъбките и ние го правим!Купих му четка,която е направена като накрайник за пръста на мама и ми е много удобна!А и Ивко много се кефи,защото и му чеша венците.. smile3521
От чаша и ние неможем да пием все още...иначе си има чаша с накрайник и от нея пие когато той реши!Мъж с характер!... newsm12
Спането от няколко дни спи час-два на обяд и това е! Weary
Мисля,че обхванах всички теми...
Сега да ви кажа днес как щеше да си прискрипе пръсчетата....Отваря шкафовете наред,но единия го притвори и се засили с паяка,и добре че видях и скочих веднага и го друпнах....щеше да си смаже пръсчетата...направо незнам как ще се пазим от сега натаък.... no
Ставам,че се размърда...без мама не може да спи....
Лека вечер на всички...
Целувки на бебешоците! 55 lovekiss

# 145
Ето ме и мен Simple Smile!
   МИЛИ,МИЛИ момичета,много ви благодаря zа поzдравите и пожеланията.Трогнах се  bouquet.
   Денят беШе много хубав,иzпълнен с много детска радост.
 От вчера zапочнах да се вълнувам,не вярвайки че е иzминала цяла година и че моето малко бебче е станало вече едно пораснало човече.ОЩе вчера zапочнах да връЩам лентата наzад и да си спомням какво точно стана на тоzи ден.Вчера, zаЩото всъЩност първите контракции усетих на 28.11 в 22.30ч.А Ники се появи на бял свят в 00.07ч ( по- малко от 2ч. по -късно Mr. Green ) ,вече 29.11.Чували ли сте zа толкова бърzо раждане Mr. Green? Явно много е бърzал да се роди,zаЩото се роди и пo-рано със 17 дена.A  може и да е усетил ,че вече нямам търпение да го видя smile3521.

Днес праzнувахме малко по спокойно,zаЩото истинския купон Ще направим в събота.Нооо днес zа децата беШе много весело.
 Сутринта събрах приятелки в къЩи на кафе като удоволствието беШе повече zа мен,ниЩо че Ники  беШе раzбира се център на вниманието .А  следобяд като вzехме баткото от градината,който се вълнуваШе най-много,отидохме на увеселителен парк.БеШе супер...Светнали от радост детски очички и Щастливи усмивки.Ники се радва повече на светлините и Шаренииките Grinning,отколкото на въртелеШките и другите zабавления.
 После ходихме на ресторант,в който Ники раzхождайки се цяла вечер zахапал една мокра кърпичка ( Има го сниман hahaha),реШи да се прави на градинар и да прерови саксиите с цветята hahahaДобре че собственика на zаведението има бебе на съЩата въzраст и zнае как стоят неЩата Embarassed.
  И zа малко да zабравим да духаме свеЩичка dohКато се прибрахме и ги иzкъпахме,се сетих какво сме пропуснали.А нямаШе как да мине това събитие преz деня беz баткото и реЩих че Ще го направим вечерта като се приберем.Та пяхме песнички и духахме свеЩичка по пижами Joy..
  Има много подаръци-дрехи и играчки.Но в събота се очакват оЩе доста придобивки. Simple Smile
  Ами това беШе в обЩи линии.Снимки Ще кача теzи дни и Ще покаzвам.Или може би е най добре да го направя след съботното парти Thinking.
  Иска ми се да пиШа и по обсъжданото днес,но просто нямам сили Tired.На крак съм от 6.30 сутринта,и съм скапана.Така че Ще се вклИУча утре пак.
ОЩе веднъж ви благодаря zа вниманието  Kissing Heart.Много е приятно да zнаеШ че толкова много хора са се сетили zа теб на един толкова важен ден.
  Лека ноЩ.

# 146
Добро утро! Hug
Малкия спинка още и мама влезе набързо да ви види!
Днес при нас времето е по-хубаво,не вали и няма мъгла и мисля да излезем на разходка малко,че милото откачи няколко дни вкъщи... Peace
shnapy ,радвам се,че сте си изкарали хубаво!Целуни вече голямото човече от мен и Ивко! Hug
Утре също има рожденници... Peace
Този месец е най-хубавия!!! Hug Heart Eyes
Ели,къде се изгуби бе мила?Кажи как е Борето!Надявам се,че не си тъжна и затова да не пишеш.... Hug
Сега ще кажа Чао,но по-късно пак ще вляза да попиша!
Лек и приятен ден на всички!! Hug

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 08:40 от vesenceto_85

# 147
  • Добрич
Ха, добро и от мен!   bouquet
Веси и Сани, тук съм, милички, но време не остава да пиша. Една приятелка тук в кюто се е заела с моето настроение и не ме оставя за миг да скучая, а още повече да съм тъжна!  Wink Добре съм! Борето също! Биснее тук по цял ден!  Hug
Шнапи, толкова се радвам, че сте изкарали страхотно! От това по-хубаво няма - всички да са щастливи и доволни!  Peace Hug
Сани, разгледах снимките на Инес! Тя принцеса! Има страхотно излъчване и е различна! Снимката до фонтана ми много хареса!  Peace Hug
Мартиии, браво на големия мъж! Ние сме 12 кг. и 79 см.  Hug Peace
За режима на хранене, ами нямаме. Всеки ден ядем по 100 пъти. Ама, като основни ядения, ако така мога да ги нарека са 5. Кисело мляко и аз не съм давала все още. Мисля в скоро време да пробвам!
За зъбките, още нищо не правим.  Laughing
За спането, ами спи два пъти през деня за по час.
Имаше и друго, ама забравих.  Joy

Хайде, че утре да се мятаме пак на картичките и почерпките!  hahaha

# 148
Добро утро и от мен .
И Еми още спинка ,така че се спретнах и  й направих виртуално албумче  . Сега идва трудната част  newsm78 ама ще се опитам . Като гледам снимките на вашите бебоци   реших да ви покажа и мойто маймуче  и двете маймуни де ,
http://snimka.bg/album.php?album_id=78603 
 ( дано да съм успяла ) Rolling Eyes
Шнапи - бъризичко си родила ,надямвам се и без мъки . Весело сте си изкарали  на рождения ден , ще чакаме снимки.
 За режима и яденето - Ние уж ядеме 4 пъти но вечер си иска адаптето ,та с него стават 5 . Сутрин започваме с попара в 10 ч. после сок, 13 ч. - обяд ,17 ч. - кремче , 20ч. - супата от кухнята  и към 21,30ч. - млякото . Да не говорим  , че междо другото  си хапва солетки ,  ябълка , а види ли че някой яде нещо  тя е първа наредена и сочи  да й се даде  поне да опита.  Киселото мляко го яде само с бисквитка  вечер ,когато няма  супа .
А иначе за един месец сме наддали 120 грама в момента сме 9770кг.  имаме си апетит , но май ще ни излиза третото зъбче  , от там май са и сополите  newsm12  :. Май ще трябва и аз да купя  от тези четки  за моя пръст ,може да й хареса да й чеша зъбите .
За  Бабите и дядовците - Правила съм календари на големия . Тази година реших да сложа снимка на двамата в рамка  с коледни мотиви   и да им я дам като картичка , утре ще ви пиша дали се е получило нещо , защото днес ще ги давам във фотото.
Улях се днес  ,ама после баткото като заседне и няма мърдане . Довечера съм на родителска , та може и да се прости за известно време с компютъра .
 Пожелавам Ви много усмивки  newsm47, въпреки че  при нас за сега пак е мрачно и има лека . мъгла
П.П. Пусто не мога да се оправя с тия картички   в постинга излиза само адреса . Весенце благодаря ,че се опита да помогнеш ,но не се чете  какво трябва да добавя   newsm78
Утре ще се пробвам  пак .  love001

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 10:00 от mama Ilq

# 149
Ilq,влюбих се още от първата снимка в двамата ти сладури,така се размечтах за една малка принцеса...
Ели,пожелавам на всеки такива приятелки като твоята,радвам се,че времето ти без любимия мъж ти минава по-леко Hug
Леле Бобчо колко има още да яде,за да стигне завидните ви мерки...Браво на момчетата!
Шнапи снимки от празника кога ще видим  Grinning
Веси,този месец,наистина е най-хубавият,празници,празници и рождените дни на нашите дечица newsm44
А календарите за бабите и дядовците(че и за още близки) отдавна са поръчани Wink-фотографката ни е страхотна(нейно дело са сватбените ни снимки,както и едни за 8-ми Март с мен и детето,тогава на два месеца още...)
Хайде до после...

Общи условия

Активация на акаунт