Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 424
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
"Севера и Юга" ли за първи път ще гледаш, Диана Бишоп?
Лелеееее, как ти завиждам, ако правилно съм разбрала! Open Mouth Heart Eyes
Изобщо- завиждам на всички, на които им предстои да го гледат. Grinning Heart

# 136
  • В царството на игрите:)
Къде може да се гледа?

# 137
Пишеш "North & South" в Замунда.
Предполагам и по платформите за онлайн гледане го има, не съм проверявала.

# 138
  • Галифрей
Да за първи път ще го гледам ☺ Виждала съм само гифчета и картинки.

# 139
  • Бургас
Книгата също е мното хубава. Препоръчвам я. Придържали са се доста точно по нея и няма залитания.

# 140
  • в сърцето на един мъж...
Много са хубави двамата заедно, да, имат страхотна химия. И даже са били двойка, ама на, разделили са се. Ох, завиждам на всички, които ще го гледат за първи път...

# 141
  • Вестерос
И аз не съм го гледала и го свалих

# 142
  • Бургас
Да си кажа и аз за новия „Убеждаване“. Изчетох доста ревюта на професионални кинокритици и в един момент започнах да ставам скептична към общия им хор на отрицание и нехаресване (въпреки собствените ми резерви и занижени очаквания на базата на трейлъра и снимките, излезли по време на производството). Реших да го изгледам ( да не би пък да се окаже добър и да пропусна да му се насладя...) и да си съставя собствено мнение. Подходих добронамерено. Не съм Остин пурист. Но... за жалост, когато различността и подривността са самоцел, те  не казват и не внасят нищо ново,   и просто увисват... За мен филмът не е лош. Не е и хубав. Никакъв е точната дума. Не ме разсмя, не ме разплака. Дебелашки хумор по американски маниер, на места. Тотална липса на финес и атмосфера, така важни за епохата. За  анахронизмите няма да говоря. Нито съвременен прoчит, нито канонична драма по Остин. Стана ми жал за актьорите. Особено за цветнокожите от тях, защото считам, че дори самите те разбират, че са просто масовка, подходящ „декор“ и че не стоят на място. За мен главният проблем на продукцията е, че не е ясно за кого е предназначена. Явно не е за заклетите фенове на Остин-по обясними причини. Но пък за неизкушените от романа, героите и сюжетът вероятно са доста схематични и немотивирани, повърхностни и неясни. Характерите нямат дълбочина и плътност, разчитат да знаем какво „е искал да ни каже авгорът“. Има два момента, в които Уентуърт (се)обяснява на Ан – колко е съвършена, красива , умна , добра, прозорлива, грижовна ... Но в сюжетното действие тя не ни е показана такава. По-скоро бихме могли индиректно да се досетим че е, на базата на противопоставянето й с гротескните фигури от семейното й обкръжение... Самият Уентуърт е еднопластово нажален и плахо просълзен през цялото време.  Единствено Хенри Голдинг/ мистър Елиът излъчва страст и живец. Казвам всичко това с уважение и съчувстве към актьорите, защото си личи че имат потенциал, но толкова е поискано от тях. Филмът не събуди съпричастност в мен като зрител, точно поради тази своя аморфност и неопределеност.
За финал ще цитирам фрагмент от една рецензия на филма:
„В опита си да модернизира изходния си материал, Persuasion е пропуснал смисъла на историята, която разказва... без изобщо да се замисли, че има причина романите на Джейн Остин да са популярни откакто са се появили в печат.“

# 143
  • Бургас
Много са хубави двамата заедно, да, имат страхотна химия. И даже са били двойка, ама на, разделили са се. Ох, завиждам на всички, които ще го гледат за първи път...

Странно, аз на няколко места съм чела, че е гей и е имал връзка с Лий Пейс от Хобита.

# 144
  • в сърцето на един мъж...
За Хобита не знам, но аз като гледах "Севера и Юга" бях преровила интернета. Навсякъде имаше за тях двамата, че са били двойка. За още някоя имаше, ама не помня как се казваше. Не са го хванали все още публично Simple Smile С жени обаче са. Не знам, не ме интересува особено, просто го харесвам.

# 145
  • Бургас
То за повечето екранни двойки по сериалите се пише, че са били заедно. Даже си мисля че е маркетингов трик.
И аз го харесвам, въпреки това.

# 146
  • Галифрей
Не всички. Има доста екрани двойки,които найстина са заедно и в реалният живот. Аз не се интересувам от личният живот на хората, човека си го е скрил от публичното пространство. И аз бих ако бях известна актриса. Много често фалшите информации дават грешна представа.
Нямам търпение да го гледам ❤

# 147
  • addicted
North&South го знам наизуст сигурно. Имам го в постоянната си колекция и го гледам от време на време, толкова успокояващо ми действа още с първите акорди и началните надписи. Страхотна атмосфера, за Ричард няма смисъл дума да отварям - той е създаден за такива роли.

ПС. Тая работа с ръцете ме съсипва..

Скрит текст:

# 148
Аз любимите си филми ги имам на DVD.
Дори не знам какво е замунда, ще се радвам ако някой ми поясни как се ползва- трябва да се абонирам или? Може ли да се ползва извън България?
 North&South си го гледам редовно.Simple Smile

# 149
  • Бургас
... ПС. Тая работа с ръцете ме съсипва..

Ми, много са красиви, затова! Замечтан емотикон!!!

Обичам красиви мъжки ръце - много силно ми говорят!
Помня още "първата си среща" с Джеръми Айрънс - в "Една любов на Суан"(1984) - нещото, което ме порази най-много и най-първо, бяха ръцете му докато свири на пиано. Не можех да повярвам колко чувствена е тази сцена... Та, така ... Британската школа си носи този специфичен синхрон между физически финес и духовен аристократизъм, който е недостижим за актьорите от останалия свят. Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт