Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 41 204
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Аз Howards End съм го гледала по HBO, когато излезе. Не знам има ли го още.

# 181
Открих със закъснение един сериал, чийто 1 сезон е от 2020., The great. Не знам дали е коментиран преди, аз изгледах първите 6 епизода на 1 сезон и съм сериозно заинтригувана и възхитена, най- вече от театралната атмосфера и актьорската игра.
Сериалът е много свободен разказ за Екатерина Велика и Петър III. Черна комедия, изобилстваща от остроумие, абсурдни ситуации, прекрасни костюми и музика. Която и епоха да бяха избрали за рамка на сериала, нямаше да има значение- все едно гледам модерен английски театър.
Актьорът, играещ Петър III ми напомня за Хю Грант, и като се разтърсих, установих че е играл момчето във филма За момчето с Хю Грант.
Засега са 2 сезона.

# 182
За мен това е нов филм, който изглежда интригуващ:

Има го вече с английски субтитри в myflixer.to и мисля да му отделя два неделни часа...Simple Smile
Ако повтарям публикация, извинете, моля.

# 183
  • Галифрей
Открих със закъснение един сериал, чийто 1 сезон е от 2020., The great. Не знам дали е коментиран преди, аз изгледах първите 6 епизода на 1 сезон и съм сериозно заинтригувана и възхитена, най- вече от театралната атмосфера и актьорската игра.
Сериалът е много свободен разказ за Екатерина Велика и Петър III. Черна комедия, изобилстваща от остроумие, абсурдни ситуации, прекрасни костюми и музика. Която и епоха да бяха избрали за рамка на сериала, нямаше да има значение- все едно гледам модерен английски театър.
Актьорът, играещ Петър III ми напомня за Хю Грант, и като се разтърсих, установих че е играл момчето във филма За момчето с Хю Грант.
Засега са 2 сезона.

Да Nicholas Hoult ❤ Аз бях попаднала случайно на сериала заради Саша (Орло). Петър и Екатерина бяха врагове до любовници. Всички актьори играят страхотно. За един ден  го бях изгледала хем интерестно и забавно.

# 184
Любим сериал ми е The Great. Много забавно, леко, сатирично, остроумно поднесено. Не е исторически достоверно, но е много умно направено.

# 185
Гледах “Операция “Минсмийт”” и …. Мр. Дарси срещу Мр. Дарси (в главните роли Колин Фърт и Матю Макфейдън). През цялото време не можах да се от търся от ролите им в Гордост и Предразсъдъци.
Иначе филмът е за операция в края на ВС2, шпионски.

# 186
Изглежда интересен ще е този филм. Някъде има ли го със субтитри?

# 187
  • Бургас
В сайтовете за онлайн гледане.

# 188
  • Вестерос
Аз пък зарязах Велика на първи сезон още като излезе, беше ми като подигравка към руската история и култура

# 189
Аз пък зарязах Велика на първи сезон още като излезе, беше ми като подигравка към руската история и култура

Аз гледам и се наслаждавам на театралниченето в сериала, но театърът на абсурда не е за всеки, така е. Напомня ми за Фаворитката, там пък британската кралица Анна беше главната героиня.
Това са нови, модерни форми на разказване на исторически събития, където лицата и фактите са само повод за създаване на съвсем нови истории и послания.

# 190
  • София
Разгледах филмите на Фелоус, режисьорът на Downton Abbey, The Gilded Age и др. Съответно си харесах Доктор Торн, минисериал, 3 серии. Изгледах първата, много ми допадна. Вие сигурно многократно сте ги коментирали неговите филми тук, но аз съм малко по-късно открила ги и искам да споделя. Simple Smile

Жалко, че не намирам в българските торенти този филм, с участието на Грани от Даунтън:
https://www.imdb.com/title/tt1031241/?ref_=nm_knf_i3

# 191
  • След завоя в дясно

Има го вече с английски субтитри в myflixer.to и мисля да му отделя два неделни часа...Simple Smile
Как работи myflixer.to ? Погледнах, но само ме пренасочи към Amazon prime.
The Great is not my cup of tea, както казват англичаните руската версия ми хареса повече.

# 192

Как работи myflixer.to ? Погледнах, но само ме пренасочи към Amazon prime.
...
При мен работи като всеки друг сайт за гледане онлайн, но...само от лаптоп/компютър...От телефона ме препраща на всвъзможни места.
Това е началната страница, която се зарежда при мен https://myflixer.to/ и след това --> View full site и ми се отваря цялото съдържание.

# 193
Аз затова не го гледам. Предубедена съм.
Поради тази причина още не съм го изгледала.
Много вероятно е да ме шокира и да ме подразни. Не гледам с добро око на такива интерпретации, колкото и красиви и добре направени да са.
Чудя се на Harlots аз😊

# 194
  • Stuck in a moment
Дами, здравейте! Скоро ще свърши един сериал, който харесах страхотно - Ендевър.
Моля, препоръчайте ми филм или сериал, по възможност британски, да е с добре пресъздадена обстановка, може криминален (не задължително), но да има и включена любовна драма и страст/ напрежение, трудности, трудни характери. Не искам да е някакъв нов филм, нещо повечето ги правят пошли. Всъщност, може и нов, но да не е твърде експлицитен.
Преди си падах и по екранизациите по книги на Катрин Куксън. Други - донякъде 'Джейн Еър', 'Брулени хълмове'...

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 14:19 от Wild West

Общи условия

Активация на акаунт