Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 41 208
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Вестерос
В случая просто ми беше все едно са искали да осмеят руската история. При положение, че такъв сериал лично за английска или френска не съм гледала.

...
 И нещо забавно

...
Кийра Найтли е Елизабет Бенет на Джейн Остин.

Downton Abbey гледала ли си?

# 196
  • Бургас
Wild West, за чисто криминарна драма бих ти препоръчала Войната на Фойл. Има го в Замунд@ с БГ аудио. Обстановката на втората световна война е много добре пресъздадена, но не е военен сериал.
Също така World on fire. Действието пак се развива през втората световна. Много е драматичен. Тези, които са на цифрова на Виваком също могат да го гледат с БГ аудио от каталога безплатно.
Бялата кралица и Бялата принцеса също препоръчвам.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 15:06 от Irene Adler

# 197
  • addicted
Irene, може ли линк някакъв за Война без край или името на английски, не успявам да го намеря. На български те заливат резултати с Avengers предимно, едва ли е това Simple Smile

# 198
Downton abbey го има в hbogo. Трябва сега да са го качили, аз се измъчих да го гледам във filmiseriali

# 199
  • Галифрей
А да този пост го видях преди няколко дена в туитъра , забавно е  😁😂 И е истина.
Отнняколко дена гледам Гранд хотел аз го бях гледала преди много време и имаше епизоди,които не бях гледала някой забравила. Много хубав сериал, испанците знаят как да правят епик любовна история,плюс драма,болка. Има от всичко.
Химията между главните персонажи е 🥰😘😍😍

# 200
  • Бургас
Irene, може ли линк някакъв за Война без край или името на английски, не успявам да го намеря. На български те заливат резултати с Avengers предимно, едва ли е това Simple Smile

Ох, много съм изкукала. Мислела съм едно, а съм писала друго, сега ще го поправя. (За темата с муните съм.) Имах предвид сериала Свят в пламъци. World on Fire
https://www.imdb.com/title/tt8001092/

# 201
Моля, препоръчайте ми филм или сериал, по възможност британски, да е с добре пресъздадена обстановка, може криминален (не задължително), но да има и включена любовна драма и страст/ напрежение, трудности, трудни характери. Не искам да е някакъв нов филм, нещо повечето ги правят пошли. Всъщност, може и нов, но да не е твърде експлицитен.

Моите предложения са два поостарели, но красиви филма: “Лесна добродетел”, любовен романс с Колин Фърт. Мисля че тангото от филма е доста популярно.
Easy virtue
https://youtu.be/SYqtAhtcK-M

И “Малки бъркотии" с Кейт Уинслет и Алън Рикман.
A Little Chaos
https://youtu.be/ENSjt4naxlE

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 16:03 от Digte

# 202
  • addicted
Скрит текст:

Ох, много съм изкукала. Мислела съм едно, а съм писала друго, сега ще го поправя. (За темата с муните съм.) Имах предвид сериала Свят в пламъци. World on Fire
https://www.imdb.com/title/tt8001092/
О, разкошен актьорски състав. Благодаря, задължително ще го гледам!

# 203
  • Галифрей
Почнах Север и Юг  🥺❤ Разкошен 😘 Малко ми е мрачно,ама качеството му е такова. Джон е страхотен 🥰

# 204
  • в сърцето на един мъж...
Почнах Север и Юг  🥺❤ Разкошен 😘 Малко ми е мрачно,ама качеството му е такова. Джон е страхотен 🥰

Ох, за завиждане си Heart Eyes

# 205
  • Галифрей
Химията им просто божествена. 🥰😍😍❤  Г-н Джон Торнтон взима частни уроци при баща й само да си намира повод да я вижда 🥺 Мистериозен,елегантен понякога гледа лошо но пак в готин 😳
Маргарет го харесва но прикрива чувствата си. Тя го защити пред стачкуващите, обаче оня много гадно я удари с камък 😭 На следващият ден той отиде да й се обеснява в любов и предложи брак “ Искам да се оженя за вас,защото ви обичам!” 😭🤧❤ А тя го отхърли…..😞  Бяга от чувства си.  Аз ако бях на нейно място и този страхотен мъж ми предложи брак веднага казвам да 😁 Без или с фабрика взима го.
 Харесвам майка му тя е строга, защитава сина си иска да е щастлив.

# 206
  • Бургас
Явно си някъде по средата Grinning
Е, тя все още не знае, че той е страхотен мъж. Видяла е повече студенина в него.
Гледай, гледай до края.

Между другото Армитаж тия дни получил някакво почетно звание от короната или кралицата. Не разбрах точно. Не са ми ясни тия звания.

# 207
  • Галифрей
Е да ама аз виждам,че е готин не само по начина по който изглежда. Гласът му,очите му го издават. Разпознавам ги от далеч аз 😁 Човека си сдържа сълзите и си тръгна разбит и гнев 😟 Очаквах да се поцелуват малко преди голяма буря драма ама карай явно ще трябва да чакам до краят 😃 Ся гледам другата серия, много ми е интерестно, майка й умира и се появи брат й.  И ся Джон ги видя случайно и си мисли,че тя има друг ни мога 😬 Дано да разбере,че младежа й е брат, ревноста и болката му  са за нищо.

# 208
  • в сърцето на един мъж...
Между другото Армитаж тия дни получил някакво почетно звание от короната или кралицата. Не разбрах точно. Не са ми ясни тия звания.

И аз видях, че е получил, нещо от университета в Дърам май, обаче никъде не пише какво и защо. Ма много е хубав с тогата.
О, там ще има още драма Simple Smile И ще си ревнува, и т.н. Ти си в най-интересната част Simple Smile

# 209
Спойлерски въпрос за севера и юга:
Скрит текст:
Само на мен ли ми беше малко смешно, че почти нямаше мъжки персонаж не-роднина, който да не направи предложение за брак на главната героиня?Сериалът май няма съперници в броя предложения на брой епизоди Grinning

Общи условия

Активация на акаунт