Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 521
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Галифрей
Много тъпо 😔 А сезона е супер готин.  Поне на мен много ми харесва от първият, като гледам отново пак намирам нови детайли. Направо бях започнала да гледам отново  първият сезон и си викам как съм могла да симпатизирам на Сидни.. а има доста фенове които си го искат обратно. Изобщо  не ги интресува какво е казал Тео Джеймс. Искат си магически Сидни да се завърне от мъртвите 💀😂 Като те повториха доста пъти с2 и 3 са снимани заедно.
И Шарлот и г-н Колбън са end game. Аз обичам Александър 😘❤
Като се замисля,мисля че беше доста добре,че го убиха защото Шарлот въобще нямаше да е щастлива с него дори да беше станала негова събруга.
Изчетох интервюта и обещават, че сезон 3 на “ Сандитън” ще бъде още по - романтичен и прочие. Айде да видим 😘

# 406
  • Бургас
Диана Б., аз съм особен случай - не съм особено впечатлена от с.2. За ме с.1 е недостижим. Считам финала на първи сезон за реалистичен. И не бленувам Сидни да се върне - прекалено сензационно/романточно и захаросани би било. Изгледах сезон 2 веднъж и почти се самонасилих да го гледам още веднъж, за да се убедя в преценката си. Обективен зрител съм и  
признавам висотата на актьорските изпълнения, но в целия сюжет и характерите виждам "пробойни". Не е моето нещо. Не ме докосна. Но, разбира се, ще изгледам и сезон 3. Боя се обаче, че хрумките и компилациите на Джъстин Йънг, отново ще ме разочароват. Дано греша...

# 407
  • Бургас
И не бленувам Сидни да се върне - прекалено сензационно/романточно и захаросани би било.

Така е, но както не веднъж сме говорили в темата това е Джейн Остин. Което означава, че е романтично, захаросано и накрая всички се женят. Като искат сериозни драми да си направят други сериали. Тука си има шаблон Grinning

# 408
  • Бургас
Така е,  Тука си има шаблон Grinning
Шаблонът е сериозно прекроен от самата Остин в последният й фрагмент от роман... Който иска и се наема да твърди, че знае какво точно е мислела да напише, да го твърди. Аз не се наемам със 100% категоричност, но допускам и възможност за нещо по- различно от предишните й книги. Податките са в текста...

# 409
  • Бургас
Никой не може да знае какво е било в главата на авторката, но изхождаме от предишните й романи.

# 410
  • София
По НВО видях нов сериял  Англичанката.  6 серии само, действието се развива около средата на 19 в според мен. Още не съм го започнала,  ще му дам шанс другата седмица.

# 411
# 412
  • Бургас
Само да кажа, че в сайтовете за онлайн гледане качват 3-ти сезон на "Всички създания - малки и големи" и 2-ри сезон на "Мис Скарлет и херцога" с БГ аудио по един епизод на седмица. Приятно гледане! Kissing Face

# 413
  • Галифрей
Аз тъкмо щях да напиша,че вчера видях “ Мис Скарлет и херцога” с бг аудио  двата сезона и почнах най- сетне да го гледам. Виждам,че много хора го харесват а тази седмица излиза сезон  3.

# 414
Каква е темата на сериала "Мис Скарлет и херцога"?
Постепенно качват и преведените серии на Короната 5, за който го следи.

# 415
  • Вестерос
Мис Скарлет разследва случаи, главният е за баща ѝ. Херцогът е полицай/детектив. Имат заигравка.

Miss Scarlet and the Duke

# 416
  • Галифрей
Аз съм само на първият епзиод и имат химия. 😘  Херцогът ми прилича малко Хю Джакман, Викториянската епоха и кримале, една любима моя колбинация ❤

# 417
Е да, защото е някаква супер свободна интерпретация

Е, чак толкова свободна не е.
Има си и странностите и неточностите, но е доста съобразена и с книгата.
Вярно е, че от 1995 е правена едно към едно, дословно и е много по-автентична.
Аз харесвам повече тази с Кийра.
Толкова ми е на сърце, че всичко прощавам.

И като стана дума за свободни интерпретации преди дни изгледах новият" Въздействие" .
Ей това са вече свободни съчинения.
Бях с толкова много предразсъдъци към този филм, с толкова много пренебрежение и предубеденост подходих, а той взе, че много ми хареса.
Чак да не повярваш. Нищо, че не харесвам Дакота грам.
Въпреки, че тази Ан Елитът няма нищо, ама нищо общо с героинята  Ан.
Същото и с Ема (2020 с Ана Тейлър Джои).
Също свободна интерпретация, фантасмагории на макс.
Ама съм влюбена в тази версия, нищо, че о там имаше неща, които изобщо не харесах.
Та, прощавам й надигнатите бутилки на Дакота и смотания  Уентурт,  и тортите с фондан и нелепите рокли и неграта и всичко.
Критикуван е много остро. Има защо.
Но е свеж. Пиша го съвременен прочит и точка по въпроса.
Взех толкова да не се вглеждам.
На места бях шокирана.
А даже мислех и да не го гледам, защото бях убедена, че ще ме втрещи.
Обаче да ми хареса, въпреки всичките си кусури, ей това не очаквах.

# 418
Caroline_Bingley, за двата филма мненията ни съвпадат, ако и да не са от преобладаващите. Blush
И аз много харесвам и ми е любима версията на "Гордост и предразсъдъци" от 2005 с Кийра. Ако си представям някак Елизабет Бенет, това е точно този образ.
И  новото "Въздействие" ми хареса с всичките му кусури, преди дни го гледах. Grinning
Само "Ема" от 2020 нещо не ме грабна. Sunglasses

# 419
  • Бургас
Тук влизаме малко в темата дали някоя книга да се филмира с максимална точност или тотално да се загърби всичко и да гледаме фенфикшън на сценаристите.
Аз съм така раздвоена по отношение на Великия Гетсби с Ди Каприо. Филмът, ако го разглеждам самостоятелно, много ми харесва чисто кинематографично, въпреки неточностите относно епохата, но като интерпретация на книгата смятам, че е подигравка. По същия начин и с Ана Каренина.
Понякога се получават доста добри неща, когато фантасмагорията вземе крайни висоти. Например Гордост и предразсъдъци и зомбита Simple Smile Или Червената шапчица с Аманда Зейфрид или Хензел и Гретел на лов за вещици Simple Smile

П.П. Гордост и предразсъдъци с Кийра на мен не ми харесва, но то е май защото съм пристрастна, т.е. не харесвам Кийра по принцип Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт