Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 41 331
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • в сърцето на един мъж...
Дата има ли вече? Цяла вечност, откакто го обявиха, бях го забравила.

11ти септември пише първи епизод.

# 286
  • Бургас
Най-накрая успях да гледам Downton Abbey: A New Era. Впечатленията ми са много добри - интересен сценарий, добра режисура. Жалко, че Матю Гуд го нямаше, явно е бил зает да се прави на вампир. Но и Хю Данси се справи добре като негов заместител Smile В сценария имаше някаква завършеност (няма да казвам какво стана), така че подозирам, че това ще е последния филм. Освен ако не решат да направят още един, ситуиран през Втората световна или някакъв спин-офф с някой от героите (нали сега е модерно).

Изгледах и Лунният камък от 2016 https://www.imdb.com/title/tt5932466/
Определено мога да кажа, че това е от малкото случаи, в които харесвам сериала повече от книгата. Няколко пъти съм я почвала през годините и чак на третия опит успях да я прочета до края (с мъка). Романът е епистоларен, т.е. е под формата на писма, но не мисля че това беше проблема, а по-скоро че тече едно такова баааавно и протяжно. А трябва да е криминале все пак. Е, наченки на криминале. В средата на 19в. този жанр все пак не е бил разработен. Подозирам, че това е стила на писане на автора, защото в сериала "Жената в бяло" (по книга на същия автор) действието пак беше едно такова вяло и инфантилно. Та в Лунният камък бяха вкарали малко екшън, да живне един вид Smile

Изгледах и втори сезон на Джентълменът Джак. Уникална история. Той пък за разлика от горния сериал е доста динамичен, предполагам че са искали да постигнат точно това, имайки предвид факта, че Ан Листър е била много дейна личност и се е занимавала с много неща едновременно - бизнес, строителство, минно дело. Хареса ми, че не е пошъл и на преден план са изкарали именно нейния характер и дейност, а не са го направили поредния лигав романс. На места трябваше да връщам назад, защото нещата се случваха много бързо, а и имаше доста ситуации от областта на правото, които не разбирах. Историята имаше логичен край и няма да има трети сезон. Много харесвам това у англичаните - знаят кога да спрат. Изрових и още един за Ан Листър - https://www.imdb.com/title/tt1555126/ Ще пробвам да го изтегля.

# 287
Момичета, признавам, че не съм чела всички теми и не знам дали е коментирано.
Изкарах ковид миналата седмица и в чудене какво да правя със себе си цял ден, превъртях Outlander и още не мога да премина на нормален режим 😄 Някой друг тук с подобна абстиненция? Имам желание да ида до Шотландия, да намеря актьорът, който играе главната роля (Sam Heughan) и … 🫠😉 Други фенове тук?

# 288
  • Вестерос
Имаме тема за сериала във форума  Simple Smile

# 289
  • Галифрей
Аз го харесвах този сериал ( книгите не съм чела) цялата идея беше доста добра, историята,пейзажите, музиката. После се превърна  в брутална сапунка и спрях да го гледам,изгубих му дирите  спрях след 3 сезон. Имаше доста сценки,които ме 😒😕🤢 и прескочих. Губи се цялата хубава идея. Разочорава ме.

Както и дае аз ще си гледам отново Севера и Юга 😍😘

# 290
  • Бургас
И аз го харесвах до 3ти сезон. Е, първи беше най-хубав разбира се. Да, разбирам желанието ти да ходиш в Шотландия и.... нали GrinningGrinningGrinning
Иначе Сам Хюън (така ли се произнася) и онзи по-възрастния актьор (забравих му името) имат една документална поредица, в която обикалят Шотландия и представят типични за страната неща. Има го по чуждите торенти, но няма субтитри.

# 291
Здравейте, по кой канал ще бъде филмът за Катерина Медичи? Мерси!

# 292
  • Вестерос
Каналът е Starz

# 293
Благодаря!

# 294
  • Бургас
All Creatures Great and Small се завръща с 3ти сезон на 8 януари 2023.

Втори сезон на World on Fire определено ще има, в момента се снима и ще излезе през 2023г. Продуцентите обещават да има нови герои.

И нов сериал на STARZ за Карерина Медичи със Саманта Мортън - The Serpent Queen. Доколкото виждам са го направили малко "алтернативен", ако мога така да се изразя. Дано не са се оляли.

# 295
Чудесни новини!
За да не спамя, гледах Златната орда в Ютуб. Хареса ми, романтика, сюжет.
Не съм специалист по руска история, но си направих някои справки. Е, малко ми се разминават нещата, но филмът ми хареса.

# 296
Още един нов филм за Катерина, но не онази Катерина 😉.
Catherine Called Birdy- комедия за тийнейджърка в средновековна Англия, тийнейджърка, която
осуетява плановете на баща си да я омъжи за богат ухажор. Очаква се в кината в края на септември.
Прочетох, че бил адаптация на детски роман- “Чиракът на акушерката”.

# 297
Becoming Elozabeth има ли го с превод?
Някой гледа ли го вече?

# 298
  • След завоя в дясно
Becoming Elozabeth има ли го с превод?
Някой гледа ли го вече?
Аз го гледах, хареса ми. От един руски сайт.

# 299
  • Бургас
Нов филм за Емили Бронте. Излиза на 14.10.

Общи условия

Активация на акаунт