Но в реалния живот има много семейства, които поради една или друга причина наклоняват везните в едната от двете посоки.
Темата ми е в резултат на една друга, където се получи известно противопоставяне по оста "Разходка до Дисниленд" срещу "Езикови курсове, скъп лаптоп за образователни цели, такса за университет". Там основния замисъл на темата е доста по-различен (пари, подарени на децата), докато аз искам с тази тема да обърна поглед върху семейните приоритети, стъпили на семейните финанси.
Кое смятате, че е по-важно за сполотяването и за връзките в семейството и с децата - общите спомени, пътуванията, забавленията и развлекателния елемент, или материалното осигуряване за всякакви бъдещи събития.
Като имам предвид такива, които струват не малко пари. Не визирам пикник в парка или еднодневно пътуване в страната. Разбира се, че могат да бъдат забавни и да оставят скъпи спомени, но в темата става дума за пари.
За забавленията - посещения на развлекателни паркове в Европа (Дисниленд, Леголенд), често посещение на аквапаркове, пътувания до интересни за децата места (аквариуми, транспортни музеи, музеи за кукли, паркове с динозаври, зоопаркове с екзотични животни).
Откъм финансовата сигурност - образователни нужди ( езикови курсове, частно училище, частни уроци за добро държавно училище след 7 клас, частен университет или издръжка в чужбина), битово подсигуряване (осигуряване на отделно жилище или първоначална вноска за такова, купуване на кола на 18, висок стандарт за дрехи, телефони, техника).
Разкажете - накъде клонят вашите везни, и кое ви е приоритет? И защо?
Нарочно не слагам анкета, защото не очаквам еднозначни отговори. Аз ще се включа по-късно.