Любители на котки - Тема 173

• 32 452
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
# 466
  • Варна
[/quote]
Няма достъп.
[/quote]
Ух, извинявайте. Направих го публичен пост, дано стане сега, ще ви разсмее Simple Smile
https://www.facebook.com/1220480661/posts/10222217415243904/

# 467
Joy
Това е по добро от нагръдник с каишка.
Отгоре на торбата едно ципче и котака е "сейфнат" отвсякъде. Joy

# 468
Както разказваше Недоволна, че е катерена по планините Simple Smile (дано не бъркам темите).

# 469
Това давам на Тути:

# 470
  • Велико Търново
Здравейте от нас! Не съм писала много отдавна, но нещо все не остава време. Изчетох тази тема и се радвам, че всички сте наред 🤗
Честит рожден ден на Оникс!
Барби, ти си знаеш ❤️
Ние сме добре вкъщи, но имаме ужасен проблем с Пиги. Вече повече от месец ходи извън тоалетната си по малка нужда. Преди го правеше понякога, от време на време, сега само там. Хареса си едно място и това е, слагаме памперс там. Още първите няколко дни като направи така, я водихме на лекар. Макар че знам, че е поведенческо, исках да изключим друга причина. Ехограф, кръв, урина, козина, всичко и е перфектно. Век каза, че рядко вижда толкова чувствителна котка. Все още работя от вкъщи, но това съвсем скоро ще се промени и те ще бъдат сами по цял ден. Сега като я усетя, че и се пишка (отдавна я усещам), я затварям в банята при тоалетната и и тя си отива там. В ужас сме какво да правим. Смятаме, че е реакция на Буки, неговите нападения (веднъж дневно) и изобщо на цялата и чувствителност. Може би беше голяма грешка, че не остана сама вкъщи, но Буки се появи от нищото и нямаше как да го оставим Simple Smile
Взех контакти от една вет от Пловдив, която се занимава с поведенчески проблеми, но още не съм предприела стъпки натам. Не мога да ви опиша колко безпомощна се чувствам. Едно на ръка, че това не е нормално за нас, но другото е, че явно тя не се чувства добре 🙄 Макар че си лежи, спи, дори играе с него, закача го, храни се нормално. Не знам и аз какво се случва. Обожавам я тази котка и ми е голям проблем
Отворена съм за идеи и препоръки.
И да ви ги покажа, че не сме се появявали от няколко темички 😊

# 471
Бубе, според мен се свържи с някой хомеопат, който се занимава и с животни

# 472
Боже, колко оригинално изобретение! Трябва да се пробва! Simple Smile

Ветката Микова май беше такъв хомеопат.
Бубе, фелиуейи или разни други успокояващи против стрес пробвахте ли?

# 473
  • Велико Търново
Feliwey friends около 5 месеца в контакта. Това стана докато те работеха, честно казано не виждам да се гонеха по- малко. Той в банята най я мори, намирам снопчета черни косми. Според мен затова тя не ходи там, макар че пък голямата работа си я върши и ходи да пие вода там. Аз бях една седмица командировка и това ежедневното започна тогава, не знам дали има някаква връзка. Освен това преди докато легнех, Пиги идваше върху мен, а сега изобщо не идва, спи си в леглото или на дивана или някъде другаде
Kalinass, за нещо успокоително ли имаш предвид?

# 474
Сакура в началото правеше така,защото Закари не я допускаше до тоалетната,а аз вече бях махала нейната.
Опитай за начало с втора тоалетна на друго място.Ако заработи,после постепенно ще я махнеш.
Моите бяха сами миналата седмица,намерих три мини снопчета козина от Сакура,но нищо притеснително.Вратлето и не е оголени на места,както беше преди.
Дори преди ден направих клип как Зак я ближе.Не се беше случвало.

# 475
Бубе, а дали някакви билкови успокоителни за Буки? И аз намирам снопчета, защото Бени е по-агресивен от Ади, когато играят, единственото спасение е аз да изморя Бени с игра, или напоследък хващам от терасата буболечки и мухи разни, да се занимава, така после като играят предимно се гонят. Друго не съм успяла да измисля

# 476
Може и да не е успокоително. Може да е нещо, което въздейства върху страх, за повече смелост, трябва да се прецени. Съставките могат и да се комбинират

# 477
bubalesa, аз имам подобен проблем.
Котаракът много гони мацките. За игра. С едната играят бясно, но другата, като ѝ скочи на гърба по типичния си мечешки начин, пищи и съска. В същото време, когато той е наблизо и не ѝ обръща внимание, тя го закача...
Та тя преди време се беше изпишкала на дивана върху декоративната възглавница. Мисля, че той я е дебнел отдолу за игра и тя не е могла да слезе. Понякога иска да мине, а той стои и я чака със засилка, като спортист на стар и тя мяука. Ако сме там, отстраняваме го, но когато ни няма...
Последните дни малката котка, с която котарачето прави луди игри, беше в стационар. Двамата, които много се дразнят, доста се посближиха. Ближеха се, спяха на едно и също легло на по 50 см разстояние. Явно не е вярно притеснението ми, че не се понасят...
А! И когато страхливата котка е в тоалетната, котаракът ходи да я закача. Просто чува ровене, оглежда се, вижда коя липсва и хуква. Бях им махнала вратичките на закритите тоалетни. Е, по тази причина ги сложих пак - за да се чувства по-защитена, когато е вътре.

Феромони имаме почти постоянно включени. Не виждам промяна, но вет твърди, че и да не е осезаема за нас, разлика има. И понеже не ги купувам от клиниката, вярвам му и се старая да имаме.

Давам успокоителни билкови препарати. Пръсках с един успокоителен спрей. Слагах и успокоителна каишка. Сега сме в почивка - не давам нищо в момента. И виждам, че тази мацка, която е все на прицел на котака е най-нервна. Сутрин той и да си лежи и да не я закача, тя обикаля, ли обикаля, тича, скача, качва се ту тук - ту там...

Четох (може би тук) за Рескю капки на д-р Бах. Смятам това да пробвам, но не знам как се дават на котки. Някой може ли да се включи със съвет?

# 478
Рескю не са за постоянно или продължително ползване. Те се взимат при инцидент.
За животни не е добре да се взимат рескю от аптека, тъй като човешките капки се правят с малко алкохол.
За животинки се правят само с вода, но издържат по малко.
Ето тук има повече информация: https://kapkibah.com/%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0 … 0%bc%d1%86%d0%b8/
Първо се прави тест (вие го правите) и след това избирате какви съставки да ви забъркат

# 479
  • Велико Търново
djasra, у нас е точно така. Когато не я напада, тя си играе с него, дори понякога тя го закача. Спят заедно, ближат се един друг. Обяснявам си го, че той е по-агресивен в игрите, а тя просто е по-чувствителна и и идва в повече. За банята съм сигурна, че там стават най - големите калабалъци. Ако можех да пускам клипове, щяхте да чуете за какви звуци и пищене става на въпрос 🙄
Иначе това не е  постоянно, ежедневно има и такива моменти. Не мога да си обясня 🙄

Общи условия

Активация на акаунт